continuity Přesně to tam klepem taky. Od Bonduelle. Mrkev teda pokrájíme.
Vtipy
Sweet Potato bonduelle to má slaném nálevu ne sladkokyselém, ne?
Já ty napůl čalamády moc v salátu nemusím.
continuity Aha, vlasně nevim, to máš asi pravdu.
Známá něco takového divného ze sklenice dávala pod svíčkovou. Kunovjanka? Předtím to slila a propláchla.
Moje máma do salátu vejce i mrkev strouhá, přijde mi to fajn. Mrkev na kostičky nerada. Jednou jsem jedla salát mojí známý, která tam dává moravanku a byl skvělej.
Ounzjá dávám taky Moravanku, i s nalevem. Jinou kořenovou zeleninu už ne. A hrášek Bonduelle. A domácí okurky, šetřím si na to ty nejmenší.
tv my hrášek nedáváme jo a okurka se strouhá taky :)
Ounz
. Chtělo by to ochutnávku salátů, docela by mě to zajímalo.
tv no.. to by mohlo být zajímavý ![]()
kyselou okurku vlastní strouháme na hrubym, hrášek Bonduelle (letos dala mamka povařenej mraženej a nebylo to ono), kořenovou zeleninu vařenou ve slaný vodě a nakrájenou na malý kostičky, brambory protlačený tim sítkem na kostičky... cibuli a salám NÉ!!
barbucha no počkej, jak jinak zeleninu než na kostičky? Bojím se představit cokoliv jiného
Já tam mrkev vůbec nedávám
(to mě odnaučilo několikerý ochutnání, kde byla použitá zjevně ta mražená nebo sterilovaná směs, všude byla mrkev hnusná) ani vlastně moje matka ji nikdy nedávala...
A celer kupuju jenom sterilovanej (myslím že pod názvem celerovej salát?), krájenej na takový delší tenký vlásky, ten mi chutná. No a pozor, útlocitný povahy to dál nečtou: milostpán strouhá, ano strouhá!! ty sladkokyselý vokurky! Sice ne na tom nejdrobnějším, ale jo, strouhá
My prostě ty kostičky neradi... a z další zeleniny používáme už jen kapary. Brambory a vajíčka protlačíme, majonéza dva díly a jogurt jeden, a cajk. Jak pravil milostpán: až budem chtít zeleninovej a ne bramborovej salát, uděláme si zeleninovej ![]()
Cibuli jsme dávali, ale pak jsme se dohodli že je nebezpečná (kvasí) a už se bez ní obejdeme. Salám mi nesmí do baráku (resp. do salátu).
Jediný co bejt musí kdyby čert na koze jezdil, jsou ty kapary. Diametrální rozdíl v kvalitě!!
barbucha my dřív právě taky tu cibuli dávali, ale významně to urychluje proces kvašení - salát je druhej den na vyhození
Právě. Doporučuje se blanšírování, ale to už pak asi nebude cibule tak křupavá... tak jsme se na to vykašlali úplně.
Ja sice pouzivam mrazenou zeleninu, radsi prouzky nez kostky, ale necham ji povarit v osolene vode jen na skus, nesmi byt rozblemcla. Ja zas bych nesnesla do salatu cokoli sterilovanyho, krom okurek. Proste neexistuje jednotny recept na salat!
Já mám nejradši salát, kterej se sní. ![]()
Ne tak, že nandám mladým do krabice (na jejich žádost), oni to odvezou večer domů a 25. odjíždějí na dva dny pryč... Takže - poučení pro příště.
žluťásek cokoliv jiného než kostičky! Já mám asi fobii ze zeleninových kostiček! Ty nejím, jiný tvar jo. Ale hrozně dlouho mi trvalo, než jsem na to přišla. Myslela jsem, že nemám ráda nakládanou červenou řepu. A mám, akorát jiný tvar než kostičky ![]()
Přesně. Kostičky řepy bych nepozřela, ale miluju ty malý kulatý ![]()
Samantha přesně. Je to teda jiná situace, ale sambo konečně dostal rozum a letos nebudeme nic vyhazovat. Protože oni to s bráchou vždycky promíchávalí v dětské vanicce..
barbucha kapary do salátu, to teda slyším poprvé
A celkově mně tu překvapuje ten odpor ke kostičkám, já si naopak neumím představit ty strouhané. Vyjma okurky, ta by šla. My ho celkově máme asi hrubší, brambory dáváme na hranolky. Zeleninu dávám čerstvou povařenou - celer, mrkev, petržel a hrášek.
Zkus, nebudeš litovat ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje