Vtipy
Garfie vloni jeste nejak v rijnu to fungovalo, kabinovy kufr a kabelka sla vzit nahoru. Ale radi ten kufr soupli dolu. Uz si nepamatuju, s kym jsme to leteli, mozna to ma kazdy jinak.
Kokoskahrozně záleží jakou letenku máš. I ty flexibilní u nizkonaklafovek často mají příručak v ceně.
Ale teď si někdo stěžoval, že ho Ryanair zkasnul kvůli 3cm.
continuityRyanair to prý dost hlídá a v základní letence je jen batůžek Kokoska kabinové zavazadlo se platí
Karjajá jezdím s příručním zavazadlem, když letím na jednu noc. Zaměstnavatel mi automaticky kupuje letenky se zavazadle (hlavně kvůli flexibilitě) a pro nás jako pro rodinu je lepší jet s dvěma velkýma kuframa než hlídat 4 male. takže se s tím po letišti už netaham. Strčím to agentovi na přepážce a je to, nemusím řešit, jestli je tam sampon. Minulý týden jsem byla u ranního letu u gatu za 20 minut od příchodu na letiště a to i včetně pasovky a než jsme se vyhrabali z letadla kufry jezdili po páse.
continuity Já jsem neletěla hrozně hrozně dlouho, už vůbec nevím, jak to časově vypadá ten rozdíl mezi odbavením a nedobavením a kam se to posunulo. Ale tehdy mi to všechno přišlo s malým zavazadlem mnohem pohodlnější a taky nezavázela jsem v metru s kuframa, že jo, protože na taxík nemám (mrk, mrk, modří vědí).
Karja mně přijde pohodlnější to odbavit, ale já už vůbec neumím uvažovat jako bezdětná
Ale v situaci, kdy se platí i za kufr na palubu, bych asi odbavovala, i kdybych letěla sama. Do toho batůžku by se mi asi nechtělo balit.
continuity My teď naopak přeskočili na čtyři malé batohy a každý si tahá svůj, což je super, zvládli jsme tak Filipíny i Borneo, do Austrálie jsem si teda vydupala jeden kufr. ![]()
Taky raději cestuju s kufrem jako dáma, ale fakt je, že v JV Asii jsou batohy praktičtější.
Evaeva Jenomže někdy za to zavazadlo zaplatíš víc než za letenku, takže pokud hledáš podle ceny a ne podle destinace, tak ten kufr fakt zvažuješ...
Mám pocit že už proběhly i pokusy všechny hadry na sebe navlíknout. Ale vem si najednou čtvery spoďáry a patery ponožky ![]()
Taky jsem pro odbavování. Stejně už se právě platí za všechno (kromě příruční tašky pod sedadlo), tak to rovnou posílám dolů. Sice pak musíš čekat na výdej... ale zas odpadne dohadování s personálem, kolik je tam tekutin a co všechno do nich počítaj.
Garfie jenže ten batůžek je fakt malý, žádná krosna (u toho Ryanair třeba). Na víkend se tam sbalíš, ale už to pohoda. Za desetikilový kufr platíš, ať jde na palubu nebo ne. Ale letenky byly teda dražší, to by musely být nějaké hodně výhodné.
Evaeva Jojo, to je jasný, já myslím, že to jde fakt jen u těch víkendových letů. Haha, to mi připomnělo, jak jsme byli v Itálii, autem, dvě rodiny, jen otec z té druhé měl nějakou práci a přiletěl za námi s třídenním zpožděním letadlem. Doslova s peněženkou a telefonem v kapse, neměl myslím ani ten batůžek. Prý to byl super pocit! ![]()
Garfie to věřím ![]()
Garfie teď do Říma jsme měli super levné letenky a připlácet za cokoliv navíc nemělo smysl. 5 dní jsme úplně s přehledem zvládli s malými městskými batůžky, ostatní měli i třikrát větší a nikdo to neřešil (AirWizz Malta), asi se to cca vešlo do rozměrů.
Už dávno jsem nalehko letěla do Splitu s přestupem v Budapešti, jen s kabelkou, na dámičku a bylo to super. Hrozně jsem si ten let užila, malým letadlem nad pobřežím, přesně jsem věděla kde jsem, shora jsem viděla naše potápěčská i jachtařská místa ![]()
Horší to bývalo (a teď to fakt musí být peklo), když jsme lítali na potápění do Egypta. V tý době se v destinaci půjčovaly jen lahve se vzduchem a zátěž a všechno ostatní se bralo s sebou. Takže na palubu šly drahé a těžké věci a maskovali jsme to teda všelijak. Dolů to dávali jen ti, co měli fakt bezpečné bedny, potápěčské tašky se tehdy dost vykrádaly.
Jo a taky na CHDG kvůli mé monoploutvi zapínali větší rentgen
neboť jsem ji měla jako palubní zavazadlo. To jsem ale byla ještě mladá a drzá.
Mě strašně nebaví vláčet kufr, takže jezdím s příručákem. Do 40x30x20 se zabalím i na tejden (bez polštáře!). Na pracovní schůzky nebo výpravu za polární kruh bych to asi musela přehodnotit :)
Asi neumím balit zavazadlo. Mě by se tam prostě nevešly boty na přezuti. To děláte jak?
Evaeva za kabinové zavazadlo do 10 kg + kabelka jsem fakt nic neplatila, ale Ryan to asi nebyl, nechce se mi to hledat.
Kokoska právě ten ryan se platí, loni jsme to řešili
Mha strkám je do velkého kufru k manželovi ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje