711990 Potrefenáhusa Co to je za internát? To mě začalo zajímat ![]()
Vtipy
Vybírání jména bylo dost náročné. Když jsme vybírali jméno pro kluka, stěžovala jsem si, že je spousta zajímavých holčičích jmen, zato klučičí jména jsou skoro všechny blbý a ty, co ne má každej druhej ![]()
A když jsme o 3 roky později vybírali jméno pro holku, skoro nic mi nebylo dost dobrý.
Původně jsem chtěla, aby to měli pěkně rozprostřený v průběhu roku, jednak kvůli tomu, že si ještě pamatuju, že bylo fajn, těšit se na oslavu 2* a ještě na Vánoce, druhak je fajn, když člověk nemusí kupovat všechny dárky najednou - manžel má narozeniny začátkem ledna, svátek na konci a kupovat dárky najednou je občas peklo (u dárků koupených v létě zase hrozí, že je nenajdu).
No u syna to nevyšlo, manžel mě nakonec ukecal na Eliáše, plánovali jsme ho slavit na Elišku, ale začal se objevovat v kalendáři, tak nic, no. Jinak se narodil na můj svátek to považuji naopak za praktické, slavíme spolu ![]()
viktorka_od splavu Samík a Deník, povinná výbava každého hřiště a pískovišti ![]()
viktorka_od splavu To si buď jistá, že říká. I Samíček.
DruI Julián je krásné jméno... za mlada jsem hlídala v Rakousku kluky dvojčata a jeden se jmenoval Florian (tak sem chtěla dát tohle jméno svýmu synovi), říkalo se mu zkráceně Flo
DruI Děda měl spolužáka Julka, vždycky se mi líbilo, když se o něm s babičkou bavili. Ale byl to Julius.
viktorka_od splavu já slyšela variantu Sameček
Sam ani Samík mi nevadí, ale mě se ta koncovka -ík líbí.
Pinot Noir Deník je v originále co? To u nás nepotkávám. Tady vedou asi Vojtové, Matyášové, Filipové a různí ti -ášové.
Evaeva Denis. Deníska máme ve školce, Samíka taky :)
bram jj, Samíků je hafo. Ale stejně mi přijde, že se teď dávají pestřejší jména, než dřív.
Me teda prijde ze je to ted samy Eliáš Matyáš atd, jen v mem okoli je nove 2x Matyáš a 1x Samuel (kterýmu říkají Samečku:D) a 2x Eliáš. Ja chtela Jiřího v prvnim pripade, a v druhem Václava. Tak to nevyslo. Treti pokus vylucuju uz z merita veci:D
rasaNori mi přijde, že v Praze už ty ášové trochu klesají, holt máte zpoždění;)
Evaeva ja se bavim o Praze:D vlastne kecam, jeden eli je Ostrava a je stejne stary jako moje mladsi:)
rasaNori nic, to byl jen vtip. Ale ten pocit, že Eliášové tu jsou spíš 5+ mám.
Syn sa hrava ha ihrisku s Klarkou, Karinkou a Kiarkou, no mam v nich hrozny gulas, ktora je ktora. Sa to tak stretlo :)
Inak mam pocit, ze tu frci stale Samko, Tobi a najnovsie dosť Oliver a Olivia. Chlapcenske mena su take klasickejsie, dievcenske su same Emmky, Sofie, Emily, Vanessy atd.
Syn sa hrava ha ihrisku s Klarkou, Karinkou a Kiarkou, no mam v nich hrozny gulas, ktora je ktora. Sa to tak stretlo :)
Inak mam pocit, ze tu frci stale Samko, Tobi a najnovsie dosť Oliver a Olivia. Chlapcenske mena su take klasickejsie, dievcenskNo nic toe su same Emmky, Sofie, Emily, Vanessy atd.
Tak zrovna ten Oliver mi moc klasickej nepřipadá. Musím říct, že mě s tím naši mladí rodiče moc nepotěšili (což překvapivě neměli ani náhodou v úmyslu
).
Jakmile se dozvěděli kolik dětí a jakýho pohlaví jim hrozí, měli jasno a žádná debata neproběhla. Dle snachy měli vybráno už léta předem... tak je jim přáno, samozřejmě... jen jsem vždycky myslela, že by ta jména (sourozenců, ve stejný rodině) měla být - jak to říct - ve stejným stylu, stejnýho původu? A to mi ty naše, Oliver a Adéla, moc nepasujou. No nic, hlavně že jsou zdraví ![]()
barbucha hele to bylo to první, co mě napadlo, když jsi ta jména tenkrát napsala. Že k sobě nejdou.
Taky se mi libi, když jsou jména sourozenců nějak v podobném stylu. Minimálně aspoň třeba od stejného písmene. A u dvojčat naprosto.
Ale, jak tu už někdo psal, skrtla bych rovnou jména v první desítce. Nebaví mě stadnost. To vidím vždycky ve třídách, kolik je tam, hlavně holek, stejných jmen. To je taková nuda! ![]()
Potrefenáhusa ta hlavne jestli ho Goliasek pribere do ty svoji krabice:D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje