Sweet Potato Právě že ne, ale o to hůř!
(píše se teda každá jinak)
Mulen Ty jo, já myslím, že zpívá se spíš v čínštině....japonština je právě docela tvrdá, má stejnou výslovnost jako my, proto tak perlím. V jakým jazyce na ta anime koukáš? ![]()
Sweet Potato Právě že ne, ale o to hůř!
(píše se teda každá jinak)
Mulen Ty jo, já myslím, že zpívá se spíš v čínštině....japonština je právě docela tvrdá, má stejnou výslovnost jako my, proto tak perlím. V jakým jazyce na ta anime koukáš? ![]()
Garfie v japonštině a hlavně holky hrozně protahují a je to takové zpěvavé.
Mulen Ale jo, asi jo, konec věty protahují, to je pravda. To odposloucháš hned. Na rozdíl od Číny na tom nezáleží, v čínštině je prý ta melodie hrozně důležitá, to bych nedala!
Garfie někde si tu čínštinu musím poslechnout. Zní to jako ještě větší výzva než japonština ![]()
Ty čínské melodické přízvuky, které zcela mění slova, jsou peklo, obzvlášť pro lidi s hudebním hluchem.
Sweet Potato
Přesně!!
Mulen My teď máme ve škole hromadu Číňanů, je to jako nějaká invaze, většinou nemluví moc anglicky, takže ji teď slyším skoro víc než japonštinu a nechytám teda ani ň!
Mimochodem, dnes jsem se seznámila s matkou (Číňankou), co má tři děti a každé na jiné škole, jedno na mezinárodní (u nás), druhé v čínské a třetí v japonské!
Garfie To nebezpečně zní jako dlouhodobá strategie![]()
Isca Co myslíš, niwa nebo Čínskou invazi? :-)
Sweet Potatolidí s hudebním sluchem to alespoň poznají a co mám dělat já, když mi to zní úplně stejně.
Bývalý kolega měl za ženu tchajwanskou Číňanku a říkal, že už ji po těch letech základní fráze rozumí, ale musí to slovo slyšet ve větě, jinak ten význam nerozezná.
Garfie jj, jedno a to stejné slovo v čínštině se vysloví pěti různými tóny a pokaždé to změní význam. Ale jako úplně.
continuity a to maji vsichni cinani hudebni sluch nebo jak to delaji![]()
Garfie a já se vztekám nad Španělštinou... ![]()
Máme ve třídě japonskou holčičku, její maminka napíše česky omluvenku a podepíše se znaky. Vždycky mi to zlepší náladu.
viktorka_od splavu no asi když v tom vyrostes, tak to vnímaš jinak.
viktorka_od splavu tady máš ukázky. I když neumíš anglicky, dojdi si k part 2 a tam jsou nahrávky.
A ještě se to jinak vysloví, když jsou různé kombinace těch tónů za sebou.
Garfie si pamatam, ze sinologovia na fakulte mali prvy rok len artikulacne cvicenia..a kvoli tomu 6-rocne studium.
slniecko No to věřím! Ale jak říkám, mě v Japonsku zase každý obdivuje, třeba pro Američany je ta výslovnost dost těžká.
Garfie nielen v Japonsku, ja tiež smekám, akoze myslim, ze som jazykovo celkom zdatna, ale toto by som si netrufala
Jednou jsem slyšela, že v Číně je prý nejvyšší procento lidí s absolutním sluchem. Třeba jak to potřebujou, si postupně hudební sluch vytříbili? A vietnamština má snad 6 tónů.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.