Jaký účes.?...

22. zaří 2014 19:41
Offline tamara
příspěvků moje polička 27. března 2022 09:25
Reakce na Annegret:

Co se ocekava od zeny a co prenesene pak kladou za noroky samy od sebe. Chci verit ze s "propagaci" sedivych vlasu se  pristup zacne posouvat k vetsi akceptaci sebe sama, jaka jsem, a okoli se stane tolerantnejsi.

A jeste se mi libi vlasy notna 

​Ano, ale to přece není jen o šedivých vlasech. To se týká např. i makeupu. I když se akceptuji jaká jsem, tak s makeupem si připadám líp :-)

Vlasy notna se mi líbí též.

Offline Pinot Noir
29385 příspěvků moje polička 27. března 2022 09:48

tamara já si taky s make-upem připadám líp, ale o těch, kdo ho nepoužívají si nemyslím nic hanlivého (typu skunk). A řekla bych, že tolerance k nelíčení je obecně větší než k nebarvení šedin. 

Offline Pinot Noir
29385 příspěvků moje polička 27. března 2022 09:49
Offline tamara
příspěvků moje polička 27. března 2022 09:56
Reakce na Pinot Noir:

tamara já si taky s make-upem připadám líp, ale o těch, kdo ho nepoužívají si nemyslím nic hanlivého (typu skunk). A řekla bych, že tolerance k nelíčení je obecně větší než k nebarvení šedin. 

​Ani já si nemyslím o těch, které makeup nepoužívají, nic hanlivého. A některým i "závidím", protože i bez makeupu vypadají skvěle. Naopak některým, které ho používají, bych i ubrala na množství nebo intenzitě, ale to je všechno individuální vnímání. 

Offline Isca
4874 příspěvků moje polička 27. března 2022 10:02
Offline Makara
3554 příspěvků moje polička 27. března 2022 10:06

Fandim všem, ktere se rozhodly nebarvit/přestat barvit. Já se kvůli sedinam barvím od třiceti. Posledních pět let si pohravam  s myšlenkou přestat, ale přiznávám se, že jsem taky marnivá a nechci vypadat "starší". Tak postupně zesvětluji, abych nebyla nervózní z odrostů (zdravím podobné postižené- vidím je už po dvou týdnech). A až se rozhodnu, tak asi půjdu v přechodné fázi na odbarvení a nabarvení umělou šedivou. Anebo se s tím nebudu sr... a dám to na ježka.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 27. března 2022 10:16

Skunk neni nadavka, to je hezke zviratko.

A mimochodem vy taky nadavate na voziveni, mahagonovy kvetak, atd... 

Online barbucha blogger
35173 příspěvků moje polička 27. března 2022 10:27
Reakce na Kora:

barbucha

Tvl, jako tmavě šedá to není ani náhodou.  To je prostě tmavě hnědá.  Svoje vlasy mám cernohnedy, já jsem spokojená. 

​Vždyť už jsem řekla že záleží asi na světle. Na tý fotce prostě vidím ocelovou a je jedno co k tomu řekneš V outfitech zas vidím úplně černou. A nemyslím si, že bych byla nevšímavá nebo barvoslepá, spíš mám pocit, že se každej vidí trochu jinak - má o sobě trochu jinou představu - než jak ho vnímá okolí, na tom není nic divnýho

Online barbucha blogger
35173 příspěvků moje polička 27. března 2022 10:38
Reakce na Lilly_Ku:

711990 vsichni prosediveli sousedi z cool neuköllnu by nam to taky odkyvali

​A rozhodně i celej cool Stockholm

Tam mají tetiny teda i výhodu, že ten přechod je v blond vlasech jednodušší... ale ani tmavovlásky se s tím nemažou.

Já si ani nemyslím, že je v tom nějaký genderovej nebo anti-age postoj nebo agitace. Je to prostě pohodlnější a pokud člověk k tomu nechodí v květovaný zástěře a ten účes má upravenej aspoň trochu moderně, může vypadat dobře. Ale vlastně jo, je to demonstrace, že nejen dvacítka může vypadat dobře Jako ty doby, kdy člověk musel zapírat svůj věk a tetiny v šedesáti tvrdily, že jim je lehce přes třicet (kdo nevěří ať tam běží), jsou už snad za náma

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. března 2022 10:52

Luna 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. března 2022 11:03

Jak je teď ta druhá řada seriálu Bridgertonovi, tak se mi moc líbí Lady Danbury, ty šedý prameny v tom tmavým, mi to přijde dost dobrý, ona má teda i pěkný obličej (až na to šílený obočí teda).

Offline Kora
příspěvků moje polička 27. března 2022 11:26

barbucha hele mě je zas jedno co vidíš ty na fotkách,  rozhodující pro mě je co vidím já v zrcadle,  ev. okolí na živo. Šedá ani prosedivela se mi nelibi stejně tak jako třeba zrzava.  I když nepopírám,  že u  šedý je to spojený s onou známkou stárnutí.  Asi se společnost ještě neposunula dostatečně daleko,  aby tomu tak nebylo. 

Tím bych to uzavřela. 

Offline Hanka H
2912 příspěvků moje polička 27. března 2022 11:43

Luna se zastala skunka, lesana zase bývá často používána k označení jistého celkového životního stylu - a také to nevnímám negativně - jenom říkám, že bych to nezvolila. Pejorativní nádech má "mahagonový květák" - ale mám kamarádku, která jeho variantu nosí už více než 35 let - a sluší jí!

Rozhodně si nemyslím, že by existoval nějaký celospolečenský diktát, jak má vypadat žena ve třiceti, čtyřiceti, padesáti a více letech. Spíš se mi zdá, že existuje tendence "co je dobré pro mě, musí vyhovovat i ostatním"!

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 27. března 2022 11:45

Pinot Noir jo to máš určitě pravdu, tak budu doufat jako Karja (nebo kdo to tu psal), že mi ostatní prošlapou cestičku

Jinak se mi líbí řešení 999 to by mi taky mohlo sedět. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. března 2022 11:50
Offline Řvousenka
1010 příspěvků moje polička 27. března 2022 12:30

Hanka H Celospolečenský tlak ve smyslu "šedý vlas na ženě je něco jako lepra" bezesporu je a paradoxně jsou to ženy, které jej na sebe vyvíjejí.

Offline Lilly_Ku
4453 příspěvků moje polička 27. března 2022 13:05

Řvousenka mas pravdu, ze ten tlak castecne prichazi i od zen, ale zase tahle situace nevznikla ve vakuu - i vnitrni predstava zeny o tom, co je zadouci jako zena, je ovlivnena celospolecenskym pohledem (a samozrejme i naopak).

pisu to, protoze rict napriklad, ze "si to zeny delaji samy" je zavadejici, tak jednoduchy tyhle mechanismy nejsou.

Offline Řvousenka
1010 příspěvků moje polička 27. března 2022 13:24

Lilly_Ku Já bych v tom žádnou sociologii nehledala. Vždyť je to vidět i v oblékání - chlapi ( teda pokud to nejsou stylisti, což je kategorie sama pro sebe ) většinou detailně neřeší, kde co nesedí, ale třeba tady mám kolikrát pocit, že se některé bez požehnání ostatních žen ani neoblíknou. 

Offline Citrochnap
48 příspěvků moje polička 27. března 2022 13:32

Nosila jsem šedivý vlasy dva roky (45let). Všechny kamarádky taktně mlčely, ale chodit ke kadeřnicím jenom na střih bylo utrpení. Přesto, že jsem vždycky zmínila, že opravdu nechci barvu, stejně se mi pokoušely vnutit barevný proužky, aby to tak nebylo vidět apod.
Nakonec jsem to vzdala. Z více důvodů. A dost se mi tím obarvením ulevilo. Odkládám šedivé vlasy na pozdější dobu, zatím je mám na přední třetině hlavy, počkám až budou všude, bude to vypadat víc esteticky.

Offline Jitka77
1861 příspěvků moje polička 27. března 2022 14:02

Neumím to teď dohledat, ale před časem jsem na youtube prohlížela kanál kadeřníka, který se specializuje na vracení přirozené šedivé barvy - vyřeší odrosty tím, že celý účes probarví podle kořínků. Většinou to byl ve výsledku melír a vypadalo to moc dobře, asi i díky čerstvému střihu.

Pro celkový dojem z člověka je pro mě důležitá jiskra v oku, energie, která z dotyčného jde...

Je pravda, že u chlapů je to trochu jinačí, jakmile prošediví, většinou se tak nějak barevně sjednotí a vyloupnou, hlavně ti se světlejší barvou očí, která pak krásně vynikne - kolikrát je z odstupu, když vidíte sérii fotek, nejrušivější ta mezifáze, jako když zvíře mění srst.