tak nas je vic a chlapi si delaji snidane a svaciny plus s nim varim, takze se nam urcite nema sanci zkazit, ale aby nedoslo kupuju po dvou jedno dam do maslenky a druhy je zabaleny. to rozbaleny se ale spotrebovat musi, cca tak do tydne, jinak uz je takovy divny, pak ho pouziju jen na vareni. do mrazaku jsem ho nikdy nedavala, ale vim ze se to da. jinak vazeny maslo co asi kupujes ty bych prave neskladovala, to kdyz obcas koupim snime ho hned.
Vtipy
me sice zajimalo vic do detailu to tve tvrzeni, ze se maslo nekazi a ne snidane chlapu, ale ok.
ja bych si treba La Formaggerii asi mohla financne dovolit, ale zadnou nemam 20m a opravdu nemam cas probehnout pul mesta za zakladni potravinou. kdyz na maslo narazim koupim rovnou 2 kostky, co jsem predtim nedelala, ale me to zhaneni neba...
Kokosák. Len treba vychytať množstvo. Alebo napíšeš a pošlem ti:).
Ako niežeby som bola taký kokosovololejový nadšenec, ale z dôb, kedy deti alergicky reagovali na maslo, kakao, oriešy a x ďalších vecí mám naučené vychytávky.
Jo a keď bude najhoršie, vyhrabem v knižnici vojnovú kuchárku, čo som zdedla po babke. Tamje celý oddiel o tom čo nahradiť čím.
Edit: toto mal byť príspevok k pečeniu.
Máslo jsem kupovala i s příjmem 1900 hrubého, tenkrát sice stálo 10 Kčs, ale po přepočtu to vyjde na dnešní plat / důchod 11400. Takže zas taková tragedie to asi není.
pardon:-) proste kdyz to "zasobni" maslo mam v lednicce dva tydny nic se mu nestane. a vzhledem k tomu ze ofiko se muze skladovat ty dva roky zrejme tedy jde o trvanlivou potravinu:-) porad ale myslim to baleny, bych zduraznila.
jo a skladovat ho odted az do vanoc by me vazne nenapadlo:-O
Vytrhnout jednu potravinu z kontextu doby, tehdejších cen a platů je trochu mimo.
Ja stále nějak nechápu to opovrzlive ohrnovani nad důchodci ,kteří plaší a shánějí máslo do zásoby . Mně je jich spíš trochu lito. že to musejí zaživat znovu.
A jsem si jistá,ze to opovržení vychází zejména z úplně jiné finanční situace. oni mají jiné potřeby. Neřeší kabelky a módu, Ale hlídají si ceny potravin,aby s důchodem vůbec vyšli.
Nad nikým nos neohrnuju, ale jsem přesvědčená, že máslo nervou do košíků jen důchodci.
Zajímavé taky je,že dost důchodců si uspoří peníze na cigarety i pivo, kolik dědulů vysedává po hospodách... chudáci, co si kvůli tomu asi musí odepřít, aby s důchodem vyšli?
ja s tebou souhlasim. ze si nekdo dela starosti a zasoby. na druhou stranu ti neomaleni "frontovi bojovnici" co se strkaji a hadaji mi zpusobuji zvedani zaludku
no, tos to teda vylepšila. dědulové mají sedět doma a čekat až umřou a mladý zdědí, ne?
tjo, když se vyčítá vysedávání po hospodách lidem v produktivním věku tak ok, ale dědkům? ![]()
No ne to neni provokace, je zajimavy, ze neco co se dela komplet z masla stoji porad stejne, na tom je videt, ze trh je deformovanej poptavkou, to se blbe nadava potom![]()
me sice zajimalo vic do detailu to tve tvrzeni, ze se maslo nekazi a ne snidane chlapu, ale ok.
jsem se šla podívat do ledničky:-)
skladujte při teplotě 2-8 stupňů
trvanlivost do 14.11.2017
lepší?
Já jim to nevyčítám, mladým jako starým. Ať si každý za své peníze dělá co chce. Jen nesouhlasím s tím, jak to Dadoo pojala "chudáci důchodci, sami maj mizerný důchody a ještě nakupujou mladejm". Zaprvé ne všichni důchodcei jsou chudáci, zadruhé jaký si to uděláš... proč nakupovat mladým, když sama nemám na svoje potřeby?
No veď ![]()
Dadoo, ja chápem. Moja mama napríklad dodnes umýva kelímky od termixov, jogurtov atď. Má na to špeciálny šuflík. Vždy keď sa naplní, tak to vyhodí, lebo veď má normálne kvalitné krabičky na potraviny, ale už to nedokáže inak.
Čo sa toho masla a chudobných ľudí týka, tak tam mne nejako nedochádza, ako dokáže niekto, kto ledva vyjde z dôchodku naplniť mrazák maslom. A mám takého nepríjemného tušáka, že okrem ľudí fakt pznamenaných socíkovým zásobovaním sa, možno ani tak nejde o ľudí chudobných, ale ....
No nechcem byť škarohlíd, ale som úprimne zvedavá, či pred vianocami, ak sa situácia na trhu nezlepší sa nevynoria inzeráty na predaj zamrazeného masla.
Ještě za 1.republiky bylo máslo poměrně drahou potravinou (30Kč/kg), používalo se mnohem méně. V mnohem větší míře se konzumovalo sádlo. My jsme si holt zvykli, že to je něco, bez čeho se nedá žít.
Vytahovat důchodce konzumenty alkoholu a kuřáky mi přijde trošku fail. Frontoví bojovníci jsou samozřejmě děs, ale těch není většina. Jen jsou vidět a je snadné je nafotit.
jsem se šla podívat do ledničky:-)
skladujte při teplotě 2-8 stupňů
trvanlivost do 14.11.2017
lepší?
no vzhledem k tomu, ze tady v diskusi opakovane padlo neco o maslu na vanoce, tak to moc lepsi neni, naopak to potvrzuje, co jsem psala. Ale ja to jist nebudu, ostatni se muzou kvuli kostce treba poprat
psalas ze se snadno kazi. to je pro me trvanlivost ve dnech a ne v tydnech. ale ok, chapu.
s tim sadlem mas pravdu. ale zrovna sadlo koupeny se proste jist neda, kdyby byl takovy rozdil i u masla asi by se te oblibe tez tolik netesilo:-)
Mňo, tak ono stačí si párkrát koupit máslo na váhu na trhu a už to ta madeta zas taková hitparáda neni…ale jinak teda čerstvýmáslo je fajn, nicméně konkrétně na něj už jsem asi dva měsíce nenarazila ![]()
Maslo sa dá v pohode zamraziť.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje