Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 22. června 2022 22:18

Makara no ono si môžme stokrát povedať ze stať sa môže, ale prísť o zrak este aj riešiť nádorové ochorenie si nechcem ani len predstaviť 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 22. června 2022 22:21

Janulik03 No to teda! Lituju ty lidi co se stanou obětí omylu někoho.

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 22. června 2022 22:28

Janulik03 Jasne, u toho oka je to fakt brutální průser! Zrovna manžel vzpominal, jak byl na laserový korekci a jak se vůbec necítil dobře. Synové jsou taky adepty,  ale vlastně je k te operaci ani nenabadame, jak je ten zrak křehký smysl a vždycky se může neco pokazit.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 22. června 2022 22:47

Janulik03 Třeba takhle, nebo aby Maryša místo Vávry otrávila svého bývalého milence, syna statkáře stakáře Míchy.

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 22. června 2022 23:23

Hanka H zrovna dneska jsem na ty leblovy hry vzpomínala, ty rusaci byli ale úplně geniální, patri to k mým největším divadelním zatitkum, takže nevěřím, ze jeho naši furianti byli špatný!!!

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 22. června 2022 23:29

Potrefenáhusa Rusáci v jeho pojetí byli skvělí, ale tady to bylo trochu, jak to říci, prostě snaha o nekonvenčnost zastínila poselství díla. Anebo nad tím diváci neměli už kapacitu popřemýšlet, protože se soustředili na pochopení, proč tam chodí postava v rytířském brnění či v potapěčských ploutvích.

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 23. června 2022 10:10

martek01 

Konkrétně tahle inscenace Maryši v režii Jana Mikuláška se mi moc líbila... Maryša ve spodním prádle tady není samoúčelně, má symbolizovat zranitelnost, takový ten pocit diskomfortu, nejistoty, určitého ponížení, jako nahá v trní pohledů, je v situaci, kdy je k něčemu nucena, nemá se v podstatě jak bránit, zbývá jí trocha frackovitosti a hysterie, jako poslední vzdor...

/Spíš bych se obešla bez scén, kdy Maryša hraje na imaginární baskytaru, i když i to je symbolické, ale pro mě už je to docela zbytečný interpretační posun./

+ Doporučuji Interview ČT24 s Davidem Prachařem, hned na začátku je ukázka z Maryši, která je velmi působivá /Pavla Beretová a David Prachař/.

Offline martek01
1441 příspěvků moje polička 23. června 2022 10:19

euridike já neřekla, že se mi to nelíbilo, naopak! jen mě to překvapilo, že to je v ND

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 23. června 2022 10:25

euridike no když mi to někdo takhle vysvětlí, tak to hned dává smysl! 

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 23. června 2022 11:03

martek01 

Promiň, ráda diskutuju o divadle, profesní deformace. :)

Mě už v ND asi nepřekvapí nic, i když současné nastudování hry Mnoho povyku pro nic je taky přinejmenším... Netypické, ještě nevím, jestli se mi ten cíleně shozený a kýčovitě doslazený emo/goth/Gucci feeling líbí. Ale Špinar prostě tuhle estetiku ráda. Jsem zvědavá, jak bude vypadat nová sezóna pod vedením SKUTRu. 

Mohučanka 

Maličko jsem zaváhala, jestli to mám brát jako ironii/sarkasmus :)), ale fakt jsem nechtěla "poučovat", jen prostě ráda řeším divadlo. :)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 23. června 2022 11:29

euridike vůbec jsem to nemyslela ironicky, ale úplně vážně! Ani jsem to nebrala jako poučování - teda vlastně jo, ale s vděkem. Já těmto divadelním symbolům moc nerozumím (a mám proto tendenci jakýkoli "experiment" odsoudit), takže jsem za vysvětlení zcela upřímně vděčná. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 23. června 2022 11:31

euridike

Teď jsem si vzpomněla, jakým utrpením pro mě bylo učit se orfeovskou symboliku na zkoušku z mytologie

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 23. června 2022 12:13

Mohučanka 

Tak to jsem ráda. :)

Mně obecně jevištní experimenty nevadí, ani na tradičních scénách, nevadí mi ani osobitější pracování se symboly /obzvl. v autorském divadle/, ale vadí mi, když je to vlastně jen režijní/dramaturgická exhibice, která nerespektuje autora a jeho myšlenky a záměr, když je to jen takový jevištní lartpourlartismus, prostě jen umění pro umění, to fakt ráda nemám. 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 24. června 2022 12:01
Reakce na euridike:

ale vadí mi, když je to vlastně jen režijní/dramaturgická exhibice, která nerespektuje autora a jeho myšlenky a záměr, když je to jen takový jevištní lartpourlartismus, prostě jen umění pro umění, to fakt ráda nemám. 

​Do kameňa tesať...

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 24. června 2022 12:26

euridike to je ale taky trochu/hodně o divákovi, že. O vzdělání, zkušenosti, vnímání. To, co sneseš Ty, třeba už neunese paní Nováková. A do přiznání, miluju divadlo.

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 24. června 2022 13:26

Mirka 

To s Tebou naprosto souhlasím - mnohokrát jsem zažila /často právě v ND/, že na klasický titul /Pýcha a předsudek, Misantrop, Lakomec/ přišli senioři /třeba i v rámci nějakého zájezdu z menšího města/, kteří pak byli zklamaní a naštvaní z toho, co na jevišti vidí, ne každý je zvědavý na Maryšu s cigaretou v puse, na Dona Pedra z Mnoho povyku pro nic v koženém křiváku a s plastovým světelným mečem v ruce atd. Je jasné, že většina lidí se před zakoupením lístků podívá třeba na web divadla, aby věděli, co je čeká, ale třeba právě starší lidé to neudělají, protože v ND čekají klasické, důstojné zpracování, což jsem schopná pochopit.

Konkrétně v ND pro mě v posledních sezónách bylo toho extravagantního/excentrického přístupu až moc /ale já snesu hodně, mně se nesmí sahat v podstatě jen na Ibsena :)/.

slniecko 

Díky.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 24. června 2022 15:47

euridike Jsem ráda, že píšeš, že v ND se tak trochu oprávněně očekává určitá tradičnější forma zpracování. Obávala jsem se, že to tak vidím jen z pohledu mého věku. Já jsem vloni zakoupila abonentky do místního divadla a byla jsem nadšená. Dramaturgyně s velkým rozhledem, při posledním představení jsem jí chválila výběr.

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 27. června 2022 22:13

Nevím, kam s tím, tak to s dovolením vkládám sem, třeba to někoho osloví, i když koukám, že času už moc není.

Vážení členové a příznivci spolku Šárecké údolí, 

náš spolek bude zastupovat veřejnost ve věci ochrany přírodního parku Šárka – Lysolaje při veřejném projednávání Metropolitního plánu hlavního města Prahy.

Metropolitní plán v současné podobě by v údolí umožnil rozsáhlou výstavbu, a přestože obecně deklaruje potřebu vzniku zeleného pásu na okraji Prahy, tak graficky v plánu ochrana území chybí.

Do 30.6. proto musíme sesbírat 200 podpisů a podat námitky, viz přiložený dokument.

Moc vás prosíme o pomoc a podporu při sběru podpisů na přiložený podpisový arch. Každé jméno se počítá! Podmínkou je pouze trvalé bydliště v Praze a plnoletost.

Podepsaný arch nám prosím vraťte do schránky domu V Šáreckém údolí 32 (usedlost Okolka), nejpozději v úterý  28.6.!

Předem děkujeme za vaši pomoc. Bližší informace naleznete na našich stránkách.

Neváhejte se na nás obrátit s jakýmkoliv dotazem či připomínkou.

David Ptáček

Předseda výkonného výboru

Spolek Šárecké údolí

Mobil: +420602205520

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 27. června 2022 22:25

OliveOyl díky,hodím to k nám do skupiny.