Evaeva ale debata je o tom, že dítě se někam dopracovalo i bez nějaké masivní podpory, jde mu to, nosí domů medaile. A teď co?
A tady se neshodnem.
Evaeva ale debata je o tom, že dítě se někam dopracovalo i bez nějaké masivní podpory, jde mu to, nosí domů medaile. A teď co?
A tady se neshodnem.
continuity to si nemyslím, že se neshodneme. Celou dobu píšu, že pokud to zvládá víceméně samo, tak klidně. Jde o to, co by to obnášelo. Nerada bych aby rezignovalo na nějaké jiné vzdělání, ale jestli to bude s individuálním plánem sotva na čtyřky, je mi celkem jedno.
continuity Já bych s tím stěhováním do Barcelony měla problém, že to ovlivní taky to druhé dítě, kterému nemusí být úplně vhod, že se všechno podřizuje sourozenci. Jinak bych se jako rodič teda pokusila nestavět dítěti do cesty, ale celkem si myslím, že u nás už naštěstí vrcholová sportovní kariéra nehrozí ;o)
Evaeva No, ale pokud nebudeš to dítě podporovat, tzn. vozit na treninky, na zápasy, tak mu to de facto znemožníš, ať je na jakékoliv úrovni. Moc si nedovedu představit, že mám dítě, které sportuje a baví ho to, ale třeba nejezdí na soustředění reprezentace, protoze ho tam rodiče nechtějí odvézt. Nebo mu to soustředění nezaplatí.
PS: A taky mám pocit, že na to pohlížíš očima člověka, co má skoro všechno pod nosem. Vem si, že s takovým přístupem by mohly děti z vesnice akorát čutat do balónu. Protože jinak to dítě musíš odvézt a pokud se bavíme o 12tiletém dítěti, tak ani já, ackoliv to mám jinak dost na háku nechci, aby v osm večer jezdilo s iks přestupy po Ostravě, jen aby se dostalo na nádraží.
Druhé dítě tu zůstane s tatínkem a uvidíme se o těch víkendech.
Já nevím, prostě toto jsou takové cobykdyby úvahy, osobně si umím představit lecos, řekla bych, že v naší rodině spíš chybí ten spouštěč než odvaha.
Ale doufám, že bych se snažila spíš přemýšlet, jak to vymyslet než jak tomu zabránit.
continuity Jako já bych asi taky s Barcelonou neměla problém, rok, pdva bych tam vydržela a pak už by to muselo dítě zvládnout samo. Ale moje i mužova práce je nepřestěhovatelná a hlavně po návratu by už bylo místo obsazené. Musel by to holt zvládout sám od začátku.
Potrefenáhusa tu angličtinu co ma starší během první třídy nema šanci dohonit na jiné škole. Jako mohu požádat ředitelku, aby ji kdyztak vedla v pozici na přestup z jiné, ale to je tak minimální šance že nevím nevím. Problém je i v tom, že má víceméně jiste místo na škole na druhém konci Ostravy, ale to zase nechce muž kvůli dojíždění. A já mu nejsem schopna vysvětlit, že i pro druhý dítě chci stejně kvalitní vzdělání, jako dopravame starší, která měla ten rok k dobru...
rasaNori no mas to tazke. Tiez by som chcela rovnaku kvalitu pre obe deti. A vozil by ju na druhy koniec mesta kto?
brrr to je u nás značná výhoda, muž by se dnes chytnul asi kdekoliv v Evropě, nikde nejsou lidi a ja si taky věřím, ač bych se viděla spíš v Mnichově než v Barceloně, to bych asi musela dělat vzdálene.
To mi připomíná, že moje máma byla na prášky už z toho, že dítko chce na VS do Mnichova. Že proč ne do Brna?
Nechci být v tomto jako moje matka, opravdu ne, ale výhodou je, že mi to jde samo.
Mrakoplas no ja, stejně jako doteď.
continuity Jako já bych asi taky s Barcelonou neměla problém, rok, pdva bych tam vydržela a pak už by to muselo dítě zvládnout samo. Ale moje i mužova práce je nepřestěhovatelná a hlavně po návratu by už bylo místo obsazené. Musel by to holt zvládout sám od začátku.
Tak práce je to poslední, klidně bych v Barceloně zametala ulice, nebo umývala nádobí. Pro mne je nepředstavitelné to druhé dítě. Haha s jedním je všechno brnkačka.
rasaNori zkus ho přesvědčit, že z ty druhý školy pořád může přestoupit, kdyby to nešlo.
Jinak je to těžký, moje obě děti jsou nadané roznym směrem. Třeba už na druhém stupni už se to rozjelo, ale obě jsou s tím v pohodě.
Kanzáleží jak staré, ale rok- dva roky ve španělské škole.
Hm, to ho ještě nějak protahnes i českým systémem a naučí se jazyk.
Tomu druhému bych dala určitě na výběr, dnes může jeden rodič klidně víc pendlovat, dítě u babičky, tety, s rodinou. Možností je milion.
KanU nás je to jednodušší,že dělaji oba stejný sport. Takže kdyby vybrali jednoho, druhý by tam mohl hrát v nějaké míň dobrém týmu,ale myslím, že nadšeni by byli oba.
Ale je jasné, že to je naprosto hypotetická úvaha a třeba v našem případě nějaký přestup do Španělska absolutně nehrozí.
rasaNori tak potom by som sa to snazila presadit. Drzim palce, nech to vyjde co najlepsie pre mladsiu.
brrr dobře a když budeš mít ty děti nadané obě, tak to budeš dělat jak? S každým těžko strávíš tři hodiny na tréninku pětkrát týdně. (Tím nevozením jsem nemyslela, že ho nevyzvednu nejde dvacet minut od bydliště). Jednou narazíš na hranici, kam už nepůjdeš. A tu má každý jinde. O penězích jsem vůbec nemluvila, tam to mám tak, že pokud na to budeme mít, klidně budeme platit. Ale ne já úkor zbytku.
(Ano, já mám všechno pod nosem, ale taky celou dobu píšu o mně, vůbec netvrdím, že je jeden přístup správný.)
rasaNorimožná jsi to tu psala, ale proč nemůže druhá počkat ještě rok, když první ten rok měla?
Já bych se asi rozhodla pro vzdálenější, ale lepší školu. Pokud ji zvládneš vozit. A jednou za čas, když nebudeš moct, tak ji pošleš Boltem. A třeba bude schopna už od druhé třídy na jaře, za světla jezdit sama. Bude záležet na množství přestupů.
rasaNori No jestli je z té vzdálené školy větší šance na přestup za starší, tak bych muže zkusila přesvědčit, že to alespoň na rok zkusíte.
rasaNori achjo, to je mi líto, soucítím. Hrozně mě štve, že mladší nebude na stejné škole jako starší, a to jsou u nás k tomu jasně dané objektivní důvody, takže rozumím, jak ti je. ![]()
DruI tohle jsem svym zpusobem zazila, byt si to nepamatuju. Muj tata nel nabidku na praci v UAE, kdyz bylo brachovi 15 a mne 8. Jenze nasi to odmitli, protoze se bali ze by muj bracha nezvladl mezinarodni skolu, mel zrovna jit na gympl atd. Ja bych pritom mela uplne neskutecnou vyhodu a nejspis bych z toho profitovala celej zivot a bylo jasny, ze jsem dite co by to zfleku bralo. No kdyz sem se to dozvedela skoro v 18, o co jsem prisla, vycitala jsem jim to hodne:D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.