Vtipy

20. zaří 2014 15:04
Offline andulka01
12753 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 10:29

Kokoska oni to topení moc neřeší, když je studený období fakt krátký. Na severu to bylo úplne ok, ale Cape Town teda v noci strašná kosa. Přes den taky těch 20 a slunce.

Offline Kokoska
34355 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 11:04

andulka01 oni mivaji krb, ovsem ona v nem mela nejakou dekoraci v podzimnich barvach, pry aby aspon doma mela stridani 4 obdobi, kdyz venku je porad vsechno zeleny... Je fakt, ze venku bujely palmy, kaktusy ruznych druhu a jine rostlinstvo, v te pulce listopadu vanocne ozdobene. Santa a snehulaci mezi opunciema byl dost crazy pohled

Offline Myrtila
5149 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 12:15

introvertův sen

Offline Sweet Potato
39836 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 12:16

Offline Garfie
28130 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 12:51

Sweet Potato Ten systém topení není moc vyřešený, pokud nejsi někde opravdu na severu. Centrální vytápětí tu vůbec nemají, zřejmě kvůli zemětřesení. Topit můžeš klimatizací, což je jednak drahé a jednak hřeje ve chvíli, kdy topíš, jakmile vypneš, máš za chvíli zimu, to samé platí i o dalších lokálních zdrojích, jako jsou elektrická nebo petrolejová kamínka (ta máme taky, ale ještě jsme je nevytáhli). V noci už vůbec nemá smysl je používat. 

Kokoska Jo, jasně, probíraly, mockrát, známe se dlouho!!!  Elektrické deky jsem dávala pod prostěradla na severu, to bylo super. Ale tady zatím přežíváme. :-) Ono je to těžký s těma výtopnýma investicema, když ani nevíme, jak dlouho tu budeme. Jo a myslím, že jsme tu díky tomu probíraly i ty pomalé spáleniny, v Japonsku je to hodně známá věc. Možná i proto nejsou zase tak moc používané. 

Offline barbucha blogger
35360 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 13:04
Reakce na Garfie:

Jo a myslím, že jsme tu díky tomu probíraly i ty pomalé spáleniny, v Japonsku je to hodně známá věc. Možná i proto nejsou zase tak moc používané. 

​Pomalý nebo rychlý, stačí prasklej termofor ( RoSa by mohla vyprávět, sorry brouku ).

Ale vono to teplo vevnitř není moc přehnaný snad nikde, i tam kde by člověk čekal lepší přípravu na zimu! V Irsku kosa strašná (jednoduchý netěsnící=vytahovací okna) plus vlhko, a i v původním švédským bytě jsem se choulila ve svetru, županu a dece, vše najednou, a marně! O severní Itálii ani nemluvě... Jediný příčetně vytopený byty jsem zažila snad jen v Německu.

Offline Garfie
28130 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 13:06

barbucha Jo, jsme strašně rozmazlený, ale fakt! :-) 

Offline barbucha blogger
35360 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 13:17

Garfie 

Tak já vydržím dost, doma skoro netopím... ale přece jen, pokud mi začne odcházet cit v prstech a začnou mi bělat, přičemž cvrnknout se do nosu tak mi špička upadne, tak už kapku znervózním! 

Offline Garfie
28130 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 13:30

barbucha Jo, tak tady je to druhej extrém (i když jsem dnes v dlouhém triku a fliesové bundě potkávala Japonce v triku s krátkým rukávem, minimálně malé děti byly tak všechny!), ale ten český zvyk, kdy teplota pod 22 stupňů v bytě je zima fakt nechápu. Zvlášť když na to ani nemáme podnebí. A ne, nejsem otužilá, taky je mi zima, jen to považuju v zimě za normální!

Offline letfenixa
10795 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 14:18

Garfie nejaké vlnene deky nemajú? 

Offline slniecko admin
19438 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 14:24

barbucha no....aby ešte neboli raz všetci radi, že len ananás...

https://fb.watch/opNwNoal8K/

Offline barbucha blogger
35360 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 14:27

Garfie 

Hele otužilce - doma max. v tílku - vídám díky neexistenci záclon ve Švédsku každou zimu Ale to je extrém... Osobně ovšem nepovažuju to, že je mi v zimě zima, za normální, protože jak víme, neexistuje špatný počasí, jen špatný oblečení!

Ale muset chodit doma v péřovce mi nepřipadá jako komfortní teda. Tam přece jen preferuju kapku zavlažit (a jo, 22 stupňů za mě cajk).

Offline Garfie
28130 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 14:40

letfenixa Jasně, nám není zima v noci. Jen tu dobu, než se dostaneš do postele, nějak přežít. :-)

Ale myslím že novostavby už to nějak řešené snad mají, já ale v žádné nebydlela. Ty nároky na teplo jsou tu ale rozhodně menší. 

Offline Sweet Potato
39836 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 14:58
Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 15:19

Garfie mně právě přijde, že problém bude spíš v zateplení a konstrukcích domů než ve vytápění. A to je asi důsledek opatření kvůli zemětřesením Hlavně jak píšeš, že jakmile vypneš přímotop, je zima, to teplo musí hrozně rychle unikat.

Offline Kokoska
34355 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 16:06

Nedavno jsem koukala na Kristiana a vzpominam si, jak on se pta zeny, jestli neni nejak pretopeno (potil se ovsem diky prusvihu s proflaknutym Orient barem) a Mařenka v sateckach s kratkym rukavem rika  Ne, Lojzicku, je tu 16 stupnu jako obvykle!

Offline Jitka77
1892 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 16:56

Kokoska Tohle mi vždycky hrozně nesedělo ve filmech podle Agathy Christie - anglické venkovské sídlo, pánové košile, vesta, sako, dámy holá záda, paže...

Offline Garfie
28130 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 03:19

Jitka77 A velký krb!!!  To je jako na chalupě, v síni sedíš v triku, ale na záchod si musíš obléct bundu....

Evaeva Ono to přitápětí klimatizací je vcelku efektní a rychlé, ale je to taky na principu zapnu/vypnu, protože je to dost drahé. Pamatuju na spřátelené Švédy, kteří si topili klimou, jak byli zvyklí doma, to znamená teplo, nejlíp celý den i noc a pak jim za první měsíc přišel účet asi na 60 tisíc korun.....

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 08:19

Garfie jasně, ale dům s těžkou konstrukcí a zateplením by ti hned nevychladl.

Offline Pinot Noir
29559 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 08:34

Garfie my topíme klimatizací, je nastavená, že se zapne v 6 ráno a vypneme ji, když jdeme spát. Je to pořád nejlevnější varianta. Souhlasím s Evaeva , že tam musí být problém i někde jinde, než v jen ceně elektřiny. 

Edit: možná i v typu těch klimatizací teda.