Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44615 příspěvků moje polička 06. května 2020 13:45

711990 Presne, znala a jeste to neznas! Ale u nas to velky maly prospelo, ona by jinak byla desne roztazena. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 06. května 2020 13:45

711990 no však o tom som písala, že mne sa ľahko hovorí, keď mám len jedno a svet sa točí len okolo neho :-)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 06. května 2020 13:49

Karja no pre mňa idylické ráno, pre mnoho ľudí asi nočná mora :-) Vstávam tak hodinu pred malou, čiže o 6:00-6:30, pol hodku meditujem a potom si užívam výdatné a kľudné raňajky, malá vstáva väčšinou keď už mám dopitú kávu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. května 2020 13:50

betsey to máš pravdu, máme to podobně, já mu taky hodně dovolím. Ale myslím si, že prudší povahy by v některých situacích prostě vybuchli nebo by se museli hodně přemáhat. Já si nepamatuju, že bych na něj někdy křičela, třeba i na může jsem za celou tu dobu křičela párkrát.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 06. května 2020 13:50

betsey ja na syna tiež zatiaľ nekričím, stačí občasne zvýšiť hlas (dokonca jemne),ale asi to bude tým,žeon ešte lenzačínasovzdorom. Doteraz bol okrem spánku skoro bezproblémový,fakt zlaté a vysmiate decko, ktoré poslúchalo. Teraz už vidím,že robí vedome napriek a čaká na moju reakciu. Častokrát sa stane,že ma fakt vytočí a ja musím predýchavať aby som nevypenila,predvčerom som sa zavrela na záchode kým za dverami dával ukážkový hysák a cez dvere mu zvýšeným hlasom povedala,nech prestane - prestal a odišiel do obývačky a ľahol si tam v kľude na gauč, fakt som nečakala,že poslúchne .

Edit: Inak syna tiež nechávam robiť čo chce ak mupritom nehrozí úraz (alebo niekomu inému) alebo neporušuje zabehnuté pravidlá, nezakazujem ak to nie je nutné a snažím sa nereagovať na takéto trucovité revanie ale už som si všimla,že ako robiťvecinatruc, nie je to tak efektívne. Aj keď minule kamarát s rovnako starým dieťaťom skoro odpadol ,keď som synovi povedala aby mi niečo doniesol a nehádzal to na zem a syn poslúchol, možno na to je tá mám vpi*i výchova dobrá.

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 06. května 2020 13:50

Karja ja vidim teda i na sambovi, jak ho najednou prekvapuje, ze se neco musi. Jakoze treba najist sey protoze pak jde Tonda spat. Nebo vyrazit nekam ted, protoze pak to nepujde. Doted mu to nedochazi. 

betsey a ty navic mas nejakej extra hodnej exemplar!!!:)

Offline Karja
44615 příspěvků moje polička 06. května 2020 13:53

betsey Jo, to je idylka, neco takovyho jsem si i myslela, ze myslis. Ale co kdyby to nahodou bylo neco s detma, tak bychom to mohli zavest:-D Tak nic no!

Offline rasaNori
8831 příspěvků moje polička 06. května 2020 13:56

žluťásek no jasne, mlade piskne a ja budu skakat jak je jeji ctena libost. Tak ani ne no. Kdybychom to u vedlejsi zahrady otocily, tak mi neusne mimino, starsi si zvykne ze zaveli a mama aby byl klid poslechne. Holt se kocicka moje musi naucit ze kazda vec ma sve dusledky, tzn. mikinu klidne pribalim, i nabidnu, ovsem nechces, nech byt u nas funguje velice dobre. Jen to generuje tu nepohodu, jak pise 711990 . Jsou holt dve, jednou musi zatnout jedna a jednou druha...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. května 2020 14:00

Karja mě na ty dvě děti pomáhá mít nějaký režim, pokud možno každý den stejný. Synovi je teda 2,5. Když prostě máme nějaký režim, jako nejdřív nákup potom hřiště, tak nebývá problém. Když je něco neobvyklého, tak mu říkám dopředu, jak to bude vypadat. Ne že by nikdy nevyváděl, ale přijde mi, že když mu připomenu, jak to bude, tak ty výbuchy nebývají tak hrozný. Ale je pravda, že obě děti mám celkem hodné a předvídatelné, nestává se mi, že bych třeba rychle potřebovala kvůli miminu ven nebo naopak domů.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. května 2020 14:00

Mně se nedávno stalo při uspávání, že malej nějak nemohl zabrat a když se už po třistapadesátý štrachal ven z peřiny, tak jsem už začala startovat, prudce jsem si na tý posteli sedla, a už už se nadechla, že na něj houknu "a spi už!" (já se teda houknout nebojím a většinou to zabere ) - ale měl takovej divnej výraz, tak jsem se zarazila - a on se ke mně naklonil, pohladil mě po tváři (nikdy předtím to neudělal!), zavrtal se do peřiny, otočil se a usnul. Seděla jsem tam jak opařená, někdy se člověk fakt zastydí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. května 2020 14:04

rasaNori podle mě je dobré občas povolit, aby se z toho nestal neustálý boj kdo z koho. Když jdeme jen tak ven, může si třeba vybrat kam, po určité korekci. 

Online Garfie
28515 příspěvků moje polička 06. května 2020 14:06

MP Meri ježiš  to tě asi fakt něco osvítilo. Hele a já si do teď nějak myslela, že máš holku!

Offline rasaNori
8831 příspěvků moje polička 06. května 2020 14:10

Evaeva hele cetlas to? Ja tu pisu ze sama chtela byt venku, jit k ovcim, a kdyz bylo zadani splneno, tak zacala vymrcovat ze chce domu!

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 06. května 2020 14:13

MP Meri malý mi teraz zakaždým pred spánkom dáva dole okuliare a vraví ňam - ňam - to je signál,že mu mám akože zjesť nos a vypusinkovať ho. Začalo to tak, že mi ich dal večer asi 5x za sebou dole,tiež som chcela vybuchnúť a miesto toho som ho vybozkávala a "jedla" mu nos, trvalo to skoro 10 minút a na konci mal na tvári úplne blažený výraz . Teraz z toho máme rituál pred spaním,na ktorý sa strašne teším (už sa nechce túliť ako kedysi) a myslím, že aj on, lebo sa ho dožaduje :).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. května 2020 14:15

rasaNori já reagovala na tvůj příspěvek žluťáskovi, ten byl obecný, takže taky obecně. Jasně, že když se konečně vypravim ven, tak za 15 minut nejdu domů. Řeknu, ať si vybere kam, a pokud si nevybere, po upozornění vyberu já.

Online dzizisketa
8943 příspěvků moje polička 06. května 2020 14:16

rasaNori

MMně přijde, že jsi na ni někdy zbytečně přísná, asi že po ní chceš jednání, na které ještě není zralá. Ona je furt malá, jasně, že mimino je menší, ale na tohle chování má nárok, je to úplně přirozené, a brát to jako "beruška si vymrčuje", tím si situaci sama komplikuješ. 

Offline Karja
44615 příspěvků moje polička 06. května 2020 14:19

Evaeva Souhlasim s tim rezimem, a pokud je nerezim delam to stejne. Ja furt dceri neco melu (jako vypravim nemyslim pokyny a zakazy), ted ji pochvalili, jak pekne mluvi, ze je znat, ze na ni doma hodne mluvime. No navzdory tomu memu mleti si nemyslim ze je to ma zasluha. Neter nemluvila vubec a pritom jeji maminka je v mluveni prebornik:-D

Offline Karja
44615 příspěvků moje polička 06. května 2020 14:21

Nase si teda taky vymejsli kraviny, ze houpat jo a houpat ne, vozit mimi ne, nebo chce ona vozit kocarek. Nejlepsi taktika (nevim jak z dlouhodobeho hlediska) je odvest pozornost, ale casto nevim, co vymyslet:-D

Online Garfie
28515 příspěvků moje polička 06. května 2020 14:22

dzizisketa Souhlasím s tebou. rasaNori Vím že je to těžké a potřebuješ je dostat do nějakého režimu, ale taky mi občas přijde, že jsi na tu starší moc náročná. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. května 2020 14:28

Garfie Jezis kez by, to ses asi jedina, ktery tady unikl muj hysterickej tehotenskej vybuch "cekam kluka, ale chtela jsem holku "