Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 01. května 2020 19:41
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. května 2020 19:41

Jaj a chcela som dat update k tomu lozeniu. Uz som to snazenie vzdala, aj doktorka povedala, ze ked sa stavia, tak ho nechat a ak nechce lozit, neumrie na to. A dnes som skusila v novom byte, kde je dlazba, ho dat bez tricka na zem a to ho asi riadne studilo, lozil uplne dokonale. Ale akonáhle dosiahol izbu kde je plavacka, spustil sa na brucho . Lemra to je!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. května 2020 19:44

Mohučanka no a ja bez susicky som prala este styri dni. Vo štvrtok hotovo a znova balit na vikend . Ale chyba mi to strasne, kludne budem prat do aleluja.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. května 2020 20:03

Mrakoplas syn si taky začal stoupat, když ještě nelezl. Nebyl na to připravený, dělal to špatně a hodně a navíc hodně blbě padal, prakticky celý den jsem mu musela dělat záchranu. Fyzio mi poradila, abych ho aspoň naučila stoupat správně. Na to stačilo pár dní. Taky mi radili nenechat ho dlouho stát a potom ho vždycky položit, co nejdál od zdi a pod., což v bytě fakt moc nejde. Jestli je trochu citlivka, tak prý je dobré ho nechat nahatého na trávě nebo písku.  Když bude lézt aspoň někdy, tak posílí ty správné svaly a třeba se to naučí.  Syn nakonec  začal lézt přesně úderem prvních narozenin, lezl 4 nebo 5 měsíců, plazil se od cca devíti měsíců, stoupal od desíti.

Offline continuity
42962 příspěvků moje polička 01. května 2020 20:09

Mohučanka já som sa v priebehu rokov dosť vycvicila, než muž zaparkuje auto do garáže a nakúpi tak mám vybalene a perie sa prvá pračka. Ani balenie už tak neprežívam. Ja tomu hovorím na Indyho Jonesa. Otvorím tašku, postavím pod detské skrinky a hádžem to rovno tam, kozmetiku, lekarnicku už mám zbalenu trvale, akurát mením veci pred letom a pred zimou. kuchyňa je v prepravke, vyložíme do myčky a zas to tam rovno naukladáme. Celé to je tak na hodinku max. Nákup naklikam na rohlíku a ked ideme autom, tak to rovno zložíme do auta.  

Deti si balia svoje veci sami, čo zabudnú, nebudú potrebovať.

Inak periem dosť aj v karantene, necestovať u nas nepomôže.

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 01. května 2020 20:19

Tak zem sa dnes zachvela a upratali sme (jakz-takz) obývačku a vysala som.

A nové využitie krabice:

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 01. května 2020 21:14

continuity jojo, kuchyň v bedně, nádobí myčka - uložit zpět, lékárna stále zabalená, to máme taky. Největší problém jsem mívala s věcmi pro dítě - aby něco nechybělo. Obvykle toho nakonec naopak dost přebývalo...Ještě jsme optimalizovali nákup a večeři - obojí jsme zvládli po cestě tam v pátek a zpět v neděli večer. 

Ale měla jsem spíš na mysli cestování s dětmi 0-3 (dál zatím nevím), že to je náročnější a ne každému to za to stojí. 

Jinak to pravidlo, že děti si balí svoje věci (hračky a zábavu) samy a když něco zapomenou, jejich chyba, měla moje máma taky

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 01. května 2020 21:46

Sledujem, žeste tu všetci nejaký otrlejši nežja :D. U nás chaty boli skôr na reset - chlapi sa riadne zoťali, vlastne asi všetci vrátane žien, na druhý deň tí menej priotrávení alkoholom urobili raňajky, spratali chatu a začali odznova. Dieťa sme mali ako prví, ostatní majú teraz pár mesačné bábätká (s ktorými nikam nechodia a necestujú, čo nám predtým vyčítali :D ). Predpokladám, že keď deti trochu narastú, chaty sa obnovia. Ale je pravda, že s tou chatovou partiou styky trochu ustali, každý je z iného mesta. Ale tu kde bývame máme kamarátov, s ktorými sa stretávame bežne u nás doma niekoľko ráz mesačne na hracích večeroch (pred koronou, stolové hry a karty) alebo potom normálne na prechádzkach s malým. Ono sa to vlastne tak aj podelilo, tá chatová partia odmietla brať na vedomie, že máme dieťa, takže akcií sa zúčastňoval muž bez nás. Tá druhá časť kamarátov nás zakceptovala aj s dieťaťom a teda s nimi chodievame aj cez deňposedieť do mesta a tak.

Offline kocoureksuggy
1384 příspěvků moje polička 01. května 2020 22:05
Reakce na continuity:

Mohučanka já som sa v priebehu rokov dosť vycvicila, než muž zaparkuje auto do garáže a nakúpi tak mám vybalene a perie sa prvá pračka. Ani balenie už tak neprežívam. Ja tomu hovorím na Indyho Jonesa. Otvorím tašku, postavím pod detské skrinky a hádžem to rovno tam, kozmetiku, lekarnicku už mám zbalenu trvale, akurát mením veci pred letom a pred zimou. kuchyňa je v prepravke, vyložíme do myčky a zas to tam rovno naukladáme. Celé to je tak na hodinku max. Nákup naklikam na rohlíku a ked ideme autom, tak to rovno zložíme do auta.  

Deti si balia svoje veci sami, čo zabudnú, nebudú potrebovať.

Inak periem dosť aj v karantene, necestovať u nas nepomôže.

" Deti si balia svoje veci sami, čo zabudnú, nebudú potrebovať.  "

​To je geniální! Asi bych se tím měla řídit i já, když balím na dovolenou

Offline Sweet Potato
40227 příspěvků moje polička 01. května 2020 22:11

kocoureksuggy Naše holky si taky začaly balit samy poměrně brzo. Ze začátku s důkladnou výstupní kontrolou samozřejmě, aby nechyběly nějaké zásadní prvky oblečení. Eliminovalo to spoustu mrzení na téma "tohle triko né, proč jsi mi zabalila tuhle mikinúúú..."

(A vedu na to téma věčné debaty s kamarádkou, která má děti o něco starší, ale bez ní by se nevypravily "no to víš, ty máš holky, klukům musím zabalit..." Grrrr.)

Offline kocoureksuggy
1384 příspěvků moje polička 01. května 2020 22:19

Sweet Potato 
Hele, ono na tom něco možná bude! Synovi bylo celkem jedno, co má zabaleno, hlavně, když se nemusel angažovat!!!

Offline viktorka_od splavu
49257 příspěvků moje polička 01. května 2020 22:22

tak já halamům nebalím už dlouho, ale vždycky jsem jim to kontrolovala.. minule jsem si řekla že už to dělat nebudu, jsou přece velcí. no, co si nesbalili to potřebovali - například větrovku. takže přece nenechám dítě bez bundy, že... příště jim to raději zase zkontroluju, abych nemusela pak mrznout

Offline Sweet Potato
40227 příspěvků moje polička 01. května 2020 22:27

kocoureksuggy Tak oblečení je pouze modelový příklad samozřejmě.

Offline 999
19798 příspěvků moje polička 01. května 2020 23:04

viktorka_od splavu Nejsou ti vaši kluci skoro na hranici dospělosti?

49257 příspěvků moje polička 01. května 2020 23:18

999 ano jsou. takže: proč sis nevzal bundu, když jsem říkala hlavně si vemte bundy bude tam chladno? tss a na co jako, je léto! 12C, dítě fňuká a kouká na rodiče, rodič na mě (zodpovědnou za balení), podávám svou bundu a můžeme vyrazit. druhej si vzal jediný kalhoty a první den se zrasoval na kole, kalhoty na cáry v popelnici. jasně, můžu pokrčit rameny ať si to vyžerou, ale odtrpím to stejně já (staráním o nemocný, čicháním puchu z týden nepranýho trika apod). na samostatnost pomůže jedině samostatnost, až (jestli) budou jezdit sami, poradí si.

Offline 999
19798 příspěvků moje polička 01. května 2020 23:26

viktorka_od splavu Já bych teda skoro dospělýmu chlapovi svoji bundu nedala, kdybych místo něj měla mrznout já...

49257 příspěvků moje polička 01. května 2020 23:42

999 ale kdybys kvuli tomu nejela na vylet ale musela zustat v hotelu.. ja si beru kdyz se jede autem veci hafo, tak jsem to nejak podelila, neumrzla jsem, ale proste jsem dala k dispozici sve veci v zajmu zachovani klidu v rodine. ve chvili kdy to nebude moje starost, tak me ani nehne, samozrejme. zatim je mam bez ohledu na vek na starost. u tech mensich je to bez debat, aspon ja takovy tvrdak nejsem a stejne by to zaverem padlo na me

Offline continuity
42962 příspěvků moje polička 02. května 2020 00:19

viktorka_od splavu

řekla bych, že se jim to stane maximalne jednou, pak si dají bacha. 

Ráno odjížděli na výpravu. Na bundy jsem se zeptala, všechno ostatní měli na sobe, roušky jsem jim zabalila a jestli budou chodit tři dny v jedněch ponožkách... No to možná budou, i když si ty čiste zabalili 

Ale tento stupeň je porád v pohode, ten horší nastane až pri aplikácii pravidla: čo si zabalis, to si taky budeš nosit.

Offline continuity
42962 příspěvků moje polička 02. května 2020 00:27

Mohučanka já říkám: není umění zabalit rychle, když má člověk před domem auto, které to odveze a nemusí přemýšlet nad každou polozkou. Ta pravá vyzva začíná ve chvíli, kdy má sice před domem auto, ale na chalupu se jede vlekem a pak 200 m pesky do kopecka a bališ v zimě na týden včetně jídla.  To pak ty pliny i prepocitas. Ale vycvičilo mě to dost. 

Tou dobou bylo 5 stovek na skúter dost peněz a později, kdyz jsem už dělala, tak mi to už přišlo jako zbytečný regres. Když jsme tam jeli před pár lety naposled ( obě děti samy na lyžích), tak jsme to odvezli najednou. 

Offline brrr
12331 příspěvků moje polička 02. května 2020 01:05

continuity Počkej, tvoje holky jely na výpravu? To se už může? Ty jo, tahle důležitá informace mi úplně unikla.

Jinak k tématu: Nesnáším balení!