Jos Ja taky netusim, v cem je problem. Snacha mi napsala jen toto. Treba se potom od syna dovim, jak to ta doktorka myslela. Ja ji znam taky a ona je teda i velmi proti ockovani na chripku.
Koronavirus
mirajo to nevím, ale třeba na tý patnáctiletý prohlídce si s vnukem povídala, vyptávala se .
Tak Betty Tak to samozrejme netvrdim, ze vnukovi se behem covidu tohle nemohlo stat /a treba souviset s vyvojem, vekem/, ale ze by to platilo obecne??
Ja zase nedavno povidala s nekym, kdo dela rodinnou terapii, abych se dozvedela, ze tolik domaciho nasili u nich nikdy neresili. Coz se socialnim citenim deti urcite neco udela, ale pozitivni vliv to vetsinou nema. Nerikam tim samozrejme, ze vsichni se doma bijou nebo to jen taji, jen jako fenomen, ktery na vzestupu urcite je.
711990 jako já osobně jsem radši, když je muž v práci než doma. On tolik času přes den nemá, s dětmi poobědvá, občas si potom pohraje se starším. Ale pořád se do chodu rodiny zapojí víc než když tam není, že jo. Pro děti je to určitě plus. Dlouhodobě by to bylo neudržitelné, na něj to nemá dobrý vliv.
mirajo To o domácím násilí je bohužel pravda.
Čermák :
Dneska jsme se dozveděli dvě zajímavé věci:
- náměstek pro zdravotní péči, který dnes odchází z ministerstva zdravotnictví, mluvil osobně s ministrem (za více než dva měsíce jejich společného působení) asi PATNÁCT MINUT
- koordinátor očkování proti covidu, který také odchází, pracoval na POLOVIČNÍ ÚVAZEK.
Hele, já nevím, ale jestli to tak je, pak je současný stav pandemie v Česku vlastně zázrak a měřeno parametry cena/výkon jsme #bestincovid
Mně se dost těžko odděluje, co je taková ta běžná mateřská frustrace a co je covid. Částo mám pocit, že můj život se smrsknul na "nandat myčku, zapnout pracku, vyndat susicku, poskladat prádlo, vyndat myčku, postavit lego, dat vycurat, zapnout susicku, nandat myčku" ... a tak pořad dokola, minimum rozptýlení, momentálně teda obohaceno o "odvést do školky, rychle pracovat, vyzvednout ze školky". Pozitivum je, ze nemusim vařit a ze jsem na HO, takže ten šok z navratu do práce není takovej, precijen to nejezdeni do kanclu uspori čas i energii. Nakonec jsem stejně skončila u psychologa, kvůli problému, kterej teda nesouvisí ani s materstvim, ani s covidem. Ale myslím si, ze nebejt covidu, ustála bych to bejvala bez ztráty kytičky. Ale to už je samozřejmě fuk.
MP Meri soucítím a držím pěsti at to ustojíš.![]()
Sweet Potato s domácim násilím i psychickými problémy, včetně sebevrazd.
To je ta odvrácená strana.
Mě teda na tehle covid situaci nejvíc štve, jak jsou pořád děcka přilepené k počítači (škola+úkoly+minecraft
), žádné kroužky, žádné cárání s kamarády. To zimní počasí tomu moc nenahrává, ke všemu v době, kdy tady byl sníh a bylo krásně, my trčeli v karanténě. ![]()
MP Meri Je to covid, jinak bys i s dítětem chodila s kámoškama na kafe nebo na víno, postávala u samba v bistru, bylo byl to jiný, věř mi. Jako někdo tady říkal, že ho to chytlo naštěstí v době, kdy je stejně kvůli mateřské, ale já si to nemyslím, já bych asi na mateřské během covidu zcvokla, přitom to bylo super období, měřeno zpětně. A drž se.
mirajo Ten nárůst na domácího násilí byl patrný už na jaře, natož teď. :-( A odnáší to děti hodně, ono při té domácí ponorce můžou ujet nervy i normálnímu člověku, natož někomu, kdo má k násilí sklony.
brrr Jak bys mluvila o nás. Teď sem chodí skoro každý den Japonštinářka s dcerou, se synem si strašně rozumí a dvě hodiny jsou zalezlí v pokoji a nevíme o nich, často ji ani nemůže odtáhnout domů. Pro mě osobně to úplně komfortní není, protože to jsou dvě až tři hodiny skoro denně včetně víkendů, kdy zaberou s mužem celé přízemí (je to jeden velký prostor) a já nemůžu pořádně nic dělat, ale kvůli dětem je to super. Starší je na tom hůř, ale zase má víc školy, navíc hodně čte. Je mi jich fakt líto.
OliveOyl Tak to že na tom nevidím nic pozitivního neznamená automaticky, že z toho mám depku. To vůbec ne. Já nemám k nějaké depce žádný důvod, ale rozhodně si umím představit lepší trávení volna.
Gatita Já mám doma kluka 18 let. Za covidu se stihl rozejít, možná těsně před. Teď znovu zamilovat a s někým začal chodit. Myslím, že tihle mladí mají ty nařízení ....Alespoň v našem okolí se úplně normálně vídají. Nejdou do hospody, ale ven, seznámí se a udělají párty v bytě. Asi je to jak kdo, ale jelikož to mám v přímém přenosu doma 2x, tak si myslím, že oni to nijak tragicky neberou. Bude to ale hlavně o povaze a velká část i o rodičích.
brrr no u nás jim licenci na Minecraft dali ve škole.![]()
Ale zas občas hraje on line se spolužačkou a to mi zas přijde dobrý nebo se spolu učí.
Muž má zítra volno a ukol vykopat je ven.
Renusatko no právě, o povaze.. extroverti si poradí, blbý je že si třeba odvyknou pravidelně ráno vstávat a tak, ale trajdat po venku, slízat se a pařit budou furt.. no a pak jsou ti druzí a to může skončit až skoro tak jak zmiňovala Garfie hikikomori
viktorka_od splavu No to u nás taky neznáme. Obě školy jedou od rána od 8, takže vstávat pravidelně musí oba. Ale jednoho u počítače mám pořád, ten asi bude mít trochu problém. Předpokládám, že až takový ne, protože sotva jsem dnes odešla z domu, tak u nás byl sraz kamarádů
a každý den ho posílám na nějaký čas ven. Já asi tím, že mám takové družné druhé dítě, tak vidím v okolí spíš ten první případ a žádný z jeho kamarádů doma v depce nesedí. Zase náš hyperaktivní extrovert bude těžko s někým takovým kamarádit, takže tím určitě neříkám, že to není.
JanieB no, ale skoly se zaviraly loni na jare? To jeste neni ani rok (= ani ne 2 semestry), a rocnik nezacina jarnim semestrem?
Renusatko tak náš výtečník měl jednou na sedmou (proč to jsem teda nepochopila) a samozřejmě přihlásil se z postele a celý to prospal
jinak mívají oba když už tak od devíti, ale jeden tak dvě tři hodiny denně ani to ne a ten druhý až do odpoledne.. a pak plynule naváže počítačovýma hrama a pokud ho nezavolám k obědu, je schopný se proplížit do ledničky pro zásoby jakmile zaslechne že jdu třeba na wc, pokud by nechodil na brigádu a na víkend k mamince tak opravdu nevyjde z pokoje/z domu vůbec nikdy..
viktorka_od splavu Mladší má školu i normálně až na 8:30, takže teď začínají stejně. Druhej začíná denně 7:50, taky stejně jako škola. Ušetří jen cestu. Oba mají úplně všechny hodiny on-line, takže opravdu celý den. I tělocvik
Renusatko tyjo!![]()
Renusatko bracha na vs taky, ted behali na cas a na tom vystrkove kde ted je (u nasich na chate) mu gps na mobilu nenacetla data a ucitel mu to malem neuznal![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY