Domáce spotrebiče

13. ledna 2018 14:47
Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 07:33

Evaeva tak minimálně rozlišuju černý a bílý - to už jsou dvě várky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2026 07:58

RoSa samozřejmě, ale ve dvou lidech to jsou tak tři pračky týdně, ne?

Offline Pinot Noir
29623 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 08:11

Evaeva tak lidi vedou různé životy - dost špinavého oblečení vygeneruje práce na zahradě, zaměstnání, různé sporty. U nás jen sportovní hadry vygenerují určitě dvě pračky týdně, a to nás nepovažuju za žádné sportovce.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2026 08:20

Pinot Noir zrovna ty programy na sportovní jsou na pár kilo, to je hned. Ale třeba várku světlého spodního prádla i teď sbírám minimálně 14 dní, ve dvou by to byl tak měsíc (my jsme měli slimku, takže to bylo opět těch 14 dní, ale do poloviční pračky)

Offline Pinot Noir
29623 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 08:56

Evaeva program na sportovní jsem v životě nepoužila

Mužovo sportovní peru normálně na šedesát, jsou to obyčejná trika, kraťasy a ručníky a spodní prádlo z posilovny, ale muž tuhle sestavu přinese každý den, o víkendu plus lněná prostěradla ze sauny. Sedm ručníků, sedm trik, sedm kraťasů, dvakrát tolik spodního prádla, než kdyby necvičil, dvě prostěradla. Plus moje totéž, ale jen třikrát - čtyřikrát týdně. Horu hader mám z práce na zahradě, další pračka povlečení z maringotky. To všechno jsou jen naše věci, bez dětí, k běžnému oblečení a textilu z domácnosti. My těch praček máme tak deset týdně? Proč by dvojice nemohla mít hodně prádla? Vždyť je to otázka životního stylu, práce, koníčků.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2026 09:32

Pinot Noir no já bych to takhle často neprala čisté spodní prádlo, co mám večer hodinu po cvičení si vezmu i druhý den, do sauny taky není potřeba pokaždé čisté, to samé zahrada... Barbuchu navíc nepodezírám ani z jedné téhle aktivity

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 09:32

Mne prijde, ze kdyz ten buben zustane po dopráni zavrenej, nic se tomu prádlu par hodin nestane 

u nas prádelní koš nema dno, ted po návratu z Velikonoc to bylo snad 10 pracek? Prala jsem zimní bundy k uložení i postele, hrozny 

třídím na černý, bílý, růžový , modrozeleny a vlnu a sport 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2026 09:40

Potrefenáhusa já teď taky prala asi sedm praček. Ale nás je pět a ještě jsem taky ukládala zimní. A včera děti zahučely do vypuštěného rybníka, takže to nekončí. Ale ve dvou bych tu obří pračku jen tak nenaplnila. Teď mi to vychází tak pět praček týdně (když nepočítám ty změny sezón), ve dvou by to byly tak dvě.

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 09:44

Evaeva ja nevim, my kdyz se vecer svliknem, je kos na pradlo plnej, deti toho spinej hodne, ale ty maj hlavne ten kos ruzovyho. Podle me staci denne čista košile, pak tričko na převlečení, za pár dní kalhoty od dvou lidi a peres taky furt 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2026 09:45

Potrefenáhusa no měla slimku a určitě to nebylo víc než čtyři pračky týdně. Domácí tričko přece nepereš každý den, když ho máš na sobě hodinu, dvě. Když to skládám, tak mýho je sotva desetina.

Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 10:07

vyhlašuju soutěž "kdo je tady největší čuně" 

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 10:14

Evaeva keď nam pred časom pračka aj sušička odišli v ramci týždňa obidve do večnýcj lovísť, tak som usudila, že ked sme už len traja (staršia na VŠ) a aj ten mladší puberťák už teda do piesku nechodí, tak som kúpila kombinaciu.

No.

S čim dom sa prepočitala nie je pocet kusov pradla, ale ich veľkosť, teda u mladeho muža, akurat bol v rastovom špurte.

Takže to idem vymenit nazad, lebo sa to nedá stíhať, keď za deň dám tak 1-2 varky max, lebo to nemôže ísť paralelne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2026 10:17

slniecko neperu víc než ty dvě várky vyjímečně tři. A ne každý den, začnu v pondělí a většinou končím ve středu nebo ve čtvrtek.

Offline Pinot Noir
29623 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 10:19

Evaeva prostěradlo ze sauny je propocené, nejsem nijak pünktlich, ale to opravdu je na jedno použití. Věci na sport taky, pokud ten sport provozuju mezi lidmi. Oblečení ze zahrady - teď jsem uklízela v zahradním domku, byl plný myších hoven, všechno rozkousané od myší, to oblečení potom jsem měla chuť hodit do popelnice, ale chybělo by mi, tak komplet do pračky od ponožek po bundu. Jindy zase třeba stříkám stromy, to pak taky nechci znovu oblíknout se sirným odérem, když pleju za plotem, kde čurají psi a možná i lidi, taky oblečení hned peru. Jako samozřejmě to všechno není každý týden, ale jindy zas u nás třeba někdo je na víkend, takže další povlečení, ručníky. Nebo pečeme buřty, to se pak musí vyprat všechno, ty hadry nevysmrdí. 

Mně připadá, že peru pořád. Ale teda zas peru všechno stejně, jen měním teplotu na 40, nebo 60. Takoví jako já výrobce technologií neuživí.

Offline Pinot Noir
29623 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 10:23

slniecko haha, jo, to oblečení se dost zvětšuje, některá trika staršího syna už jsou velká jako moje

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2026 10:23

Pinot Noir taky už jsem byla v sauněJá bych ho prala třeba po třech použitích, vždyť ho za deset minut propotíš do stejného stavu. Na té zahradě to samé, domek nečistíš každý den, většinou se reješ v zákoně předpokládám. O oblečení na sport jsem nepsala, to je jasný.

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 10:26

Evaeva vyčkaj času, ty máš troch:)))

Pinot Noir muž už od syna dedí veci:)))

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 10:29

Evaeva ja to roznoseny našpiněný prádlo nemam ráda, ani to nemame kde skladovat, nebo kde mate mokrej ručník ze sauny? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2026 11:08

Potrefenáhusa no tak kdybych měla saunu, tak si představuju, že bude součástí nějaké koupelny, tak tam bude věšák na tyhle věci. Teď jsme měli na horách saunu a dostali jsme jednu sadu pro každého na celý pobyt. Tam teda bylo háčků dostatek, ale po dvou dnech ty věci nevypadaly, že potřebuju okamžitě do pračky.

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 11:10

Evaeva jo aha, takovou my nemame