Vtipy

20. zaří 2014 15:04
Offline stes
8929 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 08:48

Kokoska tohle mě fascinuje i v současnosti - dámy v róbě s odhalenými rameny a muži oblek, někdy i s vestičkou. Vím, že to je upravit, že tohle vše na sobě nemají, ale pořád to sako, dlouhý rukávy...

Offline Garfie
28130 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 08:54

Pinot Noir Evaeva  Já tím chtěla říct, že ta klima je tady asi nejdražší možná varianta, vzhledem k tomu, že se třeba vůbec nepoužívá plyn nebo tuhá paliva. A všechny ostatní varianty jsou nepohodlné. Mně prostě přijde, že Japoncl to považují za normální, že je i doma chladno, když je chladno venku.

Pinot Noir Vy topíte jen klimou? A co se stane v noci, když ji vypneš? Tady ji vypnu a do deseti minut jsem na teplotě jako bych netopila. :-) (ale to je pochopitelně problém domu, v bytech je to jinak). 

Offline viktorka_od splavu
49007 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 08:54

stes jo, tohle mi taky vzdycky pripadalo prasteny

Online Pinot Noir
29559 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 09:04

Garfie pomalu to klesá, ale v místnostech, kde někdo je, se udrží fajn teplota na spaní samotnou přítomností člověka. V pokoji, kde spíme tři, je až moc teplo. V tomhle jsou vlastnosti dřevostavby super. No a v obýváku se to samo zapne než vstaneme, právě abychom přišli už do tepla. 

Offline Garfie
28130 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 09:14

Pinot Noir Tak to je super! 

Offline Kokoska
34355 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 09:52

stes Jitka77 pokud jde o plesy, asi se zahrejou pohybem, na spolecenskych akcich mezi lidma byva taky asi snesitelne teplo. Mne byvala na plese zima jen chvilku, jak se clovek vybali z kabatu, nez jsme dali prvni tanec, pripadne neco tekuteho na zahrati :) Jak to bylo za casu Agaty nevim, ale asi podobne.

Offline stes
8929 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 09:57

Kokoska aleobecně furt platí, že dámám musí bejt zima a mužům teplo...aspon u nás to tak vždycky bylo. Naštěstí už odhalený ramena a ruce nepraktikuju. 

Offline Karja
44057 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 10:18

Pinot Noir Ale to je tím, že máte moderní dřevostavbu, ono asi i tady by to mimo tento typ domů stálo dost. Ono v Japonsku asi nebudou ty domy a izolace tak kvalitní, tak se hodně protopí. Na těch Garfie fotkách mi to kolikrát přijde jak nějaké domy z papíru. 

Já jsem se taky trochu aklimatizovala na sníženou teplotu, včera tu bylo 19 a bylo mi teplo! Ale na sezení u PC to chce těch 22, to jsem se neaklimatizovala. Zajímavý je, že u našich je jakoby přetopeno, ale jak tam je zima od nohou, tak je mi tam zima už i přes těch jejich 24-25.

Offline barbucha blogger
35360 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 14:51
Reakce na Kokoska:

stes Jitka77 pokud jde o plesy, asi se zahrejou pohybem, na spolecenskych akcich mezi lidma byva taky asi snesitelne teplo. Mne byvala na plese zima jen chvilku, jak se clovek vybali z kabatu, nez jsme dali prvni tanec, pripadne neco tekuteho na zahrati :) Jak to bylo za casu Agaty nevim, ale asi podobne.

​Tak za Agathy se sice mohly dámy zahřát tancem nebo i něčím tekutým, ale spíš bych to tipovala za a) na blízkost krbu a b) radši mrzly, jen aby byly šik

Nakonec v době ještě dřívější, když se například začátkem 19. století nosila ta jakože "antická" t.j. empírová móda a tetiny si hrály na éterický víly v lehkým mušelínu i v deštivý chladný Anglii (typicky doba Jane Austen), byly záněty vaječníků a zápaly plic obvyklejší než rýma. Říkalo se tomu doslova mušelínová nemoc!

A na druhou stranu... taková šněrovačka o pár let později taky na zdraví nepřidala, od nedostatečnýho dechu přes špatný zažívání až po deformaci orgánů (nedejbože případnýho plodu) - a nosily ji taky svýho času všechny!

Z toho plyne poučení, že pro krásu se musí trpět!

Offline Kokoska
34355 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 17:29

barbucha tak co se vlastne divime, ze se dneska tetina prihrne na spolecenskou akci ve valenkach a panskem saku s rolakem vespod

Offline jerry
10994 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 19:08
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 21:37

barbucha ja by som v tych dobach regulerne umrela. Som zmrzla na ramena a ruky, zato od pasa dolu sa prehrievam. Typ sandale, kratke gate/sukna a sveter :)  Mna striaslo uz len pri tom obrazku

Offline Garfie
28130 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 03:07

Mrakoplas Ale di ty, kdybys měla to štěstí a narodila se do rodiny, kde můžeš chodit v mušelínu, ještě bys ráda mrzla (a my s tebou!)

Karja To je pravda, já už to nechtěla pitvat, ať se trochu posuneme, ale naše roubenka (moderní dřevostavba) má do typické japonské dřevostavby daleko. Ta konstrukce je strašně lehká a jak říkáš spíš papírová a to vůbec nemluvím o těch úplně typických starých domech, kdy měli z velké části opravdu jen rýžový papír na posuvných zdech. 

Ale novostavby už to asi nějak vyřešené mají.

Offline marieu
5147 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 09:04

Ukradeno na internetech:

Offline andulka01
12753 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 09:16
Offline Sweet Potato
39836 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 09:21

barbucha A Napoleon prý osobně promlouval do duše dámám ode dvora, ať to s tím napodobováním římských říz tak nepřeháněj, kašlikašlikašli

Offline Blanka
příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 09:38

Myslím, že im nielen dohováral, ale v určitú dobu dokonca túto módu zakázal . Ovšem - zákaz na módu neplatí 

Offline barbucha blogger
35360 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 09:54
Reakce na Kokoska:

barbucha tak co se vlastne divime, ze se dneska tetina prihrne na spolecenskou akci ve valenkach a panskem saku s rolakem vespod

​Ale pozor, pod oversized sakem musíš mít prakticky neviditelný kraťasy, jinak jsi beznadějně out!

(A když nemáte minikraťasy, nedávejte tam nic! )

https://www.instagram.com/p/Cx0Bcrbo4Oj/?utm_source=ig_embed&ig_rid=53d37af9-b2e1-4d29-ae5e-c79bee980ef9

Offline barbucha blogger
35360 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 10:06

Sweet Potato 

No bodejť, ty věčně nastydlý vaječníky asi nepřispívaly ani k porodnosti, a vojáci byli potřeba!

Jsem si vzpomněla na jeden dobovej vtip (nemůžu ho najít) resp. karikaturu, kterak v období odložení šněrovaček a začátku nošení tzv. reformního oděvu policie v ulicích násilím navlíká nepříliš sošné ženštiny do těch šněrovaček zpátky

Offline Kokoska
34355 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 11:09

barbucha nojo, na nějaké přehlídce, už nevím které, byly přes punčocháče jen kalhotky jako výkřik módy. Na nějakých fotkách z akcí je to občas taky k vidění.