Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. ledna 2021 20:34

Já zase musím podpořit Jiná Realita . Kam vlezu do zdr. zařízení, tam se nosí ty roušky všelijak. Respirátory v práci povinné nemáme, na covid oddělení je fasujeme, ale zbytek nemocnice má taky roušky různě pod nosem, pod bradou. Člověk je v tom pořád a musím říct, že to asi mnohem méně prožívá než ten, kdo si to nasadí na 15 minut do obchodu. V druhé práci si to  sundávají naopak velice často pacienti. 

K očkování. Jeden DD v Brně, čerstvě naočkovaní klienti a personál a téměř komplet mají covid. Asi někdo z těch, co očkovali jim to přinesl. 

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 21. ledna 2021 20:35

viktorka_od splavu já bych teda jako zaměstnavatel klidne i narizovala, pokud by mi nemoc nebo karanténa několika lidí vyznamne omezila provoz.

My teda durazne nařizujeme homeoffice, výjimečně je cesta do kanclu možná, po schválení nadřízeného. Teď mě teda dost nakrkly mzdove účetní, že tam lidí musí běhat kvůli těm růžovým prohlášením. 

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 21. ledna 2021 20:38

continuity jako zaměstnavatel jo, jako stát ee

no tak u nás se pravidelně schází krizový štáb kvůli koronaviru. v zasedačce

s tim běháním někam.. furt nevím jak to bude s vysvědčením, učitelky co znám (ne ze školy kam chodí děcka) tvrdí že se určitě budou muset osobně vyzvedávat... oni právě to pololetní potřebujou

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 21. ledna 2021 20:39

Renusatko 

Britská nebo JA mutace? Superrychle se šířící Že by to takhle vypadalo v praxi?

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. ledna 2021 20:41
Reakce na continuity:

A666 táta bude snad dobrej, máma ať se šetří a hlídá to. S dusnosti do nemocnice, nečekat na nic. Držím palce pořád a všem.

​Díky . já jim pořád zdůrazňuju, že kdyby cokoliv tak ať neváhají volat záchranku/bráchu..... Táta ji snad ohlídá, vyměnili si teď role.......

Jako pozitivum beru že jestli vyjde i jí test pozitivní (příznaky má ukázkové, až na ztrátu čichu/chuti), tak třeba až se trochu zmátoří budou moct navštívit tchýni, co je už x měsíců odříznutá.....

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. ledna 2021 20:41

dynda To ani netuším. Kamarádka tam má maminku, ale asi se neptala. V každém případě jim ani nechtěli dovolit si je vzít na Vánoce domů a teď toto. 

Offline Sweet Potato
40608 příspěvků moje polička 21. ledna 2021 20:53

Odlehčení. Bylo zjištěno cca 20 případů falešných PCR testů, vesměs cizinci. Ovšem jeden domácí borec mne pobavil. Cítil se prý v práci přetěžován, tak si vymyslel, že byl v kontaktu s C* osobou, aby ho nadřízený poslal na home ofice. Doma ovšem zjistil, že mu to nevyhovuje, tak se chtěl vrátit do práce. Nadřízený řekl, že pouze s negativním testem. Tak si ho doma na počítači vyrobil.

Offline Sweet Potato
40608 příspěvků moje polička 21. ledna 2021 20:54

viktorka_od splavu Vysvědčení (papírová) prý budou předána dodatečně.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 21. ledna 2021 20:56

Renusatko 

No je to hrozný každopádně.

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 21. ledna 2021 21:12

Jennyfor Ses fakt statecna, drz se, nento to zadna prochazka, vubec si to neumim predstavit!

Doufam, ze uz se to konecne vsechno trochu obrati k lepsimu, drzim palce vsem co maji nemocne blizke a starosti.  Ach jo. 

Online nonemy
2675 příspěvků moje polička 21. ledna 2021 21:14
49422 příspěvků moje polička 21. ledna 2021 21:17

Sweet Potato "dodatečně" to je nějaký podobný termín jako "dočasně"? no nic já teď koukám že "vzhledem k epidemické situaci" škola vyžaduje k přihlášce vysvědčení za 1.-3. ročník, tak už jsem v klidu

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 21. ledna 2021 21:17
Offline 74SLena
476 příspěvků moje polička 21. ledna 2021 21:20

Četl někdo z vás z nějakého důvěryhodného zdroje, že by vakcinace měla vliv na mužskou plodnost? Dneska s tím přišel příbuzný, že se asi očkovat nenechá aby neměl postižený děti ..... já jsem nikde nic takovýho nečetla, ani neslyšela a když už jsem na to koukla na netu, tak to bylo napsaný na vesměs pofiderních stránkách

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 21. ledna 2021 21:24

74SLena ne. jediné o čem se spekulovalo, že jeden z těch výčnělků,na který se zaměřuje vakcina je podobný jako na placentě. Tak aby třeba nevznikaly protilátky proti placentě. 

Ale to by znamenalo problémy i po překonaném Covidu a nic takového se zatím ani zdaleka neukazuje. 

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 21. ledna 2021 21:26

viktorka_od splavu no já doufám, že známky se dozvíme dřív než na tom dodatečným papíru. U nás je utajení známek před žáky a hlavně rodiči věci nejvyššího státního zájmu. Zatím známe celkem dvě známky z těch 30 nebo kolika

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 21. ledna 2021 21:26
Reakce na continuity:

Teď mě teda dost nakrkly mzdove účetní, že tam lidí musí běhat kvůli těm růžovým prohlášením. 

​My to prý snad budeme dělat online. Ale naprosto netuším jak, zatím jsem nedostali konkrétní instrukce

49422 příspěvků moje polička 21. ledna 2021 21:28

continuity no to já známky vím z EduPage, jde mi o ty přihlášky na VŠ. na školy kde jsou talentovky už to celkem bude aktuální

Offline Sweet Potato
40608 příspěvků moje polička 21. ledna 2021 21:49

viktorka_od splavu Tak maturantům a deváťákům je jistě dají dřív. Určitě nic, co by nešlo domluvit.

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 21. ledna 2021 22:20

u nás to vyhazuje hlášku: Operace se nezdařila. Vaše škola nepodporuje zobrazení vysvědčení. 

Prý známky budou stejně jako průměr v systému. To je asi to slovní hodnocení