Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2026 15:44

notna ségra učí pár dětí z Montessori škol a říká, že jsou hodně akční. Ona vede takový soubor a tyhle děti prý hned vymýšlejí, jak co udělat, umí dobře pracovat ve skupině, zorganizovat práci... 

Offline Sweet Potato
40925 příspěvků moje polička 11. srpna 2026 18:09

Ona jedna věc je umět a druhá umět naučit. A vlastní dítě? To je nejtěžší disciplína.

Offline barbucha blogger
36432 příspěvků moje polička 11. srpna 2026 22:30

Synek chodil do waldorfský školky (ne že bych ji zvolila z přesvědčení, měli jsme ji prostě ve vedlejším baráku ) a byl tam nadmíru spokojen. Přechod na normální základku byl pak pro něj poněkud překvapivej... to zacházení tam bylo úplně jiný. Nicméně jsem ráda, že jsem ho tenkrát nechtěla denně vozit přes celou Prahu na stejnou, waldorfskou, základku (a myslím že v rozhodnej rok ani neotvírali první třídu) - znám ho natolik, prevíta tvrdohlavýho, že jsem přesvědčená, že by se tam za celou devítku nenaučil ani slabikovat

Offline miuu
414 příspěvků moje polička 12. srpna 2026 06:43

barbucha Slovy mého syna: "Kdybych chodil na Montessory, dělal bych tam úplné... nic. " Pro tyhle prevíty je asi vhodnější normální škola. Věřím, že tam by byl spokojený v mnoha okecávacích předmětech, ale v tom co ho nebaví ( třeba čtení a psaní) by to flákal úplně. 

Offline barbucha blogger
36432 příspěvků moje polička 12. srpna 2026 10:57

miuu 

Je to tak. Činnost nebo úkol založenej na v podstatě dobrovolnosti... znamenal jedno jediný: nic Ve škole i doma.

A to nejsem zastáncem nějakýho drilu (beztak neúspěšnýho v případě řečenýho prevíta) a párkrát jsem na jeho základce dělala pořádek, když se soudružka učitelka, zastydlá ještě v totáči, nechovala k malým géniům zrovna nejlíp... ale vocaď pocaď, miláčkové si prostě musej zvyknout na určitý povinnosti, v životě se jim to bude hodit

Offline letfenixa
11007 příspěvků moje polička 12. srpna 2026 13:35

Minulý štvrtok ráno sme boli s L na kontrole u kardiologa. Ten sa ma opýtal, či je čulý, či ma zamestnáva. Pri odchode zas malému povedal, nech behá, skáče, športuje. Drahý syn ho vzal za slovo a cestou domov chcel skočiť z cca 1,5 m murika pri schodoch. Som ho haltla, že chceme ísť predsa do Chorvátska, nechceme úrazy. Poobede sme mali prelozenu narodeninovu oslavu, kde si prvýkrát pozval aj kamaráta. V závere oslavy sme išli na nové ihrisko. Kde si teda z toho 1,5 m skočil. Vzápätí ho začal príšerne bolieť chrbát, dobehol ku mne úplne revajuci, keďže som nevedela, čo presne sa stalo, volala som záchranku. Na rtg a sone brucha mu nič nenašli, poslali nás domov (rátala som minimálne s 1 nocou v nemocnici), že 3-4 dni šetriť, ležať. Dnes sme boli na kontrole. Po 2 hodinách čakania sa mu doktor venoval asi 15 sekúnd, čakala som aspoň kontrolný RTG a išli sme domov s odporúčenim, nech ešte neskace. Som vyslovene psychicky vyčerpaná. 

Online rasaNori
8900 příspěvků moje polička 12. srpna 2026 13:36

Jen takový povzdech, starší dostala u sportovní prohlídky povolenku na zájmovou gymnastiku, čehož se samozřejmě chytla, protože mladší ségře závidí že je v závodním družstvu. Jenže je absolutně hluchá k našim argumentům, že to nebude časově zvládat se školou a ostatními, už zaplacenými kroužky. A zároveň mě štve muž, který prohlásil že ať si tam klidně chodí, když bude každý den v 8 v posteli. To je jak u blbejch na dvorku. Holky začínají každý den v 8:40, klidně by mohly vstávat o půl 7 a ne v 6, na čemž on tvrdohlavě trvá. Ta zájmovka je do půl 8 večer, prostě nereálné. A dítě tu chodí a prudí, kdy ji teda přihlásím a kdy půjdem koupit dres...

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 12. srpna 2026 14:07

rasaNori Jakoby proč on trvá na tom, že mají vstávat v 6? Vždyt je i vypravuješ ty, ne? Jako nějaký spaní a kdy mají být v posteli bych nebrala jako relevantní, pokud nevstávají nekdy v 5 ráno na trénink, doba spánku se v těhle letech začne stejně docela zkracovat.... I večer je asi hlavně ukládáš ty jsem pochopila, takže nechápu, proč on honí nějakou pulhodinu...Takže bych ji příhlásila a šla koupit dres, když to nebude stíhat, tak si vybere v pruběhu roku, co ji baví, propadnutý zaplacený kroužek vás snad mrzet nebude. 

Online rasaNori
8900 příspěvků moje polička 12. srpna 2026 15:43

Karja protoze ma v tomto blbou povahu, styl ja jsem rekl a tak bude. Stejne casem bude muset ubrat, jen nez k tomu dospeje

Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 12. srpna 2026 15:49

rasaNori Bože! to dělal můj táta, je to teda pěkně nafigu i pro ty děti. A teď nemyslím, že musí brzo vstávat. Ale absolutně jsem se nenaučila vyjednávat. Prostě co se řekne, to platí a nejede přes to vlak. Pracně jsem se to odučila až někdy ve čtyřiceti. 

Online rasaNori
8900 příspěvků moje polička 12. srpna 2026 15:53

continuity kazdy mame sve mouchy, holt tohle je zrovna jeho.

Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 12. srpna 2026 16:01

rasaNorivšak já nic, ale uč ty děti vyjednávat alespoň ty. Protože když při povýšení zjistíš, že půlka týmu má o 30% víc peněz... (a to jsem si tři roky myslela, že jsem dostala maximum možného). No život je dobrá škola, jen to školné je dost vysoké. 

Online rasaNori
8900 příspěvků moje polička 12. srpna 2026 16:04

continuity hele neni tahle zasekly ve vsem, ale tady proste z nejakeho duvodu trva na svem, a deti vyjednavat umi. To spis malokdy povolim ja, ale tohle proste kdysi vyhlasil, a ted jsem z neho vymohla pul 7 rano a pul 9 vecer. Starsi opravdu potrebuje spat, vecer ta mladsi je treba o hodinu dele vzhuru, coz ted temi dlouhymi treninky se taky podle me upravi, no uvidime...

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 12. srpna 2026 16:17

rasaNori Možná vlastně bychom to potřebovali vyhlásit i u nás doma:D. 

Offline Zuzuli
3932 příspěvků moje polička 12. srpna 2026 17:37

continuity zrusime odklady, nazeneme vsechny deti do skol bez ohledu na jejich zralost a pak teda umoznime reditelum, aby ty nevyhovujici vracely do skolek? Proc mam porad pocit, ze cesky system skolstvi je jen nejaky zvraceny experiment na nasich detech? 

Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 12. srpna 2026 17:44

Zuzuli

Ti kam šlápnou, tam devět let tráva neporoste.

Bože já jsem tak ráda, že mám ty děti už na střední. Ještě čtyři roky tohoto martyria, ale už alespoň dovidím na konec. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2026 17:51

To je podle mě zase jen takový výstřel, co na to lidi.

Offline Zuzuli
3932 příspěvků moje polička 12. srpna 2026 17:53

Evaeva ja se obavam, ze zrovna ceske skolstvi neni neco, co by se melo ridit reakcemi lidi... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2026 18:03

Zuzuli tak to každopádně. Ale myslím, že z tohodle návrhu nic nebude, bouře ve sklenici vody. Od Babiše žádnou reformu nečekám, to je moc práce a užitek na preferencích žádnej.