Emerald Asi to bude bolet hlavně toho, kdo to popletl.
Omfg
continuity a chudaci paseraci aby si ted koupili bananovou kucharku![]()
Jestli je ještě naživu.
dzizisketa No právě...
Hanka H podobne reakce si pamatuju, kdyz se v brne tak pred patnacti lety nekdo (uz si nepamatuju, ci inscenace to byla) odvazil inscenovat jeji pastorkyni (
) bez kroju.
mi se to libilo.
Lilly_Ku Já také nejsem úplně proti. Klasickou Prodanku jsem viděla v několika nastudováních, a stačilo
.
Lilly_Ku V Brně Janáčkově divadle je teď celkem nově Mozartova Kouzelná flétna režírovaná Krobotem a ten to pojal jako scifi. Je to úlet, ale úlet je i libreto KF jako takové a nějak nemám pocit, že by všechny známé kousky musely být inscenovány jek v době svého vzniku.
Detaily ohledně Prodané nevěsty v Národním neznám, ale samotná informace, že medvěd je lední , mě nějak nešokuje. Ale je pravda, že mně Prodaná nevěsta nikdy moc k srdci nepřirostla, tak vůči ní necítím ochranitelské pudy. ![]()
continuity Sakra, včera jsme přes Jičín jeli.
Nejlepší jsou ty smajlíky. ![]()
. Ale je pravda, že mně Prodaná nevěsta nikdy moc k srdci nepřirostla, tak vůči ní necítím ochranitelské pudy.
Dělá se z ní něco jako národní poklad, nedotknutelné kulturní dědictví. A ještě k tomu kritici dodávají, že se to děje v NÁRODNÍM!!!
Hanka H No přesně. ![]()
mazanajana Díky za ten text o Prodance.
já byla nedávno v Národním divadle na Maryše a víc než půlku představení byla Maryša ve spodním prádle.... jako nijak mě to nepohoršovalo, ale rozhodně překvapilo. Možná jen tím, že to bylo v kapličce. kdyby to bylo na nějaké alternativní scéně, tak by mi to nevadilo vůbec
martek01 ja si rikam, jestli podobne veci tomu predstaveni nejak pomuzou. Jestli kdyz treba Romeo bude v motorkarske bunde a oveseny retezy a Juli bude mit dredy a minisukni s martenama, jestli to jako bude lepsi, soucasnejsi, prinosnejsi.
Kokoska Jak kdy. Často je to bezzubé.
Ale víc než posun v prostředí, čase či kostýmech mi vadí posun děje. Jednou jsme byli s holkama na nějakém klasickém baletu, Prokofjev, Čajkovski, teď nevím. Nastudovali jsme dopředu, aby znaly libreto. A původní byla jen hudba, děj byl o vyvraždění Romanovců a přeživší Anastasii.
Na druhou stranu, kdysi v Národním jezdili Romeo a Julie na kolečkových bruslích. A dobré to bylo.
Sweet Potato tu posledni Prodanou teda odsuzoval i clovek, ktery se zpevaky studuje role (korepetitor,hlasovy poradce?), spolupracuje s ND i s Janackovou operou a byl celkem znechuceny. Trochu ho zname z tech nasich putovnich dovolenych, obcas se ve skupine sejdeme.
Všem zdejším milovníkům tradičního zpracování klasiky bych řekla, že měli štěstí, pokud kdysi v 90. letech nenavštívili Divadlo Na zábradlí (ano, píše se to takto), kde v režii Petra Lébla (budiž mu země lehká) uváděli inscenaci Naši Naši furianti. Dvakrát Naši tam nebylo náhodou, protože Stroupežnický byl totálně překryt režijním pojetím ve stylu "pokouřili, popili, a šli dělat divadlo". Věru netradiční, a proto mě lední medvěd v Prodance a Maryša v negližé celkem nevadí
. Hlavně když se to nesmíchá dohromady...![]()
Hanka H jakoze medveď v negližé a ľadová Marysa?
Jo a toto ma teda dosť vzalo, a je mi ľúto aj lekárky
Janulik03 to je dost neuvěřitelné! Ale asi se stane - zrovna mi kamarádka vyprávěla, že ji zubař misto problemove sedmičky vytrhl bezproblémovou osmicku
. A pak měl kecy, že stejně ta osmička k ničemu neni. Jako není to průser jako s očima, ale stejně z toho byla v šoku. Fakt takový lapsus dost dobře nechápu. Asi jsem měla štěstí na zdravotnický personál, co si u mě vždycky dvakrát zkontroloval, kterou že tu nohu mají operovat a dost výrazně a nesmazatelně ji oznacil. Ochotně jsem pak týden likvidovala tu šipku nesmazatelným fixem......
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí