Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline DruI
5508 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 12:46

Jennyfor Já si popravdě nedovedu představit, jak na tohle správně reagovat. Docela by mě zajímalo, jestli na to existuje nějaký doporučený postup.

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 12:48

DruI zalezi, jak jsi zrovna naladena. Bud mlcis a ignorujes a nebo zarves "drz hubu cu*aku"?

Offline DruI
5508 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 12:57

711990 No jo, ale obě tyhle reakce mě rozhodí, protože pokaždé budu mít pocit, že jsem reagovala blbě! :o)

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 13:03

DruI podle me ignorace je fakt to nejlepsi. Stalo se mi uz hodnekrat, ze jakakoliv reakce se hodne nevyplatila. Pred par lety na me zle cucel nejakej typek v metru a pak na me zarval co cumis ty kravo, tak jsem mu odpovedela to co zminuju vejs...No malem zmlatil me i samba a nikdo v celym vagonu by se me nezastal, protoze jsem do toho konfliktu sla sama, bohuzel.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 15:08

DruI jo, existuje, idealne se do takovych situaci nedostavat nebo velmi rychle prchat, byt ostrazita uz kdyz se nekdo blizi (cizi velky chlap do uplne prazdne mistnosti, napr). nikdy necekat "ze zdvorilosti" az se to vyhroti, to uz je pak vzdycky spatne. ale dokud muzes utyct dopadlo to dobre

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 15:16

Já se tedy při slovním napadení bránila, vylezla jsem z auta a šla se zeptat do toho druhého, co mají za problém a proč mi tak sprostě nadávají. No očividně s tím nepočítali. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 15:21
Reakce na Jennyfor:

Karja jo, máš pravdu. Já pořád nějak beru, že jsou lidi plus mínus stejný a pak mne nějaký taková diskuze na Novinkách rozhodí, než mi dojde, kdo tam píše. Už na ty diskuze radši nelezu, ať je to politika nebo kovid, to se nedá. 

Ale jsem nepoučitelná. Furt žiju v nějaký bublině a když dojde ke srážce s blbcem v reálu, tak jen čumím a nezmůžu se na nic. Tuhle sedím u doktora v čekárně, mimo Prahu, příjde chlap, posadí se hned vedle mě, vrtí se, kroutí, frká, pokašlává, trochu už mě znervózňuje, čekárna docela velká, tak jsem vstala a posadila se dál od něj. A on se zeptal: Odkud jste? A já jak blbá automaticky odpověděla, že z Prahy, myslela jsem, že si chce krátit čas nezávazným klábosením. A on na to: "To jsem věděl hned, jen v Praze jsou takovýhle krávy, co potřebujou denně profackovat." A já jsem chvíli myslela, že jen blbě slyším. Než jsem se rozmyslela, co na to říct, volali mne do ordinace. A při odchodu už tam nebyl. Zbytek dne jsem nad tím furt přemýšlela, co to mělo být.

​Dřív bych reagovala útočně, vždy jsem byla horká hlava. Ale naučila jsem se být nad věcí (hlavně díky nemoci) co se týče podobných situací. Chlap si prostě hojí nějakou svou frustraci a je mu jedno na kom. Tentokrát jsi se mu naskytla Ty. Já bych se na něj asi usmála a řekla buď, že mu taky přeji hezký den, nebo (když bych ho chtěla popíchnout) opět s úsměvem bych odvětila "ale jdi ty, brepto". 

Online marieu
5150 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 15:46
Reakce na Dalia:

opět s úsměvem bych odvětila "ale jdi ty, brepto". 

​... ale to je úplně boží!

jinak taky jsem asi dvakrát šla do plnejch a pokaždý měla strach, že mi chlap natáhne. Bylo to v období 20+ let, teď bych zásadně volila ignoraci, ale replika s breptou je fakt dokonalá, kór na hlášku o pražačkách.

Offline DruI
5508 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 15:53

Dalia Myslím, že po prohlášení "jdi ty brepto" si bude myslet, že se přeslechl ten agresor :o)

Offline continuity
42340 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 16:47
Reakce na DruI:

Jennyfor Já si popravdě nedovedu představit, jak na tohle správně reagovat. Docela by mě zajímalo, jestli na to existuje nějaký doporučený postup.

​Doporučený postup ze sebeobrany je nepouštej se do konfliktu, pokud o nic nejde. Jako jo, říci, jakej jsi ty brepta je sice cool, ale pak se taky může stát, že má člověk na čelistní chirurgii plno času přemýšlet o tom, jak to řekne příště. 

Ono není žádná extra schopnost vyeskakovat konflikt. to umění, které se trénuje, je začínající konflikt utlumit. 

Online Tabea
7877 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 16:55

Dalia jít na agresora s breptou bych nepovažovala za rozumnej nápad. Myslím, že Jennyfor to vyřešila úplně nejlíp, jak to šlo. Pachuť po takovéhle akci zůstane vždycky. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2022 17:05

continuity já s tebou souhlasím. On si člověk zpětně říká, jak ho mohl krásně usadit. Ale klidně to mohlo dopadnout blbě, tak proč do zkoušet. Holt moudřejší ustoupí.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 17:19

Tabea Já vím, že je to risk, protože agresor se může cítit ponížený a vycítí, že z něj mám srandu. Nebo, že se mě jeho výpad nedotýká. Rizika jsem si vědoma. Ale jsem už taková. Bohužel musím přiznat, že právě mužům mám potřebu to v případě konfliktu "nandat" i za cenu toho, že je vyprovokuju. Důvody proč jsou ošklivé a bolestné, ty zde zveřejňovat nebudu. 

Offline Gatita
8554 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 17:22

continuity ja to vidim stejne. Ja se nedavno dostala do podobne situace, chlap mi nadaval do krav (nic jsem  neudelala).  Ja teda jen cumela, na nic se nevzmohla a pozdeji jsem se za to nemela rada a rikala si, ze jsem ho mela poslat do nekam. Ale pak mi prave doslo, ceho bych tim dosahla? Maximalne by mi dal pres hubu nebo mi objel auto korunou. Predstava, ze by se chlap nad sebou zamyslel a uvedomil si, ze je hovado, neni moc realna. 

Offline DruI
5508 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 17:23

continuity Hele, ale co má člověk dělat, když je druhá strana naštvaná, že na její urážky nereaguješ?

Online marieu
5150 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 17:23

Tak samozřejmě ignorace je nejbezpečnější varianta, a já- prakticky vždycky zaskočená- ani nestíhám zareagovat... ale strašně mě pobavila ta představa s breptou to jsem se fakt od srdce zasmála. 

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 17:26

Dalia jdi ty brepto je genialni

Offline continuity
42340 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 17:26

Gatita mě v tomto dost vyskolil muž a jeho kamarádi. To se na vodě stává furt, že někdo nás ( jakože jejich holek) někdo ozralej jede. A vždy se to snaží vyřešit tak, aby se magora zbavili a nikdo to neodnesl. To zároveň neznamená, ze ho nechají nás urážet. 

Offline Pinot Noir
29638 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 17:27

marieu 711990 jdi ty brepto se na MP používalo tak často, že z toho mám osypky.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2022 17:27

Gatita no přesně. Já naštěstí ani nejsem moc pohotová, takže odpověď mě napadne až ex post. Ale přesně, co mu jako chceš říct, aby se nad sebou zamyslel? A záleží vlastně na jeho názoru?