dzizisketa to zni hodně lákavě!!! V becove jsme byli jeste před detma, akorát jsem byla na prohlídce sama, muz se chudák misto prohlídky vracel do kláštera v teplé pro moji peněženku zapomenutou u pokladny na pulte, tak bych ho treba nalákala, abysme to zkusili znova ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa pod mostem
Ten Nelahozevský zámek vypadá pro děti taky slibně. Byli jste tam?
my teda o víkendu taky rajsovali, bylo nádherně a říkali jsme si cestou při projíždění, ze zas musíme brzo do Plas (Plasů?)
Do Plas! A v Plasích. Možná to tahá za uši, ale my tady tak prostě mluvíme ![]()
Archivářka taky bych rekla prvne do Plas a v Plasích
Evaeva nebyli, ja myslim, ze je to profilovaný jako pro starší deti a my mame to mladsi dite dost sileny
No a já musím po minulém týdnu doporučit Bečov nad Teplou. Samozřejmě hrad a zámek, dětem půjčí kostýmy, přes letní prázdniny mívají různé dětské prohlídky a edukační programy na hradě. A mají tam krásného zrzavého kocoura.
Ale co mě v Bečově nadchlo, tak je botanická zahrada. Jde poznat, že je tak trochu obnovovaná na koleni, ale velmi mile. Mají tam rybník, kde se lze v létě koupat, i s písčitou plážičkou, ferraty, roztomilé králíčky a dvě andulky jménem Six a Seven. Nejvíc nás pobavilo rozárium Jana Böhma, provorepublikového šlechtitele růžových odrůd se jmény jako "Svornost", "Demokracie", "Památník krále Jiřího", "Lída Baarová", "Tomáš Baťa" nebo "Bezruč". Veselá je i sbírka jiřin, ty zrovna kvetou ostošest, kde se najdou skvosty jako "Mánička", "Betelgeuse" a nejlepší "Jiří Krampol"
Bečovská Botanka je nejlepší! Vykutávají ji z náletů v podle archiválií z "našeho" 5.oddělení. Zanikla s odsunem majitelů zámku a pozemky pak spravoval a nechal zarůst místní komunální podnik, přes jehož vrátnici je pořád hlavní vstup.
Dobré je odchytit komentovanou prohlídku (třeba v rámci Víkendu otevřených zahrad). Pan ředitel nám posledně vyprávěl o vztahu k ostatním botanickým zahradám v Čechách: "Co by jinde vyhodili na kompost, to pošlou do Bečova!"
Moc mě mrzí, že už zahrada nehostí cestovatelský festival Caminos, přestěhoval se blíž ke Karlovým Varům. Přednášky v přírodě, vaření na ohni, čajovna pana Rejchy ve srubu...
Na výlet s dětmi v teplém počasí rozhodně doporučuju!
Potrefenáhusa ta dětská prohlídka je pro malé děti, doporučený věk je od 4, ale myslím, že je klidně pro menší. Ta pátračka je od osmi, ale paní říkala, že měla i skupinu, kde půlka dětí byla pod 4 a prý v pohodě. Na tu chtějí kluci. (Ta dětská by staršího stejně asi už nebavila.)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY