slniecko myslím, že dohodnúť sa vopred s otcom dieťaťa na tom, či sa v našom prípade pôjde formou klasickej materskej/rodičovskej alebo v prípade ak to nepôjde a budem popri starostlivosti o dieťa pracovať, že bude starostlivosť o dieťa zastupovať a suplovať aj on vôbec nie je plánovanie dopredu ale normálna vec, ktorú by rodičia spolu mali vopred prebrať. Veď aj to dieťa si spravíš s vidinou určitého fungovania v tomto smere, asi by nebolo fér voči matke, dieťaťu ani partnerovi tvrdiť, že matka dá 3 roky rodičovskej dovolenky sama a na plný úväzok, keď to nie je možné (je jedno z akých dôvodov) a ani pravda. Myslím, že dobre to vyjadrila MP Meri , takto dáko to vidím aj ja - dieťa máva väčšinou 2 rodičov, prečo by teda nemalo byť zvyknuté na starostlivosť oboch z nich? Otec by mal podľa mňa aj 1-2 mesačné bábätko zvláduť prebaliť, nakŕmiť, uspať, obliecť alebo vziať von na prechádzku - inak reakcia môjho muža na túto diskusia bola dosť prekvapená, normálne sa urazil, či on má byť ako menejcenný rodič, ktorý s dieťaťom nebude nič vedieť len preto, že je chlap
. A nie, nechcem aby sa chlap vedel o dieťa postarať z dôvodu, aby som mohla chodiť po nociach do barov (to som nerobila ani pred tehotenstvom), ale považujem za normálne, ak sa budem vedieť časom (a skôr ako vo veku 1,5 roka života dieťaťa) dostať z domu na pár hodín, či už za účelom práce alebo kvôli tomu, že si pôjdem zacvičiť, zabehať alebo iekam na chvíľu sadnúť s kamoškami.
Mohučanka a tak to je jasné, že si nejde pripraviť 100% pevný program typu dnes ideme na večeru a pôjdeme tam za každú cenu, aj keby tragače padali
, ale to sa podľa mňa deje aj v bežnom živote bez dieťaťa