Evaeva jo to bude tim, ja je mam proste jen rovny:)
Jaký účes.?...
711990 jako to je jeden faktor, ale včera jsem je foukala po hodině a půl od mytí a pořád byly úplně mokré.
Hanka H Evaeva Karja Kokoska 711990
Díky za reakce
S tím sušením, pokud fakt jde jen o to, aby vlasy byly suché, bez tvarování kartáčem, tak doporučím nechat 10 minut zabalené v ručníku a pak hodit hlavu dolů a PO SMĚRU RŮSTU VLASŮ sušit. Ne fučet zezdola do všech vlasů, to jim moc dobře nedělá, protože vlas je pak roztřepený, kutikula nemá uhlazené šupinky.
A s pořádným fénem to dýl než 30 .inut trvat nemůže.
Vlasové pokožce fakt nedělá dobře když je dlouho vlhká. Často z toho bývají lupy a tak.
Catherinne Teď tomu moc nerozumím. Pokud hodin hlavu dolů, vlasy mi visí přes obličej. Co je v tomto smyslu "foukat po směru růstu"? Nějak mi tu nesedí fyzikální zákony
.
Hanka H jako ze se predklonis
Hanka H od hlavy směrem dolů po směru vlasů, nikoli foukat zespoda do těch visících vlasů.
711990 Pinot Noir viktorka_od splavu No ale to foukám PROTI směru růstu,ne?
Hanka H co? tak vlasy snad rostou z hlavy ven ne, takze kdyz foukas od korinku ke koneckum, foukas po smeru
711990 nevidím to tak jednoznačně
...
711990 má pravdu.
Představ si ten vlas, jak roste z hlavy a on má na sobě takový "šupinky" jako ryba nebo jaké jsou na hadí kůži,
a když by jsi fénovala od konce/špičky vlasu k jeho kořínku, a je v podstatě jedno, jestli máš hlavu předkloněnou nebo ne, tak se ty šupinky, které jsou na sobě pěkně přilehlé jak tašky na střeše(vzájemně se překrývají) jakoby odchlípí a Ty pak foukáš ten horký vzduch na jádro/prostředek vlasu = to se ničí a současně se ničí i okraje těch šupinek, takže celý vlas.
Resp. když hlavu nepředkloníš, máš ji normálně, tak by se mělo foukat jakoby také od kořínků směrem ke konečkům vlasů, tím se ten vlas "uhlazuje", ty šupinky se "připleskávají" k sobě, pěkně jedna přes druhou...
Jednodušše + stručně = fénovat od kořínků ke konečkům
![]()
Miru Jasně, takhle to dělám.
Celá leta.
Miru moc děkuji za obšírnou a správnou odpověď. Mstlám tady melíry na nestíhám vypisovat ![]()
Catherinne Matlám melíry.
Jak bylo v kovidu všechno zavřené, potkala jsem v zahradním centru svého kadeřníka a ten tak naštvaně říká: Tři měsíce se doma kopu do zadku, potom vylezu a zjistím, že jsou všichni opajzaní?
Koupila jsem si Kerastes a nedoporučuju. Na použití je to příjemné, hezky to voní, vlasy se lesknou, ale objem vlasů není po použití a vyfoukání žádný.
Mirka uz jsem se naucila nemit zadna velka ocekavani. Ja mam zas hodne suche vlasy a taky s tim nejde nic delat. Ted jsem stravila hromadu casu na kure v salonu a efekt vydrzel tak 2 umyti. Ale ani jsem nebyla zklamana, nejak jsem to cekala:)) Zacinam se smirivat s tim, ze delsi leskle a upravene vlasy jsou pro muj zivocisny druh nedosazitelne.
Jdu s dotazem za místními brňačkami, nemáte tip na dobrou kadeřnici/kadeřníka v Brně nebo okolí? Chodím ze strvačnosti k jednomu týpkovi v Králově Poli, ale je to čím dál tím větší bída. Posledně mě ostříhal mikádo různě dlouhé na každé straně, záměr to zcela jistě nebyl. Chystám se na změnu už dlouho, ale vždycky to nechám strašně odrůst a tím, jak se situace stane fakt krajně naléhavou, zase se k němu objednám jako k poslední záchraně neb není čas ztrácet čas hledáním. Chci rozbít ten bludný kruh :-D Děkuji
Mrs.Robinson Neporadím, ale budu sledovat odpovědi. Taky bych potřebovala...
Všem, které hledají novou kadeřnici/kadeřníka budu držet palce. Před 14 dny jsem udělala rázný krok a po několika hodinách pátrání na internetu jsem se objednala. Eliminovala jsem všechny mega salony, zvolila jsem provozovnu, kde je jedna kadeřnice, pochopitelně jsem projela i ceník, hodnocení zákaznic a fotky. Na první setkání jsem nechtěla nic zásadního - jenom zkrátit mikádo. byla jsem moc spokojená, kadeřnice se během stříhání několikrát ujišťovala, jestli tato délka, při foukání jsem neslyšela obvyklé stesky, že mám vlasy moc husté, mám jich moc, trvá to ....atd - tedy vše, co jsem musela vyslechnout u té bývalé (+ ještě s odpuštěním kecy o covidu a nejnověji o Ukrajincích - to byla poslední kapka
). Teď mám přesně střih a délku, kterou jsem chtěla! Takže příště jdu do melíru - snad i to klapne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje