Potrefenáhusa Já se s druhým mužem odstěhovala taky do malýho městečka. Jenže jsem si na samým začátku dala podmínku, až holka skončí základku, že chci, aby na gympl chodila v Praze, nemusela nikam dojíždět vlakem. Měla jsem v Praze byt, sice malej, ale bylo kam se vrátit. Muž mi to odkýval, myslel si, že změním názor, že mne to maloměsto uchvátí.
No tak ne. Mateřská tam nebyla nic moc, nikoho jsem neznala, našla jsem si tam snad jedinou kamarádku. Hrozně mi Praha chyběla, ten ruch, kavárny, kultura, díky mhd všude blízko. Tady tak dojet s kočárem na náměstí a zpátky a jinak výlety do polí.
Pak nastala ta chvíle, kluk měl 2 roky, holka šla na gympl a já se chtěla vrátit. Taky jsme tam bydleli v docela drahým podnájmu, finančně už to nebylo při mateřský únosný, podnikání se v té době muži moc nedařilo. Takže jsme se sice přestěhovali, ale on se s tím nikdy vnitřně nesmířil. Možná to byl už tehdy začátek konce. A taky jedna z mála věcí, kterou obhajoval ten svůj odchod po letech. Že jsem přece věděla, že Prahu nesnáší a přesto jsem ho donutila se sem přestěhovat. Že jsem ho varovala předem, ještě když jsme se mohli rozejít bez ztrát, než jsme měli dítě, to prý byly jen takový řeči, protože nikdo nemůže myslet vážně, že by dobrovolně bydlel v Praze.
Tak to v něm bylo celý léta jak v koze, tak bacha na to.