barbucha to ne. Já je mám ráda, ale sem mi nepasují. Ale je teda pravda, že do vídeňského naopak velmi ![]()
Vtipy
Chtela jsem napsat do stížností, ale když salát jede zrovna tedy ve vtipech. Ja se taaaak těšila, ze si dam 25. salát ke snídani a nezbylo vubec nic?! Jakoze mamka ho udělala presne jen k večeři? To je skandál!
Vari Je to skandální, my naštěstí dostali, ale byla jsem tak přejedená, že jsem šla ven do lesa před obědem, jenom kvuli tomu abych na ten salát zase dostala chuť. Ale nechápu, nechápu, proč nám to rodiče jako nepřipravují každý měsíc?!:-D.
Včera jsem viděla pěkné video, na takový inovovaný salát, myslím od té youtuberky Chilli, a přišlo mi to lákavé, byl tam mimo jiné pečený květák a cibule červená na proužky... Tam taky moc kostiček nebylo.
U nás to udělala ségra s houbovou omáčkou. A to jí ani všichni nejedli k večeři (část jí u nás zelnacku). Fakt to nechápu, protože hub mají dost, šlo o to udelat prostě plnější ten hrnec.
No naštěstí mám houby sušené i v mrazáku a zítra si ji hodlam udělat i na 27. ![]()
continuity Ja ho dělala s mamkou, přišlo mi, že je ho dost, ale evidentně jsme to obě nějak neodhadly :-D. Si ho budu muset ještě doma udělat znovu :-).
barbucha a to by tam tá cibuľa išla surová?
U nás všetka zelenina prejde buď varom alebo sterilizaciou. Salama nikdy! Ani vajcia!
letfenixa my dáváme cibuli syrovou
Dokud jsme cibuli dávali, šla tam syrová. Na tenký proužky!
Ale pak se párkrát stalo, že to fakt zkvasilo (my ho totiž děláme hodně, mívali jsme mnoho klientů včetně mojí matky a exmanžela - tomu ho vždycky s mým svolením vozil synek
pročež to jistil prádelní hrnec, novej samozřejmě!
), tak jsme od toho upustili... Vajíčka určitě, pokaždý - se mi zdá že to vhodně zjemněj...
On to fakt každej dělá jinak!
letfenixa taky jsme davali syrovou cibuli, nakrajenou na co nejjemnejsi kosticky. Delaval se salat do velikanske zadelavaci misy po "prazske" babicce, na nic jineho se asi nepouzivala. Nechapu, na co mela babi tak obri nadobu, byli jen triclenna rodina. Vzdycky jsme salat jedli tak do 27., nikdy nebyl zkazeny. A na Silvestra se delal cerstvy, na chlebicky a k novorocnimu obedu. My se segrou jsme prakticky cely svatky nejedly nic jinyho nez salat a cukrovi ![]()
Cibuli jsme doma nedávali, neb mámin žlučník.
S mužem jsme ji přidali a zase brzy vyloučili z přepravy, protože první kvasí. A mně tam ani nechutná. Takže crcat se s jejím spařováním nebudu.
letfenixa my sme dávali do šalátu cibuľu buď surovú, alebo časť cibule surovej a časť opraženej na masle. Vajíčka nie, lebo viacerí členovia rodiny nejedia varené vajíčka. Tento rok sme namiesto cibule dali trochu surového póru, potrebovali sme ho spotrebovať.
Zemiakový šalát mám celkom rada, ale na raňajky by som ho teda nedokázala jesť. U nás doma si ho niekedy robievame aj počas roka, keď máme chuť, nie je to výslovne vianočné jedlo.
Dáváme bílou sladkou cibuli na ultrajemno krájenou. Zeleninu na kostičky, povařenou al dente s lžící octa (Moravanky a pod mi nesmí přes práh), vejce, hrásek a okurčičky musí být v množství velkèm, máma dává šunkový salám, ten bych klidně vynechala. Majonézu ze dvou vajec.
Mícháme v plechovém lavoru (jen pro tyto účely), nikdy nám nekvasil, většinou to nemohl stihnout :) Miluju ho k snídani na 25 s lahví Plzně, na gauči s pohádkama.
Ještě jsme pořád ve vtipech....
jako já že vždycky v naději kliknu a čtu stopadesatouprvní variantu brsalátu.
stes tak já ti sem něco dám...

RoSa dik....moje oblíbené ![]()
RoSa Užjdou fotky? Jupí

Sweet Potato to je milý :D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje