Domáce spotrebiče

13. ledna 2018 14:47
Offline Sweet Potato
40382 příspěvků moje polička 21. května 2026 16:36

whiskas Mám asi 1,5 roku nějakou tu nejobyčejnější z Lidlu, jako že pro začátek. Upgrade zatím neplánuju.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 21. května 2026 19:17

Sweet Potato Děkuju. já jsem teď řešila pár /dalších/ věcí kolem domu (bože, řemeslníci ... ), tak jsem tohoto pomocníka poněkud upozadila. Tímto děkuji za připomenutí. Myslím, že tuto fritézu rozhodně potřebuju. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 09. června 2026 21:08

Sweet Potato Tak jsem ji konečně koupila. Nakonec jsem vybrala menší od Ety. První pokus byl kus zmražených krůtích prsou a syrová brambora, takové, co dům dal . Výsledek mě pozitivně překvapil. Dnes jsem zkoušela kuřecí prso (to jsem poněkud vysušila) a květák, který jsem trochu připálila . Ale to vše snad časem vychytám.

Offline barbucha blogger
35860 příspěvků moje polička 20. června 2026 12:41

Holky, já vim že z tý horkovzdušný fritézy je to zdravý - ale je to i dobrý?

Nějak si to nedokážu představit... kvůli hranolkům bych to nepořizovala, ty máme tak jednou ročně, ale zatím rozpaluju troubu nebo se crcám u pánve, když dělám nějaký maso, byť jakože jen přírodní. Tak nevim, jsem zvyklá hlavně z tý trouby/pekáče mít nějakou šťávičku a tohle nasucho mě moc neláká teda Ale taky občas vařím jen pro dva (většinou teda jak pro regiment anžto  často choděj hladový krky ).

A udělá to například i obalovaný sýr? 

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 20. června 2026 12:46

barbucha Ten můj kámoš, co to má, je z toho nadšenej a to on jako hodně vari, aby to bylo dobrý, neflaka tam hranolky z pytliku.... Teď jsme u něj byli na grilování ale hodně foukal vítr, tak nakonec dělal maso v tim, měla jsem vepřovou krkovici, kureci a chutnalo mi to fakt hodně, bylo to stavnaty, akorat tak propeceny....

Offline barbucha blogger
35860 příspěvků moje polička 20. června 2026 12:58

Karja 

To ale musíš mít asi předem naložený, aby to mělo i nějakou chuť... jako narychlo vytáhnout nějakej kus a vrznout ho tam nebude asi to pravý a já ještě ke všemu dávám přednost suchýmu fláku, ne moc šťavnatýmu (aka well done) - to jest krkovici nejím, radši pečínku nebo ty prsa... A co zelenina? Přece ta vysloveně potřebuje kapku oleje, kousek másla...

No už mi to nějakou dobu taky vrtá hlavou. Navíc další krám, že jo (rýžovar jsem už zavrhla).

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 20. června 2026 13:09

barbucha Ale to tam přece můžeš dát, zakápnout tu zeleninu olivacem a tak. Podle mě to tam právě můžeš flaknout z lednice, prostě jako do trouby;-)

Offline barbucha blogger
35860 příspěvků moje polička 20. června 2026 13:11

Karja 

Tak já myslela že se tam právě nepřidává nic!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2026 13:31

barbucha tuk se tam přidává. Když tam budeš dělat třeba něco v trojobalu, tak se to postříká olejem ze spreje a tak. Ale toho tuku je tam pak zlomek. 

Karja ségra jí právě taky má a hrozně si to pochvaluje. Docela mně nahlodala, ale úplně nemám místo. 

Offline Lenka22
2645 příspěvků moje polička 20. června 2026 15:00

barbucha my ji máme od Vánoc, já jsem si od ní nic neslibovala, dostali jsme jako dárek. Ale za mě dobrý, rychlá práce s tím, chuťově ok. Vařit v tom pro dva je ideální. 

Online Tak Betty
6137 příspěvků moje polička 20. června 2026 16:42

barbucha Jdeš mi do rány . Taky nad ni uvažuju už dost dlouho , jak se to tady pravidelně probírá . Ale taky se bojím dalšího případného krámu .

Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 22. června 2026 12:02

Chtěla bych se zeptat, nemáte doma někdo lustr - světlo s ventilátorem? Je to kdyžtak k něčemu? Nikde jsem to naživo neviděla, ale máme vyšší stropy, tak nad tím lehce uvažujeme dětem do pokojíčků. Hodím sem trochu náhodný odkaz, na co tak koukám, buď jsou zhruba takové s krytím těch lopatek, nebo pak bez krytí, ty jsou hezčí, ale zase nevím, jak moc praktické do toho dětského pokojíčku. Klimu úplně instalovat nechceme, ale nějakou možnost mírného ochlazení by to asi chtělo. Případně máte doma nějaké jiné řešení mimo klimatizaci?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2026 12:13

Myrtila nám v tom jižním pokoji docela dobře zafungovaly ty předokenní žaluzie. Můžeš je mít celý den, když je dobře naklopíš a dva tři stupně dolů to dá. Ale funguje to jen na rozpalovaní sluncem. Cenová náročnost je teda taky vyšší než stropní větrák.

Offline Sweet Potato
40382 příspěvků moje polička 22. června 2026 12:20

Myrtila

Hodně nám pomohly předokenní žaluzie, ale máme je v pokojích, kde přes den moc nepobýváme. Jinak to znamená celý den svítit. Ten větráček by mohl být fajn.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2026 12:22

Sweet Potato my máme žaluzie, ne rolety a to svítit nemusíš. Teda na hraní s legem nebo čtení jo, ale existovat se v tom dá dobře.

Offline Sweet Potato
40382 příspěvků moje polička 22. června 2026 13:24

Evaeva Píšu žaluzie, myslím rolety. Těma skutečně můžeš zatmít úplně. Ale jde to nastavit i míň.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2026 13:35

Sweet Potato jo, to měla tchýně, ale jde to jen malinko pootevřít na takové ty tečky. Nebo samozřejmě jen do půlky okna třeba. Ale zase to dělá skoro úplnou tmu na noc.

Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 22. června 2026 13:54

Evaeva Sweet Potato Tohle je podkroví, okna ve štítu, tam se nám předokenní žaluzie nevejdou (řešili jsme to už v projektu a nevyřešili). Navíc je tam vedro i tím, jak je to pod střechou. Tak právě hledáme nějakou jinou možnost. 
Předokenní žaluzie máme všude dole, a tam to opravdu udělá hodně, je tam pocitově chladněji. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2026 14:23

Myrtila to jo, v podkroví by ti to opravdu moc nepomohlo 

Offline Sweet Potato
40382 příspěvků moje polička 22. června 2026 14:33

Myrtila Tak to jedině ten větrák, pokud nechceš klimu.

My máme podkroví v létě zcela neobyvatelné.