Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 31. října 2023 17:03
Reakce na letfenixa:

Kolegyňa sa schválila, ako straší vnúčatá kožkárom

Vyložený strašidlo.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 31. října 2023 17:09

letfenixa ak uz nechce citat ale bavia ho stale audiorozpravky, tak starsi uz presiel z tych Lidlackych (tie zu fakt super) na Emila z Loenebergy. Nahovoril to myslim Miro Noga, vyborne spravene. Bavilo by to aj mna keby som to nemusela pocuvat od rana do vecera . Nas ked sa k niecomu upne, dokaze to dokola pocuvat aj mesiace. Uz som samba prosila nech mu kupi aj daco ine, ze sa z Emila zblaznim!

Offline Myrtila
5231 příspěvků moje polička 31. října 2023 17:10

DruI Evaeva Jj, půjde mezi ty nejmladší, tříleté. No, snad to bude dobré, hlavně abych se držela já a ty svoje obavy na něj nepřenášela. 
Myslím, že tu během následujících dnů nadhodím pár otázek, které se tu určitě probíraly před dvěma měsíci

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 31. října 2023 17:11

Zina je to individualne. Starsiemu som pribehove citala snad od dvoch rokov a mladsi zacina az teraz v styroch. Jedine co zobral na milost skor je "O malej Anicke". Ta bola kedysi aj moja oblubena

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 31. října 2023 17:14

continuity tie kozliatka som tu uz raz propagovala, to je super knizka. Niektore hlasky u nas uz zludoveli :) 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 31. října 2023 17:14

Zina my čteme od roka. Mladší je u čtení od narození, uspáváme současně. Třeba ta Peppa je i jako knížka s krátkými příběhy. Nebo Bing (ktereho čteme už přes Rok pořád dokola). Nějak mezi tím rokem až 2 jsme četli hodně leporela - kuřátko a obilí, haldej jak moc tě mám rád, Gerda malá velryba, 5 minutové pohádky od Svojtky nebo hodně oblíbená je ještě pořád Dřív než půjdem spát. A Pak ty Peppy a Bing. Teď čteme Ferdu mravence, Disneyho pohádky a tak. 

A teda hodně teď frčí Kouzelné Audio pohádky, kterým jsem se dlouho bránila. A teď nakonec sháním druhý repráček a další figurky

Offline dorota
1224 příspěvků moje polička 31. října 2023 17:24

Pinot Noir tak u nás sa hovorilo kožky berie, deti berie. Aj mňa tým strašili dospelí, keď som bola malá. 

Offline monis
1608 příspěvků moje polička 31. října 2023 17:25

letfenixa aha, kožkaře znám, já myslela, jestli to není nějaká slovenská strašidelna postava, co tu nemámenenapadlo by mně tím někoho strašit teda...

Offline dorota
1224 příspěvků moje polička 31. října 2023 17:28

Mrakoplas skúste rozhlasový archív rtvs, tam je veľa detských aj súčasných knižiek v podobe rozhlasových hier, niektoré myslím aj ako audioknihy a zadarmo. Čoskoro 9-ročný synovec si ich vie sám pustiť a často  ich počúva napr. pri kreslení, pri jedle.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2023 17:28

monis já to chápu tak, že bere na kůži i ty děti 

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 31. října 2023 17:33

notna  Z klasických pohádek mi vadila akorát princezna na hrášku, protože se tam v podstatě nic nestalo, a pak ještě Sněhurka, že byla tak pitomá a 3x po sobě si vzala od nějakýho podezřelýho individua různý krámy a hned je na sebe aplikovala.

To, že ženská hrdinka vždycky nejedná, mi až tak nevadí, i v životě to tak často je, že někdo se činí a někdo je pasivní pecka. Nikdy jsem neměla pocit, že pohádky jsou nějaký (podprahový) návod k jednání a že mě to nějak ovlivnilo (možná i proto, že jsem měla hodně činorodou mámu).

Offline monis
1608 příspěvků moje polička 31. října 2023 17:38
Reakce na Evaeva:

monis já to chápu tak, že bere na kůži i ty děti 

Evaevajestli to je myšleno takhle, tak to je dost úchylný

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 31. října 2023 17:47

monis nene, to určitě ne.  to je spíš podobný, že tě vezmou cikáni do vozu. Nebyla to hrozba něčím konkrétním, právě to nekonkrétní z toho dělá ty obavy. 

Já teda děti zásadně nestrasila, potřebovala jsem, aby byly odvážné a nebaly se třeba v noci potmě nebo se jít v kempu sami vyčůrat. To strašení je hrozně kontraproduktivní, vůbec nechápu k čemu to je.

V modernějších rodinách se dnes stejně straší policajty.

Offline Potrefenáhusa
38623 příspěvků moje polička 31. října 2023 17:51

Myrtila mne dneska říkala učitelka, ze vůbec neví, co si má myslet, ze naše dite někde stojí nebo lezi, tváři se jakoze nic a pak najednou všechno umí....no, standard proste, dela všechno, až když to umí. Doma se oblict odmita, to má ty mimi ruce a nohy, ale ve školce to nějak jde, včera měla leginy cedulkou dopředu, tak asi uplne sama 

dneska poprvé ve školce spala .... a úplně napohodu, zatímco doma do 3 řve, ze nechce spát, nechce si lehnout, nechce odpočívat, ve školce to prej zalomila 5 minut po prevleceni do pyzama v půl 1

mami, já tam spala!!!!

a líbilo se ti to?

jo!!!

Offline Potrefenáhusa
38623 příspěvků moje polička 31. října 2023 17:55

Teď je v sokole, já tu tak zvolna premejslim nad čarodějnickým kostýmem (máme carodejnickej klobouk, kterej je sice velikosti na naše mimino, ale snad to půjde), jestli ho ještě nějak nevytunit třeba netopyrima kridlama a je to fakt jak z toho vtipu 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 31. října 2023 18:02

dorota a hej, tie mu púšťa mama keď je u nej. Ale tie asi nejdu stiahnuť? On ma svoje mini radio s pamatovou kartou, tam ma vsetko skopirovane. 

Zatial mam v plane kupit Pipi, par dielov videl s neterou a bavila ho.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 31. října 2023 18:06

Potrefenáhusa s tym spanim to mali aj nasi tak. Doma ani za nic a ked som sa pytala ucitelky v skolke na mladsieho, tak ze zaspi okamzite ako zalahne, ostatne deti este ani na matracoch nie su . Je ta skolka vycerpavajuca :)

Offline Potrefenáhusa
38623 příspěvků moje polička 31. října 2023 18:18

Mrakoplas včera u toho vyvadela tak strašně, ze jsem ji šla rovnou zabalit na dnešek pyzamo, jak jsou ty děti dvě, tak tohle dal nehodlam dobrovolně podstupovat, když to má jednoduchý řešení (zdraham se tomu teda uvěřit)

minuly úterý se mi ji uspat proste nepovedlo, usnula v autě cestou do sokola a muži se nepovedlo ji probrat (v nějakým použitelným stavu, aby bylo k něčemu tam jít) 

takze....líbilo se ti to? Jo!!!!!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2023 18:25

Mrakoplas mladší ve školce nespí, nejí a ani se nechce oblékat. Prostě úplně opačně než se říká, že ve školce je to jiné než doma. Proti spaní tam teda neprotestuje (to akorát před odchodem), ani proti ničemu jinému, ale prostě to nedělá

Online letfenixa
10828 příspěvků moje polička 31. října 2023 18:29

Mrakoplas počúva stále, všeličo, na youtube. Už som vysvetľovala, čo je rozstvrtit.