barbucha senzace to asi být neměla, matně si pamatuju nějaký náboženský pohnutky. Ovšem Poncián Vosolsobě třeba... Tak snad byli natolik soudní, aby se to s příjmením nějak shodlo.
Vtipy
rikaji mu Ponik a ja musim rict ze mne se to jmeno libi hrozne moc! Muj sambo si ho taky desne oblibil a chvili ne premlouval, jestli by Tonda nemoh taky bejt Poncian. Coz bych klidne brala, jen by to bylo velky opiceni se:)))
711990 vážně bys chtěla na dítě volat Poníku?
Kokoska Tak je to pravda nezvyklý jméno, ale různí Šebestiáni, Fabiáni, Damiáni, Maxmiliáni a jiný mužský jména latinskýho původu jsou už vnímaní jako celkem běžná jména, tak Poncián se snad taky zařadí. A Poník..hezký to je, a děcka si dělají ve škole srandu i z mnohem obvyklejších jmen. Lepší Poník kluk než Brambora holka.
Isca zvyk dělá hodně, to je fakt.
Kokoska jasne, jako doopravdy. Mne se to libi a prijde mi to presne ma stejny urovni jako jiny -iáni. Nic extra divnyho:)
barbucha hele ja rikam svymu diteti Toňák, to neni zas takovej rozdil ne:D
Kokoska Ona o něm mluví jako o Poníkovi.
Nějaký hlubší důvod tam zřejmě je, ale v katolicismu se nevyznám.
Isca Héj!
Sweet Potato Omlouvám se, to byla střelba do vlastních řad
jako v tý první třídě jsem to fakt špatně rozdejchávala.
Sladký brambůrky jsou úplně jiná kategorie![]()
Poncian je fajn. Poniku je nezvyk.Ale Kateřině taky někdo říká Kačko.
Isca Soucítím. Ale zkomolit a ublížit se dá s každým jménem.
Mně ve škole vymysleli zdrobnělinu, kterou vůbec nemysleli zle a nebylo na ní nic špatného, ale nelíbila se mé matce, ať prý mi tak neříkají, čímž mi vyrobila moc pěkné traumátko.
711990 No zrovna v diskuzích zde i na mp se nad Káčou či Kačkou už párkrát pozastavovalo![]()
Sweet Potato tak tady se hejtuje i Eliska zejo:D
711990 Mne to právě před lety na mp docela šokovalo, jak můžou dospělé a asi inteligentní osoby zvracet nad prachobyčejnými jmény. Tenkrát to odnesla tuším Zdenka.
Sweet Potato tuším, že Martina to odnesla taky, ale náhodou před půl stoletím to bylo in!![]()
Vilemina Martina!![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje