stes A já znám Charlottu, které říkali Šáša.
VIP, na které je příjemné koukat;-)
A bratranec má Jáchyma a říká mu Jáša ![]()
Sweet Potato JankaM ufff![]()
Sweet Potato Šáša vede ![]()
Sweet Potato stes neeee... to je hrozný. Jako ty jména samotný jsou krásný, ale tohle je moc. To raději na dětství nějakou přezdívku a jméno používat až v dospělosti.
stes A já znám Charlottu, které říkali Šáša.
Tak říká Šárce jedná její sestřenice ![]()
Taky jí jsou dva, jen pro pořádek.
JankaM jáša je klasika už
ale šáša jsem nikdy neslyšelaSweet Potato
Sweet Potato u nás je Saša s krátkým Alexandra.
continuity To u nás taky. I Alexandr.
Tisickrat lepší Šáša, než porad dokola ta stejná jména. Mame teď na kroužku z 15 děvčat 3 Terezky a všechny trvají na osloveni Terezka. Dcera má dvě kamarádky Veroniky, já mám taky kamarádku Veroniku a je v tom kolikrát hokej neuveritelnej ![]()
notna mně přijde, že teď je to mnohem lepší než za nás nebo ještě dřív. (Což teda potvrzuje i statistický úřad). U synů z těch celkem asi 40 dětí mají stejné jméno přesně dvě.
Evaeva taky myslím, že teď lepší než bývalo, zejména u mužských jmen. U mě ve třídě byly dvě Petry, dvě Markéty a tři Jany. Ve firmě o 70 zaměstnancích máme 13! Janů, to je hokej veliký.
andulka01 ve školce je Jeroným a stejně se mu říká Jenda, Jeník. Té přemíry Janů se asi nezbavíme nikdy! ![]()
Pinot Noir ale malého Honzíka snad vůbec neznám
(ten Jeroným - Jenda se mi líbí)
Evaeva Ríša má ve třídě dva, jsou rozlišeni na Honzu a Jendu ![]()
Jeroným je fajn.
andulka01Jan byvalo hrozně populární jméno.
Zas se málokomu tak říká. Muž jich má v oddíle asi 15 a čistě Jan nebo Honza se neříká jedinému. Všichni mají přezdívky, to fakt nešlo.
continuity v práci se ty přezdívky moc neujímají ![]()
Evaeva U nás byly na základce dvě Jany, dvě Evy, dvě Martiny, tři nebo čtyři Petrové, dva Jirkové, na střední dvě Jarmily, dvě Ivany, dvě Ivety, dvě Simony, dvě Kateřiny. V devadesátkách mi zas přišlo, že je to samý Jan, Lukáš, Patrik, Aneta, Kristýna, Tereza, Petra. Asi je to teď fakt pestřejší.
andulka01 já mám v práci tým malinký, je nás deset i s externistami a jsou tam dvě jména 2x. To si nevyberes. navic v tom mezinárodním prostředí příliš nejde to zkracování, takže jsme furt v háji.
continuity něco se mi v nejbližším týmu povedlo zavést, ale jo, většinou to nejde a ke jménu musím uvádět i príjmení (což je s mou tupostí na jména celkem challenge). V nadnárodním týmu to ale nemáme, tam jsou německá, polská a anglická jména, zatím se nic nedubluje.
Když u nás na dílně zavolám Honzo, ozvou se mi čtyři hlasy, každý z jiného rohu :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje