Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Stará existence
291 příspěvků moje polička 10. června 2022 19:49

Emerald Asi to bude bolet hlavně toho, kdo to popletl. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 10. června 2022 21:18

continuity a chudaci paseraci aby si ted koupili bananovou kucharku

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 10. června 2022 21:20

Stará existence 

Jestli je ještě naživu.

Offline Stará existence
291 příspěvků moje polička 10. června 2022 21:55

dzizisketa No právě...

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 10. června 2022 22:01

Hanka H podobne reakce si pamatuju, kdyz se v brne tak pred patnacti lety nekdo (uz si nepamatuju, ci inscenace to byla) odvazil inscenovat jeji pastorkyni () bez kroju. 

mi se to libilo.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 10. června 2022 22:07

Lilly_Ku Já také nejsem úplně proti. Klasickou Prodanku jsem viděla v několika nastudováních, a stačilo.

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 11. června 2022 08:58

Lilly_Ku V Brně Janáčkově divadle je teď celkem nově Mozartova Kouzelná flétna režírovaná Krobotem a ten to pojal jako scifi. Je to úlet, ale úlet je i libreto KF jako takové a nějak nemám pocit, že by všechny známé kousky musely být inscenovány jek v době svého vzniku. 

Detaily ohledně Prodané nevěsty v Národním neznám, ale samotná informace, že medvěd je lední , mě nějak nešokuje. Ale je pravda, že mně Prodaná nevěsta nikdy moc k srdci nepřirostla, tak vůči ní necítím ochranitelské pudy.

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 11. června 2022 09:59

continuity Sakra, včera jsme přes Jičín jeli. 
Nejlepší jsou ty smajlíky.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 11. června 2022 11:27
Reakce na Lav:

. Ale je pravda, že mně Prodaná nevěsta nikdy moc k srdci nepřirostla, tak vůči ní necítím ochranitelské pudy.

​Dělá se z ní něco jako národní poklad, nedotknutelné kulturní dědictví. A ještě k tomu kritici dodávají, že se to děje v NÁRODNÍM!!!

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 11. června 2022 11:32

Hanka H No přesně.

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 19. června 2022 08:12

mazanajana Díky za ten text o Prodance.

Offline martek01
1441 příspěvků moje polička 21. června 2022 08:31

já byla nedávno v Národním divadle na Maryše a víc než půlku představení byla Maryša ve spodním prádle.... jako nijak mě to nepohoršovalo, ale rozhodně překvapilo. Možná jen tím, že to bylo v kapličce. kdyby to bylo na nějaké alternativní scéně, tak by mi to nevadilo vůbec

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 22. června 2022 17:17

martek01 ja si rikam, jestli podobne veci tomu predstaveni nejak pomuzou. Jestli kdyz treba Romeo bude v motorkarske bunde a oveseny retezy a Juli bude mit dredy a minisukni s martenama, jestli to jako bude lepsi, soucasnejsi, prinosnejsi.

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 22. června 2022 17:51

Kokoska Jak kdy. Často je to bezzubé.
Ale víc než posun v prostředí, čase či kostýmech mi vadí posun děje. Jednou jsme byli s holkama na nějakém klasickém baletu, Prokofjev, Čajkovski, teď nevím. Nastudovali jsme dopředu, aby znaly libreto. A původní byla jen hudba, děj byl o vyvraždění Romanovců a přeživší Anastasii.

Na druhou stranu, kdysi v Národním jezdili Romeo a Julie na kolečkových bruslích. A dobré to bylo.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 22. června 2022 18:12

Sweet Potato tu posledni Prodanou teda odsuzoval i clovek, ktery se zpevaky studuje role (korepetitor,hlasovy poradce?), spolupracuje s ND i s Janackovou operou a byl celkem znechuceny. Trochu ho zname z tech nasich putovnich dovolenych, obcas se ve skupine sejdeme.

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 22. června 2022 20:20

Kokoska A nejlepší Prodanka byla stejně v Ypsilonce.

...aneb Pojď domů, ona brečí

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 22. června 2022 20:55

Všem zdejším milovníkům tradičního zpracování klasiky bych řekla, že měli štěstí, pokud kdysi v 90. letech nenavštívili Divadlo Na zábradlí (ano, píše se to takto), kde v režii Petra Lébla (budiž mu země lehká) uváděli inscenaci Naši Naši furianti. Dvakrát Naši tam nebylo náhodou, protože Stroupežnický byl totálně překryt režijním pojetím ve stylu "pokouřili, popili, a šli dělat divadlo". Věru netradiční, a proto mě lední medvěd v Prodance a Maryša v negližé celkem nevadí. Hlavně když se to nesmíchá dohromady...

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 22. června 2022 21:22

Hanka H jakoze medveď v negližé a ľadová Marysa?

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 22. června 2022 21:26
Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 22. června 2022 22:14

Janulik03 to je dost neuvěřitelné! Ale asi se stane - zrovna mi kamarádka vyprávěla, že ji zubař misto problemove sedmičky vytrhl bezproblémovou osmicku. A pak měl kecy, že stejně ta osmička k ničemu neni. Jako není to průser jako s očima, ale stejně z toho byla v šoku. Fakt takový lapsus dost dobře nechápu. Asi jsem měla štěstí na zdravotnický personál, co si u  mě vždycky dvakrát zkontroloval, kterou že tu nohu mají operovat a dost výrazně a nesmazatelně ji oznacil. Ochotně jsem pak týden likvidovala tu šipku nesmazatelným fixem......