Jennyfor nezničí, můj děda byl na tom podobně kvůli cukrovce a že to vlastně nic nezničilo mi došlo ve chvíli, když jsem se o něm jednou bavila s mužem. On ho jinak než ležáka na posteli vůbec neznal.
Koronavirus
Jennyfor Taky myslím, že nezničí. Nakonec ve vzpomínkách zbyde to lepší - ty super chvíle z dětství.
Taky jsem přesvědčená, že se nic nezničí. Pokud už je člověk ve věku, kdy chápe, že ten prarodič je nemocný, nemá to co zničit. Můj děda byl vždycky spíš morous a pak vlivem nemoci ve stáří to s ním bylo hodně těžké, ale bylo v něm i hodně dobrého a na to špatné si nijak nesoustředím, nevzpomínám na to, nepozuju ho skrz to horší, naopak. Vlastně asi právě díky tomu dobrému, co v něm bylo.
Díky, tak budu doufat, že v nás všech (sebe nevyjímaje) zůstanou jen ty hezký vzpomínky. Bylo by to škoda, kdyby ne, táta toho opravdu za život udělal hodně moc dobrýho. To přece nemůže jen tak někam zmizet kvůli pár rozbitým mozkovým buňkám.
Jennyfor to bych se fakt nebala.Muj deda byl spis opak,v mladsim veku to s nim nebylo jednoduche a na zaver zivota byl uplne jiny,hodny,laskavy a taky si pamatuji jen to lepsi.
Lucia Salvatore Tady v Rakousku se pindá hodně ;-) Tady se vůbec ve srovnání s ČR pindá fakt obdobně ;-) Mluvím teda jen za vlastní zkušenost z Vídně, Dolních Rakous a co čtu v novinách.
Dokonce tu v sobotu byla demonstrace proti opatřením, kam přišlo přes 10 000 lidí! Samozřejmě bez roušek a odstupů. Jinak se to v "diskurzu" samozřejmě bije - jedni nadávají na opatření, druzí na popírače a na to, že jde očkování pomalu (velice podobné tempo jako v ČR).

A od pondělí do MHD a obchodů povinné FFP2, tak samozřejmě všichni honem na amazon, ale řetězec Billa/Merkur atd. teď udělali nabídku - 10ks FFP2 za 5,90 EUR. To je super. Smí se teda jen jeden balíček na osobu, ale do začátku perfektní.
Myrtila ještě tak před pěti lety by to pro ně byla radost sem jet, to tu běžně bývali i týden, vídali se s vnoučaty a bavilo je to. Teď už když nemusí, nechtějí na krok. Probírala jsem to s nima, hlídám průběžně to nejbližší očkovací místo, tak snad to nějak dopadne.
Jennyfor Taky myslím, že to hezké si budete pamatovat a vzpomínat bez ohledu na to, co je teď. Bohužel budete mít vzpomínky i na ty horší chvíle, ale jste všichni dospělí a schopní to "vytřídit", víte, proč to tak je. Život v tomhle není spravedlivý, někomu nadělí hezké a klidné stáří, někomu nemoci, bohužel.
Jennyfor Já tě obdivuju, jak a že to vůbec zvládáš. Musí to být nápor na psychiku. Tchýně 92 je teď v domově seniorů. Když to šlo, zajišťoval péči můj muž +hlavně pečovatelky. Její dcera, mužova sestra, odmítla účast na jakékoliv péči i když je už v důchodu a čas by měla. U tchýně k žádné změně osobnosti nedošlo, byla sobecká a sebestředná celý život. O moje děti (vnoučata) nikdy zájem neměla, nikdy je nehlídala, nepomohla. Asi nejvíc mě šokovala v den, kdy zemřel tchán. Řekla, že je na něj hrozně naštvaná, že kdyby byla věděla, že tak brzo zemře (v 75), tak by si byla vzala jinýho chlapa. Že všem je nám líto jen jeho, ale co teď ona, kdo se prý o ni teď bude starat. Naše do té doby velmi chladné vztahy zmrzly docela. A přesto, když slyším od muže, jak na tom teď je, tak je mi jí hrozně líto.
Mě by zase zajímalo, jestli v Německu a v Rakousku taky začali lidé okamžitě proti nařízení o nošení respirátorů pindat, jako tu předvádí Jiná Realita . Já mám v zaměstnání při styku s klienty povinný respirátor od května, za tu dobu jsem od zaměstnavatele dostala 5! kusů, takže si je samozřejmě musím kupovat, ale nikdy by mě nenapadlo takhle remcat. Jo a u lékaře jsem tedy nikoho s rouškou na bradě taky nikdy neviděla.
U nás ještě nejsou povinný, ale mám pocit, že o se o tom začalo víc mluvit tak je nosí víc lidí....
když tě tak čtu, tak si vždycky říkám,ž e ty naš smrti byly ještě milosrdné. babička teda měla po úrazu demenci, ale u ní to bylo co vím od mámy spíše k lepšímu, byla víc dětská, pozitivní.
Zbylí prarodiče zemřeli všichni duševně ještě víceméně v pořádku ( u dědy se jen poslední 3 měsíce projevoval alzeimer.
Drže se
To co prožíváš si nedovedu představit.
Jinak u nás táta bez teplot tak snad dobré, ale paradoxně je mnohem horší mamka, periodicky se jí objevují horečky a je totálně vyflusaná, dnes ji smrtelně vyčerpala cesta na test...... Ale konečně zavolala imunologovi a má isoprinosine. tak snad to třeba alespoň nějak pomůže.....
Lucia Salvatore protoze si predstavuju,na zaklade zkusenosti,jak nekteri zamestnanci budou jako ty,a budou psat na internet,ze jim zamestanavatel dal jen 5ks (protoze na vic nema,ale to je nezajima),a musi si je kupovat sami...treba,vis?uz ted mnozi maji problem s tim,ze nefasuji chirugicke rousky,ale jen latkove.
Jiná Realita jenže já si na to nestěžuju, beru to jako fakt a nezbytnou součást mé práce. Tak nevím, proč by si i vaše prodavačky nemohly ty respirátory kupovat samy. Mimochodem, moje mamka je prodavačka a chirurgické ústenky si taky kupuje, protože se jí v nich dýchá lépe než v látkových.
Lucia Salvatore člověk sem vleze počíst si zkušenosti a zážitky od každého a odevšad. Já sem nelezu, abych si sebepotvrzovala svůj světonázor
Lucia Salvatore tak ono to poslední měsíce vubec konverguje k takovým podivnostem: muj muž si třeba před dvěma mesici kupoval nové montérky do prace - věc, která se odjakživa fasovala, pracovní boty ma od předešlého zaměstnavatele. Svarg si tuhle zhanel pracovní sandály, vynadali mu v nové práci, že máme blbe boty.
Já jsem vždy byla v tom, že OOP má zaměstnanec nafasovat. Změnil nejak se zákon nebo co?
Jiná Realita zrovna v té čekárně ve špitále mi ten respirátor přijde jako samozřejmost - ve vlastním zájmu každého příchozího. narozdíl od pitomé hadry přes pusu by měl mít správně nasazený fakt nějaký efekt pro toho nositele a ochránit ho před nejhorším... ovšem prodavačkám (ani nikomu) bych ho nenařizovala
Jiná Realita ja te tedy chapu a libi se mi,ze myslis na sve zamestnance.Ty co davaji pet kusu na pul roku by se meli spis stydet.
Já jsem vždy byla v tom, že OOP má zaměstnanec nafasovat. Změnil nejak se zákon něco co?
souhlas. já si teda nestěžuju.
A666 táta bude snad dobrej, máma ať se šetří a hlídá to. S dusnosti do nemocnice, nečekat na nic. Držím palce pořád a všem. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY