žluťásek Já s tebou ve všem souhlasím a přijde mi to tak správně. V reálu když jdeme společně na nočník, nepovede se, nevadí, i tak pochválím za snahu a za tři minuty mi počůrá gauč, sedačku a plyšáka, notabene když je to třeba ten den podruhý, potřetí, tak holt vypěnim. Blbečky nepoužívám, ale vyčítavý tón ano.
Vše o těhotenství a dětech
Karja moji kluci nepili ani jeden, největší úspěch má normální sklenička, akorát je potom celý mokrý. Starší začal pít, až když skončili vedra;), cca v 11m. Mladší se teď kojí jako tvoje, k tomu vypije tak možná půl deci. Ale přijde mi, že čůrá dost. Můžeš zkusit ty přesnídávky víc naředit.
Edit: Koukám, že se úplně shodnu s Pinot.
žluťásek ja zaujeti rozumím, s tím problém nemám, ale vadí mi když jí řeknu ať jde čůrat a ona mi udělá scénu jak z národního a za chvili je pocurana... To abych se priznala mi uplne radost nedělá.
Já třeba zjistila, že syn se pokaká, když má jemu nevyhovující nočník nebo neví, kde je záchod. Čekala bych, že řekne, že se mu chce a neví kam, ale to ne.
On měl takové přechodné období, asi měsíc, kdy bylo jasné, že už si to uvědomuje, ale doběhne vždycky o pár sekund později. To jsem holt furt prala. Většinou jsem to přešla, ale někdy holt nějaká výčitka taky padla.
Karja tak zkus meloun. Ten zvladne jist sama a dostane do sebe spoustu tekutin. (pocitam, ze nechces rady jak docilit castejsiho kojeni)
MP Meri ale na nočník je ještě malinký?
Oni to fakt neumeji, to není o tom, že když se budou snažit, tak jim to půjde líp.
711990 Tim se dusila jeste. No docela by me zajimalo, co se radi, aby se dite rado kojilo:-D Jako nemyslim si, ze bych mela malo mleka, proste ji to nejak stve:-D
Hele já nevím, mě se zdá, že když dítě třikrát za den počůrá sedačku, tak asi ještě není připravený a klidně bych mu nechala plínu. My jsme používali látkový, tak mě spotřeba nijak nestresovala ![]()
Já jsem se tím odplenkovanim moc nestresovala, dozrál k tomu sám, prakticky ze dne na den i na noc a počůral se od ty doby fakt párkrát. Pořád nosím náhradní věci, prostě pro jistotu. Ale většinou je použijeme spíš že neumí moc dobře čůrat venku ve stoje a načůrá si na ty stažený gatě.
Evaeva Pinot Noir Diky, no ja si proste rikala, ze podle tech vyzivvych tabulek je proste o dva tri mesice napred, jak uz ubyvaji ty mlecne davky, jen me znejistilo, ze si nicim nenahradi to tekute.
Karja ty kojící rady jsou pořád stejný, zbavit se lahviček, dudlíku, brček, kapsiček a jinejch cucátek. Dávat pít z hrnečku nebo panákovky.
Ale vy už jste asi jinde,tak bych na to šla spíš přes ty polívky, jogurty, vodnatý ovoce a zelenina. Zkoušelas ty krmící síťky? Moje dítě vůbec nechápalo, co s tím má dělat, ale synovec je používal hodně.
AA máš pro maloumalou klasické lahve s dudlíkem, nebo takové ty přechodové hrnečky s měkkým pítkem? Ty se totiž osvědčily mně, ale teda až od takových 9 měsíců, kdy se Rosťa přestal přes den kojit.
continuity Ale on to umí, doma i ve školce už je bez plen, dostává jen na noc (ta je v 99,9% suchá) nebo na ven. Jasně, stane se nehoda, v pohodě, beru to prostě tak, že já jsem se měla aktivněji zajímat, jestli nepotřebuje, popř. to s ním jít zkusit, občas na to prostě nemyslím. Mě vytáčejí situace, kdy sedí na nočníku a nic, a následně doslova za pár minut potopa na koberci. Samozřejmě že za to nemůže a předpokládám, že to nedělá schválně. Ale prostě mě to točí, no.
V říjnu mu budou dva roky.
dzizisketa Na ty prechodovky se mi zdala jeste mala, ale zkusim to, vsak ji bude 8 mesicu;-). žluťásek Jeste nezkousela, zkousela jsem nejaky ovoce do rucicky, ale moc to nezvlada a i ji obcas dost zaskocilo.
dzizisketa Je hele, ja asi nevim, jak ten hrnecek s mekym pitkem vypada, my mame jen ten klasicky s tvrdym, co byl i za nas jeste.
Já tedy přiznávám že jsem to pití u dětí moc neřešila, ale oba se kojili do roka. Když poněkolikáté odmítli čaj tak jsem ho pro ně přestala dělat. Pít vodu se naučili pořádně až ve školce, kde měli venkovní pítko. A teď pro starší děti doporučuju třeba na zahradu tu nádobu, kde si můžou čepovat pití sami, to pak nestíhám doplňovat ![]()
Hele já nevím, mě se zdá, že když dítě třikrát za den počůrá sedačku, tak asi ještě není připravený a klidně bych mu nechala plínu.
![]()
Syn taky moc nepil. Dokud byl kojený, bylo to množství fakt symbolické, až stopové. Vlastně ho do pití trochu tlačíme pořád. Dcera je pravý opak, nadšený konzument všeho, jídla i pití, tam je to úplně jinak. Jestli pravidelně čůrá, vůbec bych to neřešila, oni ty větší kojenci už při kojení dovedou celkem rychle vytáhnout hodně mléka.
žluťásek přesně. To, co jsem já slyšela, navíc nebylo "teď jsem se tě ptal a nechtěl jsi, a za minutu se počůráš", nebo "už jsem tě dnes převlíkal třikrát", pro což bych možná měla pochopení, ale "co je za problém si to sundat a sednout na nočník, blbečku, proč je to tak složitý, jsi normální, čím myslíš" atd. Za prvé si myslím, že dítě používající nočník z takových proslovů chápe jen tón, blbečka a to, že čurání = něco hrozného, a za druhé to nezlepší vůbec nic.
Možná jsem ovlivněná tím, že Ríša se od zbavení se plenek nikdy nepočůral, kromě jednoho případu, kdy měl vysokou horečku. Takže nevím, jak moc to člověka obtěžuje. Na druhou stranu si trochu myslím, že tahle jeho spolehlivost je daná i tím, že jsme to nechali úplně na něm a nijak na něj netlačili.
Brrr, takového chování bývám jako dětná svědkem častěji, než je mi milo. Já jsem dost vznětlivá a mám zažité různé výchovné vzorce, které mne sice jako dítě štvaly, ale když má člověk řešit něco stresového, naskočí mu jako první, že jo. Tak se s tím svým nastavením snažím zacházet, navíc když vidím, že malý se už teď umí hezky vzteknout, celá já. A nevím, proč bych se měla k vlastnímu dítěti chovat hruběji, než třeba k partnerovi nebo kolegovi nebo úplně cizímu člověku.
dzizisketa nevím, proč bych se měla k vlastnímu dítěti chovat hruběji, než třeba k partnerovi nebo kolegovi nebo úplně cizímu člověku.
ze, presne!
a pritom se tu uz parkrat resilo, ze k rodinnym prislusnikum se nekdo chova hrube, protoze to je v poho, neco musi vydrzet.. ja to mam opacne, jestli zranim city ciziho cloveka je mi vcelku ukradene. tim nechci tvrdit ze jsem nikdy nekricela na dite, mockrat, ale hrubosti a urazky jsou proste zlo
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.