Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online continuity
43287 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 16:56

Díky všem. Jasi právě myslím, že na tampony a kalíšky je ještě dost času. To mi přijde hodně velký stres pro 13 leté dítě.

Ale je fakt super, že existuje tolik možností. Když já si vzpomenu na ty příšerně komunistické vložky, nedrželo to, kde mělo, člověk udělal pár rychlejších kroků po ulici a vložka za krkem. No uff, ještěže je to pryč. 

Proto ji chci fakt dopřát maximální pohodlí.

Kouknu do toho Etamu ještě. Nečerné by se mi libily, i když chodí prakticky jenom v černé. 

A perete to zvlášť v lavoru nebo jak? 

Edit: tak to čtu, že s prádlem. Tak k tomu budu muset asi nabrat trochu odvahy. 

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 16:57

GChK mne ty seznamy pak ke konci hrozne uklidnovaly, i ted na jaře s tou Ukrajinou jsem dlouhý dny vybírala dětský boty...

Zpetne viděno ta výbava není žádná jaderná věda, ale když člověk po nocích prohlíží na emiminu ty různý seznamy, jde mu z toho hlava kolem  ....v zasade oblečení, pleny, kocar a základní lékárna 

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 17:01

continuity pro mě byly ty tampony úplný sci-fi až pomalu na kraj dospělosti, i když teda mi pak zlepšily život asi o milion procent, no a kalisek, ten chtel teda hodně velký odhodláni, ve 13 teda bych se s tím nezvládla popasovat ani omylem

Evaeva tyjo, ty plavky, dá se to pak řešit nějak decentne a diskrétní třeba ve sprše? Představuju si strasny věci 

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 17:03

continuity myslela jsem to tak, ze si muze dat ty kalhotky i treba par dni pred, ze pro mlade holky je to stres, ze by nekdo ve skole videl flek na kalhotach nebo ze si nese vlozky. Ale potom jich potrebujes koupit fakt dost, protoze do rana neuschnou. Ja je peru normalne az o vikendu v pracce s beznym pradlem. Z tech levnejsich variant bych mozna mela strach, prece jenom je to nejake know-how, ale mozna jsem zbytecne predpojata.

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 17:04

Potrefenáhusa ta plavky hlavne nechapu, jako ze se v tom chodi jen se opalovat, ne do vody? Nebo jak by to fungovalo?

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 17:06

continuity Já je přemáchnu ve studené vodě a pak je normálně vyperu se Sanytolem na 40. 

Já jsem ale začala menstruovat v 11 (strašný, strašný, strašný, poslední týden páté třídy ), takže k tamponům jsem se třeba už v těch 13 dostala. 

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 17:07
Reakce na Potrefenáhusa:

....ale když člověk po nocích prohlíží na emiminu ty různý seznamy, jde mu z toho hlava kolem  ....v zasade oblečení, pleny, kocar a základní lékárna 

​Seznamy na emiminu... To je přesně ta věc, co mě děsí. Když si vezmu, kolik jsme toho do začátku pořizovali pro psa , takže tomu bych se ráda vyhla.

Online continuity
43287 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 17:11

GChK jo to měla dcera kamarádky, bylo jí deset.

V těch 13 už to trochu jde, i když o tom absolutně nechtěla mluvit. akorát jsem po táboře třídila prádlo do pračky, jinak by mi to snad ani neřekla. Na to, že se u nás tyto věci řeší běžně od mala a nikdy jsem ji s ničím neodbyla, tak je mi to trochu líto. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2022 17:13

Potrefenáhusa no tohle je myšleno asi spíš k moři. No řekla bych, že se svlíkneš na záchodě.

Offline Malenge
4846 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 17:14

Evaeva tabletu paralenu  nas miláček ztropil šílenou scénu na letišti, když jsem mu dala čtvrtku!! kinedrylu, ani to nebylo vidět ten kousicek, jak je to strasne, jak to nezvládne a nakonec prášek i s půl láhvi vody skončil na podlaze.

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 17:14

GChK ono dneska jde v Praze všechno rychle vyřešit/koupit/pujcit, deemko i lékárna na každým rohu 

jen teda moc doporucuju vyzkoušet autosedacku dopředu, a to jak upevnění do auta, tak třeba způsob dotahování pasu na diteti...protože pak naživo na tom diteti je fakt pozde!!! 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2022 17:15

continuity ty tampony bych jí koupila, ty nejmenší, já s nimi začala docela brzy. Třeba bude mít chuť to za pár měsíců vyzkoušet.

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 17:17

continuity Jeste je ma docela nove v nabidce Lindex, tam bys mohla pripadne taky omrknout velikosti, maji cerne i telove.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2022 17:19

Malenge no já jí drtím:) Ale na výběr byl ještě čípek, protože zvracel a deset ml paralenu nebo kolik by šlo určitě ven. Takže si vybral samozřejmě prášek.

Online continuity
43287 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 17:24

Teď mi pristala v emailu sleva u Malvika, tisícovka na nákup nad 6 tisíc. Kód malvik-pomaha. 

Offline Malenge
4846 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 17:24

Evaeva uf, nadrcenou, tak to jo, už jsem se vyděsila, ze jsem někde udělala chybu  ten počet ml sirupu už je hraniční, to je fakt. Tak díky za tip!

Offline Malenge
4846 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 17:28

continuity prosím te, za nás teda žádné kalhotky samozřejmě nebyly a myslím, ze pro ty slečny jsou určitě fajn, ale osobně bych asi ani nezavrhla hned ty tampony. Já měla to štěstí na své poprvé na dovolené u moře, takže jsem se s tím snažila popasovat dost brzy, abych se mohla koupat, měla jsem k tomu i praktické rady přítomné zdravotní sestry, ale stejně to byl strašný boj. Ale jen do doby, než mi byly představeny tampony s aplikatorem. Pro mladou holku fakt doporucuju, slo to vlastně samo a byla jsem pak moc spokojena.

Online continuity
43287 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 17:36

Malenge ja to nezavrhuji, ale nutit ji je nebudu, ona sama mluvila spíš o těch kalhotkách. 

Offline Malenge
4846 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 17:36

GChK gratuluji! A neboj, ono se to nějak vyvrbi, nejhorší je se zbytečně vydesit. On ten prcek toho z počátku vazne moc nepotřebuje, něco málo (opravdu málo, rostou strašně rychle) na sebe a plínky. Kočárek a/nebo nosítko na přesuny. Postýlku pokud nebude spát s vámi. A jestli budeš kojit, tak je to skoro všechno. Autosedačku takovou, co se ti s ni bude dobre manipulovat. Pak jen drobnosti, co lze kdykoli dokoupit, teploměr, něco na ošetření pupíku dávají v porodnici, něco na zadeček, bepanthen třeba. 

Offline Malenge
4846 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 17:39

continuity no jasne, ze žádné nuceni. Jen myslím, ze aplikatory jsou pro tyhle mladé slečny fajn pomůcka, mě pomohly hodně, a ještě je tu nikdo nezmínil. Tak hlavně, ať to dcera dobre snáší. A jestli prožila své poprvé na táboře, tak to je teda šikovná, ze to zvládla!