Vtipy

20. zaří 2014 15:04
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. června 2020 07:20

barbucha jasne, Oliver nebyvalo bezne meno. Ja som tam spojila dve vety k sebe. Nuz pokrocila hodina a to som ani nepila!

Offline Isca
4884 příspěvků moje polička 25. června 2020 07:46

barbucha Oliver a Adéla jsou náhodou fajn, a moje dvojčata by mi rozhodně nepoděkovala, kdybych je pojmenovala nějak podobně. Nejpozdějc v pubertě bych to měla furt na talíři. I když je fakt, že kdyby jména začínala stejným písmenem, odpadly by spory, která je "první" a která je "druhá". 

Online Garfie
28131 příspěvků moje polička 25. června 2020 07:48

barbucha Máš pravdu, že Oliver a Adéla k sobě moc nejdou, i když samy o sobě se mi ta jména líbí. 

A když to tady čtu, začíná mi být skoro líto, že už žádný dítě asi nikdy nepojmenuju!!  

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 25. června 2020 07:48

Vcera muz prinesl seznam budoucich synovych spoluzaku a bude mit ve tride dvojcata luise a lotte. Tak jsem se zasmala a doufam,  ze se jejich rodice nebudou rozvadet

Online Potrefenáhusa
38434 příspěvků moje polička 25. června 2020 07:48

Dadoo Vidis a mne se zase podobny jména v jedny rodině vůbec nelibej, známa má tři holky od M, a to přijde nějak hrozne nudný mne (navrch mi do toho nic není, ze jo) 

a u dvojčat vůbec, potkala jsem za svůj život troje jednovajecny a vono dost na tom, ze jsou jak vejce vejci, ještě podobny jména 

koukala jsem teď na první dvacítku u obou pohlaví a jsou tam skoro všechny jména, co se mi libej moc, mne je třeba ta originalita dost šumák a řídila bych se čistě líbí/nelíbí. Navrch v reálným životě znám přesně jednu Kláru, jednu Kristynu, jednu Terezu, pravda, Jany asi čtyři, ale rozprostrený tak, ze ty moje se ani navzájem neznaj, jednoho Honzu, jednoho Jakuba i Tomáše...

Online Garfie
28131 příspěvků moje polička 25. června 2020 07:51

Potrefenáhusa Jana je teď v nějaký topce? Přijde mi, že to je zrovna jméno, který frčelo za našeho mládí, Jana, Jitka, Hana, Martina, Lenka, Alena, Petra....moc těch malejch teď není. Myslím, že se to vrátí, až budeme babičky, zase to bude "zajímavý". 

Online Potrefenáhusa
38434 příspěvků moje polička 25. června 2020 07:56

Garfie Teď není, to mas pravdu, ale byl to můj příklad tak strašně castyho jména, rozprostrenyho mezi generace, a stejně mi nepřijde, ze rozprostreny do reálného života by byla Jana každá druhá - i z těch tvejch vyjmenovanejch znam od kazdyho po jednom, max dvou kusech (včetně sebe )

Offline Pinot Noir
29561 příspěvků moje polička 25. června 2020 08:03

Potrefenáhusa máme v příbuzenstvu rodinu, kde jsou tři holky a mají podobná jména začínající na stejné písmeno a taky se mi to moc nelíbí, zní to všechno stejně a vůbec nejsem schopná si zapamatovat, která je která.

Ale docela se mi líbí, že jedna dvojčata v okolí se jmenují Petr a Pavel, to je prostě klasika.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. června 2020 08:08

Pinot Noir moj prvy byvaly bol Peter a mal dvojca Pavla :)

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 25. června 2020 08:22

ice  moje oblíbená knížka!

barbucha Oliver a Adéla jsou moc hezká jména a ani by mě nenapadlo, ze k sobě nejdou 

Nejsem zastánce toho, aby jména sourozenců byla podobná, plete se to a je to nuda. 

Ta aktuální Top20 se mi líbí, takový mix tradicnich a moderních jmen. Ja jsem se v synově společnosti nesetkala s žádným jménem, kterého by bylo až moc, jak píšete, že jsou všude samí Sebíci, Sofie apod, rodiče v okolí to rozdistribuovali rovnoměrně ;)

Co mě jen dřív několikrát překvapilo, taková ta jména, která znám spis jako příjmení, napr. Diviš, Heřman, Kryšpín :)

Online continuity
42136 příspěvků moje polička 25. června 2020 08:23

Já mám teda deti s nehodicimi se jmény, navíc jedna české a druha slovenskou verzi jména ( kdybych věděla, co tím způsobem, nikdy ji to nedám, ale my obecne o jménech nějak dlouze nepremysleli).  

Online continuity
42136 příspěvků moje polička 25. června 2020 08:25

u dětí se jmenovci nevyskytují, ale teda muž je Jan a to je strašný, jenom v oddílu jich je snad deset, nutne má každý přezdívku. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2020 09:12

Pinot Noir jo Sebík, to je jiná, ty jsou i tady ;)

Offline rasaNori
8787 příspěvků moje polička 25. června 2020 09:13

Muz ma stejne jmeno jako nas kamarad, ten si ted syna pojmenoval po sobe, a spolecni kamaradi maji taky jmenovce:) Zacina byt veselo. A je vtipné že  celá familie jsme v top 20 jak u muzu, tak u zen:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2020 09:15

Mě se líbí, když jména k sobě jdou, ne že je jeden Ignác a druhý Tomáš. Ale když jsou podobná jako Jana a Dana nebo začínající od stejného písmene, to ráda nemám, dost se to plete. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2020 09:21

Potrefenáhusa moje máma je Jana, ročník 65, na gymplu jich ve třídě bylo prý šest nebo sedm. Právě mi přijde, že dneska se jména až takhle hrozně moc neopakují, některá jsou populárnější než jiná, ale ne tak moc. 

Offline Sweet Potato
39836 příspěvků moje polička 25. června 2020 09:26

Pinot Noir Petra a Pavla taky znám.

Oliver a Adéla mi naopak přijdou jako nepřekvapivá kombinace. Ne původem, ale módností a frekcencí. I když koukám, že Adéla teď útočí na bednu.

Offline notna
9207 příspěvků moje polička 25. června 2020 09:30

Koukám, že v top 20 není Veronika. Těch máme v blízkém okolí 5 a je to mazec je rozlišit.

Offline 711990
18283 příspěvků moje polička 25. června 2020 09:40

A jeste je u dvojcat caste pojmenovani od A a od B. V okoli mam Agatu a Beatu a Anetu a Beatu:) ale Luise a Lotte vitezi! (Ja teda Lotte chtela hrozne moc, kdyby to byla holka).

Offline Sweet Potato
39836 příspěvků moje polička 25. června 2020 09:49

711990 Luise a Lotte!

Taky jsem znala (nedvojčata) Anetu a Žanetu a to mi teda přišlo dost na hlavu. 
Přitom známí mají Jana a Dana a tam mne to nikdy nezarazilo, asi že o nich nebo k nim nikdy nemluvili nezdrobněle. A domácké varianty jsou odlišné.