Domáce spotrebiče

13. ledna 2018 14:47
Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 22. června 2026 14:40

Sestra má něco zvenku na okně a kromě toho, že to dělá vcelku tmu, nejde s tím moc větrat - což že potřeba hlavně v noci, když člověk potřebuje tu tmu. 

No to jsme prozatím zavrhli, i když čisté na teplo ty to asi pomohlo, protože tady do ložnic svítí od pěti od rána, v sedm, když vstáváme už je fasáda vyhřátá. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2026 14:59

continuity já ty žaluzky na noc nechám vodorovně a když mně nad ránem vzbudí světlo, tak jen zmáčknu tlačítko a zatáhnou se. To je stejný problém jako kdybys měla závěsy, taky je na větrání musíš roztáhnout. V tom jižním pokoji bez balkónu je to fakt rozdíl. Na západní fasádu bych si to taky dala, na východní asi ne (resp. asi by to nemělo takový efekt) 

Offline Sweet Potato
40382 příspěvků moje polička 22. června 2026 15:16

continuity Večer zvedneme a otevřeme, co se dá. Spát v absolutní tmě by asi bylo zdravé, ale asi bychom nevstali.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 22. června 2026 15:29

Evaeva no mne když nad ránem vzbudí světlo už neusnu, přes závěsy to normálně vetrá, nemáme je tedy až na zem + rozhodně vzduch proudí víc než přes ty rolety. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2026 15:32

continuity aha. No my máme zatemňovací a na zem, u nás rozhodně vítězí ty žaluzie (ne rolety), i když jsou úplně zatažené. Mně teda budí spíš dítě a usnu každopádně, i v osm klidně

Offline DruI
5585 příspěvků moje polička 22. června 2026 18:45

Myrtila My sice větráček na lustru nemáme, ale má ho kamarádka a celkem to alespoň pocitově chladí. 

Offline barbucha blogger
35860 příspěvků moje polička 22. června 2026 21:13

Myrtila 

Mně se ty lustry s lopatkama dost nelíběj, to už je snad lepší normální ventilátor (dá se uklidit t.j. není nafurt ). 

Já se konečně domohla (posuvnejch) závěsů na otevřeným balkóně/lodžii a možná je jen přání otcem myšlenky, ale zdá se mi že už díky zastínění není tak strašlivě rozpálenej to jest nevytápí nám půl bytu na 100 stupňů. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2026 21:21

barbucha to víš, že to pomůže. Všechna tyhle venkovní zastínění mají smysl. Ono i vnitřní žaluzie pomůžou, když ti odcloní trochu slunce, i když je to samozřejmě horší varianta. A co přesně tam máte? Nelítá to ve větru?

Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 22. června 2026 21:24

DruI A bylo to chlazení příjemné? Nebo spíš průvan? Tohle mi ještě vrtá hlavou

Jinak myslim, že ho zkusíme v jednom pokojíčku, a když se osvědčí, dáme ho i do dalších místností. 
barbucha No výkvět estetiky to zrovna není, to je pravda, i když existují i mírně lepší typy třeba takový

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2026 21:25

Myrtila tenhle poslední je ale dobrý!

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 22. června 2026 21:43

Myrtila Mně se líbí i ty klasicky, mi to přijde takový americký. Nevím no, já jsem jeden rok mela takový ten obyc větrák z Lidlu a jako naši ho doteď doma používaj, ono to fakt jakože udělá prostě pocitově mnohem lépe, nemáš ten pocit dusna, zkusila bych to. 

Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 22. června 2026 21:51

Evaeva Jj, ten je, dokonce bych i řekla, hezký, jenom potom ten výběr pojede spíš po praktické lince, aby přežil naše děti a děti přežily v jeho přítomnosti což ten ošklivější má větší šanci

Karja No, mě na tu myšlenku právě navedl normální větrák, který doma v létě používáme, a přesně jsem si vzpomněla, že jsem to viděla v nějakém americkém filmu tam teda byl takový obří s velkými lopatkami, to bych se bála, že do něj děti něco namotají, nebo si o to useknou ruce, ale ten menší s krytím lopatek by šel. 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 22. června 2026 22:01

barbucha my máme venkovní horizontální žaluzie a to fakt pomáhá. 

Offline DruI
5585 příspěvků moje polička 22. června 2026 22:45

Myrtila Já bych řekla, že je to pocitově podobný jako stojací větrák, akorát že shora. A teď jak to tu řešíš, tak si skoro říkám, že bychom si to mohli pořídit místo jednoho lustru v obýváku, protože tu muž používá stojací větrák a já o něj furt zakopávám ;o)

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 23. června 2026 15:53

Po strašně dlouhé době kupuju spotřebič a ono se změnily energ. štítky. Čumím na to jako puk!

Máte někdo lednici ve venkovní kuchyni a máte tip na co se při výběru zaměřit? Nebo jako u lednice doma? A schováváte ji na zimu? Kamarádka ne, jen ji na zimu vypínají. 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 23. června 2026 16:11

notnapohlídala bych si hlavně venkovní provozní teploty. Říká se tomu klimatická třída

https://m.alza.cz/slovnik/klimaticka-trida-art17689.htm

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 23. června 2026 16:30

continuity Diky! O klimatických třídách jsem neměla tušení. ač už jsem lednici párkrát kupovala.

Offline barbucha blogger
35860 příspěvků moje polička 24. června 2026 10:40

Evaeva 

Mám tam obyčejný závěsy z Ikea, hejbe se to když fouká, ale nijak zásadně, při velkým vichru bych to holt shrnula ke straně úplně. Zatím ty dva se mi zdá že stačej, jak se to dá posunovat vzhledem k pozici sluníčka...

Offline barbucha blogger
35860 příspěvků moje polička 24. června 2026 10:47
Reakce na continuity:

barbucha my máme venkovní horizontální žaluzie a to fakt pomáhá. 

​Jako před okny nebo před zaskleným balkónem? Mně to v létě až do oken nesvítí, to až v zimě když je sluníčko níž (a to se zas hodí protože nemusím topit ). Já potřebovala vyřešit ten balkón, zasklívat jsem ho nikdy nechtěla, ale jak se vyhřeje tak je to fakt jak rozpálený kamna.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2026 10:49

barbucha zasklení ti v létě nepomůže, naopak