Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 21:42
Reakce na Garfie:

MP Meri Je to covid, jinak bys i s dítětem chodila s kámoškama na kafe nebo na víno, postávala u samba v bistru, bylo byl to jiný, věř mi. Jako někdo tady říkal, že ho to chytlo naštěstí v době, kdy je stejně kvůli mateřské, ale já si to nemyslím, já bych asi na mateřské během covidu zcvokla, přitom to bylo super období, měřeno zpětně. A drž se. 

​to jsem asi psala já....no u mne je to asi naštěstí, protože jinak bych se mnohem víc posírala z diry, ve který teď bydlím, kde nejde nic dělat a nic tu není, ale teď, jak nejde nic dělat nikde, mne to naopak celkem smirilo a zas vidím ty výhody (včetně toho, ze si dite dost užije i tatínek, i když dny, kdy nemá HO, si teda taky dost užívám já)

ale jako je to děs, vzdycky strašně pookreju, když se mi povede se s někým sejit, ale teď je kombinace zima-kojení-zavreny podniky fakt dost marná

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 21:43

viktorka_od splavu tak, když se třeba vstává pravidelně o hodinu později, ale každý den, tak si myslím, že ty návyky se zas tolik neztrácí. To brzké vstávání tady zavedla Marie Terezie, jsou v Praze gymply, kde se začíná až od 8:30 a nic extra se neděje. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2021 21:49

viktorka_od splavu moje ségra je v primě a taky mají většinu hodin online, i nějaké ty tělocviky online měli, nebo třeba výtvarku. Ale bohužel zrovna ona v "depce" trochu je, je introvert, ale vrstevníky potřebuje, jenže se nedomluví s kamarádkou, že půjdou ven, a podobně, líp se cítí schovaná ve skupině. Ještě že v září stihli adapťák, jinak by se s nikým seznámit nezvládla a byla by úplně vyčleněná, takhle si na ní občas někdo vzpomene.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 21:53

continuity Tak u mladšího na základce též . Ta půlhodina nám minimálně ráno pomůže v provozu a prý dávají děcka víc pozor. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 21:54

Tak Betty Garfie Díky, nejtěžší bylo samozřejmě si přiznat, ze nejsem tak silná a vyrovnaná osobnost, jak jsem si cely život myslela. Teď mě čekaj minimálně 4 měsíce tvrdý práce, ale jak už vím, ze na to nejsem sama, tak to najednou vypadá o dost ruzoveji 

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 21:55

Potrefenáhusa No ano, to jsem jaksi zapomněla zmínit, že to moje super období mateřské jsem strávila v centru města a mé detašované pracoviště byla zahrádka kavárny Arcidiecézního muzea.  

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 21:55

MP Meri terapie jsou boží, já bych chodila furt, to není ztráta kytičky!

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 21:56

Garfie jako prave bych si to taky tak nějak představovala 

Offline Sweet Potato
40608 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 21:56

continuity Já celé roky blahořečím, že nám škola začíná až 8:40. Ale od loňska (kvinta) je to spíš ke škodě, končej pak v pět, v šest

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 22:01

MP Meri ano to je nejhorsi zjisteni,ze clovek neni tak silny jak si myslel.Ja bych 2019 nevratila zpet ani na minutu.A tobe preji at vse prekonas.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 22:02

Renusatko bozemuj, komplet rozvrh i s telocvikem..!?  U nas nastesti jen dulezite predmety, jaksi si to sedlo, neni toho malo ani moc a ucitele on-line normalne uci.. (na rozdil od lonska, kdy si s nimi pan ucitel dal snidani, kafe, pokecal a za 15 minut hotovo )

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 22:03

MP Meri držím palce. a psychoterapie není žádné selhání, ale velky posun vpřed. 

Offline Zuzuli
3845 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 22:08

Garfie ja si na jare, pri prvni vlne, rikala, ze je super, ze zrovna ted jdu na materskou, je mi jedno, ze je vsechno zavreny, stejne nikam nemuzu vecer chodit a tak. Po par mesicich jsem zmenila nazor. Materskou a malou si teda uzivam, obecne jsem spokojena a nestezuju si, jsem doma rada, ale uz se nekdy citim dost osamele. Muz chodi do prace, takze ten ma socialnich interakci stale dost, ale to mimino je samo o sobe socialni distanc a karantena v jednom, takze ja uz zacinam byt obcas dost vyrizena. Muj osobni kontakt se smrskl na muze, rodice a jednu kamaradku se stejne starym miminem. Kazde osobni setkani s nekym me nabiji na nekolik dni. Moznost s nekym pokecat offline, vypit si kafe, zajit si na hodinu jogy, to mi strasne moc chybi. Zvlast, kdyz mala je ted ve veku, kdy bych s ni krasne zvladala navstevy kavaren, galerii a muzei, jak jsem si v tehotenstvi planovala. Jeste nechodi, ale v satku vydrzi byt hodna docela dlouho. V pondeli jsem byla navstivit kolegy v kanclu, dve hodiny jsem tam kecala a pak si domu odnesla jidlo z oblibeneho bistra vedle. To byl nejlepsi den za posledni dobu, coz je vlastne strasne smutne, jak moc se ten zivot smrskl. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 22:24
Reakce na Potrefenáhusa:

MP Meri terapie jsou boží, já bych chodila furt, to není ztráta kytičky!

​Mas pravdu, měla bych to tak víc začít vnímat. To sezení je vlastně hrozne příjemné, jako wellness pro duši, nebo jak to říct. Místama teda spíš thajská masáž, ale i tak

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 22:36

MP Meri jo, brala bych to jako wellnes 

Offline Kokoska
35127 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 22:38

Potrefenáhusa a plánujete se někdy vrátit do civilizace? Dům, zahrada, to zní dost definitivně?

Offline barbucha blogger
36068 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 22:46
Reakce na continuity:

To brzké vstávání tady zavedla Marie Terezie,

​Už MT? Já myslela že to byl Franz Josef V každým případě je to děsnej zvyk, snad nikde jinde takhle nefungujou

A k tématu... každou chvíli vidim zprávu, kterak Švédi lezou ke křížku a zaváděj částečný lockdowny (jako "no vidíte, že to bez zavírání nejde") - tak zřítelnice maže zítra do školy a včera měla volejbal

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 22:47

PavlenaJá nemám žádné malé děti. U malých dětí, které potřebují můj celodenní dohled by mi to taky vadilo. Takhle má mladší jen hodiny s učitelem. Během toho dopoledne udělá co má a odpoledne má klid. Starší má zase školu jen tři dny. Musí tam namačkat vše před maturou. Dva dny má praxi a to je asi dost k ničemu. Tělocvik je tam volitelný maturitní předmět, takže se tam probírají první pomoci, pravidla sportů a tak. 

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 23:05

Kokoska kdo ví ... já jo :-) no není to teď úplně na pořadu dne 

neumim si představit skloubit dojíždění do práce do Prahy se skolkovym ditetem (no a se školním už vubec ne) a tahat ho sebou mi přijde dost na hlavu. Štve mě, ze to dopadne asi jenom na mne.

Offline Kokoska
35127 příspěvků moje polička 26. ledna 2021 23:12

Potrefenáhusa my jak jsme v té díře, i když na dohled od paneláků, neumím si představit bydlet tady se školním dítětem, které má kroužky a chce třeba do nějaké lepší školy, než nabízí nejbližší možnost. Nějaká pidiškolka tu prý už je, plánuje se stavba starobince, ale mezi tím nic.