Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
39194 příspěvků moje polička 05. října 2026 08:04

dzizisketa to zni hodně lákavě!!! V becove jsme byli jeste před detma, akorát jsem byla na prohlídce sama, muz se chudák misto prohlídky vracel do kláštera v teplé pro moji peněženku zapomenutou u pokladny na pulte, tak bych ho treba nalákala, abysme to zkusili znova

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. října 2026 08:25

Potrefenáhusa pod mostem 

Ten Nelahozevský zámek vypadá pro děti taky slibně. Byli jste tam?

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 05. října 2026 08:55
Reakce na Potrefenáhusa:

my teda o víkendu taky rajsovali, bylo nádherně a říkali jsme si cestou při projíždění, ze zas musíme brzo do Plas (Plasů?) 

​Do Plas! A v Plasích. Možná to tahá za uši, ale my tady tak prostě mluvíme

Offline Potrefenáhusa
39194 příspěvků moje polička 05. října 2026 09:01

Archivářka taky bych rekla prvne do Plas a v Plasích 

Evaeva nebyli, ja myslim, ze je to profilovaný jako pro starší deti a my mame to mladsi dite dost sileny 

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 05. října 2026 09:04
Reakce na dzizisketa:

No a já musím po minulém týdnu doporučit Bečov nad Teplou. Samozřejmě hrad a zámek, dětem půjčí kostýmy, přes letní prázdniny mívají různé dětské prohlídky a edukační programy na hradě. A mají tam krásného zrzavého kocoura.

Ale co mě v Bečově nadchlo, tak je botanická zahrada. Jde poznat, že je tak trochu obnovovaná na koleni, ale velmi mile. Mají tam rybník, kde se lze v létě koupat, i s písčitou plážičkou, ferraty, roztomilé králíčky a dvě andulky jménem Six a Seven. Nejvíc nás pobavilo rozárium Jana Böhma, provorepublikového šlechtitele růžových odrůd se jmény jako "Svornost", "Demokracie", "Památník krále Jiřího", "Lída Baarová", "Tomáš Baťa" nebo "Bezruč". Veselá je i sbírka jiřin, ty zrovna kvetou ostošest, kde se najdou skvosty jako "Mánička", "Betelgeuse" a nejlepší "Jiří Krampol"

​Bečovská Botanka je nejlepší! Vykutávají ji z náletů v podle archiválií z "našeho" 5.oddělení. Zanikla s odsunem majitelů zámku a pozemky pak spravoval a nechal zarůst místní komunální podnik, přes jehož vrátnici je pořád hlavní vstup.

Dobré je odchytit komentovanou prohlídku (třeba v rámci Víkendu otevřených zahrad). Pan ředitel nám posledně vyprávěl o vztahu k ostatním botanickým zahradám v Čechách: "Co by jinde vyhodili na kompost, to pošlou do Bečova!"

Moc mě mrzí, že už zahrada nehostí cestovatelský festival Caminos, přestěhoval se blíž ke Karlovým Varům. Přednášky v přírodě, vaření na ohni, čajovna pana Rejchy ve srubu...

Na výlet s dětmi v teplém počasí rozhodně doporučuju!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. října 2026 09:15

Potrefenáhusa ta dětská prohlídka je pro malé děti, doporučený věk je od 4, ale myslím, že je klidně pro menší. Ta pátračka je od osmi, ale paní říkala, že měla i skupinu, kde půlka dětí byla pod 4 a prý v pohodě. Na tu chtějí kluci. (Ta dětská by staršího stejně asi už nebavila.)