Dom Matice slovenskej preložené do angl. ako Slovak Matrix.
Jazykové přestupky
![]()
Není nad fundovaný překlad![]()
.
Proti tomu je vařený branbor, na který jsem včera narazila na jídelním lístku jednoho bistra prkotinou.
Aha, v manželově rodině se pokličce říká křídlo. Mohlo mě to napadnout.![]()
Ano, moje babička taky vždycky říkala pokličce křidla ..... v Brně
.
Ty webový překladače mě fakt bavěj ![]()
Dostupnost: Nyní skladem
Pospěš si, jen 10 doleva! doleva!
Taky mě to takhle poránu pobavilo
![]()
fundovaný preklad, podobne ako you are right = ty si tá pravá!
fundovaný preklad, podobne ako you are right = ty si tá pravá!
však som...a okrem toho mám pravdu...vždy...![]()
Doleva! To je jako teď kvůli volbám, jo? 
Pátrala som po texte slovenskej ľudovej Búvaj že mi, búvaj a natrafila som na nejaký počin Čechomor + Ewa Farna, ktorá namiesto Hajaj, búvaj spievala Halaj, búvaj (ja jedného Halaja poznám).
A teraz z opačnej strany - preklad českého řčení do slovenčiny: ticho po plešine.
Včera reklamní leták v Bille: Česko řízkuje s Vocílkou
.
Tohle určitě vymyslel nějaký marketingový odborník, co nemá nejmenší tušení o tom, jaký význam slovo řízkování vlastně má.
Aký význam má slovo řízkování
?
Je to způsob vegetativního rozmnožování rostlin, kdy s pomocí části původní rostliny (řízku) vznikne úplně nová.
Ano, samotné slovo řízek má význam i jako rozklepaný plátek masa, ale to už nemá s řízkováním co dělat, pokud vím.
Já jsem na mrtvici, když slyším ministra školství!!! říkat neustále "mybysme". Mybysme vzhůru k nebesům a jsme zde s zemí spjati.![]()
Tak teď se podrž. Já nedávno četla dětem z dětské knížky a tam vidím to samé!
Tak teď se podrž. Já nedávno četla dětem z dětské knížky a tam vidím to samé!
Že by změnili pravidla a mě to uniklo? Slyším to v TV hodně často a to včetně jábysem. (V psané podobě - já by jsem.)
Néééé... To mi neříkej, že někdo je schopný napsat já by jsem, teď už zbývá jen jábis, tybis....
Néééé... To mi neříkej, že někdo je schopný napsat já by jsem, teď už zbývá jen jábis, tybis....
Je to tak! Musíme se připravit na nejhorší! Mládež nečte, píše jen SMS a kdy by se otravoval se složitou gramatikou, že.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje