Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 08:56

nika Potrefenáhusa To parkování na nádražích je hrozně rozmohlé v Japonsku, u nádraží jsou obrovská parkoviště, kde je problém zaparkovat! A taky obrovská parkoviště na kole, to když jsem viděla poprvé, byla jsem úplně v šoku. Taky jsem jednou dostala policejní nálepku za špatně zaparkované kolo, všichni cizinci mi ji záviděli!

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 08:57

Potrefenáhusa já si tady zvykla až s narozením malé. Do té doby jsem byla fakt nešťastná, všichni známí daleko, ráno jsem vypadla do Prahy, večer jsem se vracela. Vůbec nikoho jsem tu neznala, je to přesně jak říkáš, všichni se tu znají ze školy nebo z gymplu nebo jsou příbuzní. Ale teď už je to celkem dobrý. :) Auto na popojíždění po nejbližším okolí ti hodně uleví a pomůže, zkus si vzít kondiční jízdy. Ono třeba i jet sama do Tesca na nákup a nechat chvíli malou s tatínkem je velmi osvěžující. :)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 08:57

Ja šoférujem veľmi rada,ale po Prahe si bohužiaľ moc nezajazdím. Nebojím sa vobec, ale pri tak dobrej MHD v okruhu kde sa pohybujem, je jazdenie autom nezmysel. 

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 08:58

Garfie  strejda!

já mám řidičák strašně dlouho ale po Brně jsem moc neřídila.  pak mě to tedy donutilo ale ještě dlouho jsem měla prostě své proježděné trasy a jinam bych se nevypravila:-) Dneska nemám žádný problém, ale abych při řízení relaxovala jako můj muž to teda nehrozí

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 08:58

Garfie to je ale krasny!!!

OliveOyl Pardubice mam dokonale najezdeny, bez jediny odbocky vlevoPraha je v tomhle horsi:D

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:02

bram To mi připomnělo, jak jsem teď k večeru volala sestřenici, která má mimino a můj syn u ní byl na odpoledne hrát si se starším, kdy si mám pro něj přijet....a ona "mně je to fuk, já jsem teď v Tescu a budu tady dlouho!!"

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:02

Garfie já teda o strachu odbočovat vlevo slyším poprvé a to řídím 25 let. Co mi z kraje trochu vadilo bylo odbočovat vlevo najednou přes 4 pruhy a tramvajový pás. to hlavne dlouho trvalo, než se udělala díra, která by mi vyhovovala, a ti za mnou to špatně nesli. tak to jsem se párkrát jenom připojila a otočila to až na další otočce, kde byl odbočovací pruh.

ale neodbocovat doleva je ve větším městě docela omezující, od nás se bez toho nedostanes ani na dalnici. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:04

Zuzuli 711990 já v Praze neřídím, nejsem vyježděná. Ta situace, kdy bych chtěla někam jet, nastane tak jednou za tři měsíce a to mě nedonutí. Je to trochu začarovaný kruh. S kovidem je to maličko horší, holt občas musím do metra, ale už si ani nepamatuju, kdy to bylo naposledy. Nákupy autem neděláme, drtivou většinu doktorů mám pěšky/max 3 stanice busem, všechny kroužky taky. 

Offline DruI
5596 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:06

Potrefenáhusa co třeba dojíždět k vlaku na kole? Tím si člověk odbyde i denní porci pohybu :)

A třeba z toho za dva roky vyleze poloviční homeoffice a dojíždět 2-3x týdně už se přeci jen dá ;)

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:09

continuity Ale potřebuješ se k tomu trochu rozjezdit, nikdy jsi nestála za někým, kdo se bojí vjet do leva z vedlejší, když je provoz? A protáčela oči, jako ta tvoje fronta přes čtyři pruhy? :-) To že řídíš 25 let je právě jasná výhoda, to už si nemůžeš pamatovat.  Navíc byl i menší provoz...a určitě je taky rozdíl, když si děláš řidičák ve vyšším věku, nebo třeba od řidičáku dlouho neřídíš-to je třeba můj případ, naši auto neměli, já si udělala řidičák až někdy kolem pětadvaceti-a doopravdy začala řídit až za deset let. A musím říct, že dodnes mi ta pauza trochu chybí, vůbec se necítím jistá v takových těch neobvyklejších situacích. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:13

Tak už se jedná o nákupu sputniku!

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:14

711990 já jsem právě na mateřské jezdit přestala, jezdila jsem akorát jednou za čas na velký nákup, jinak to po Praze vůbec nebylo potřeba. Nez naskládat ten cirkus na kolečkách do auta, bylo jednodušší vbehnout do autobusu a jet. I do Zoo jsem jezdila MHD: tři přestupy + přívoz a děti to milovaly!

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:15

ionicera Já úplně zapomněla, že jsme v koronaviru!!

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:17

ionicera a už se jedná o tom, kdo jim tu vakcínu schválí?

Tím by mohli začít. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:18

viktorka_od splavu ja som robila vodičák v Brne a som za to rada, ono na Slovensku tých električiek moc nejazdí a možno by som sa teraz v Prahe i bála.

49422 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:19

paktofonika ja ho delala v Jihlave

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:21

viktorka_od splavu a boli tam vtedy električky? Teraz tak majú už len akúsi električku na streche. :D

Offline DruI
5596 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:24

On to řízení musí člověk vzít trochu jako projekt a přinutit se. Sestřenka takhle vozí dceru do školky právě proto, aby řídila průběžně, i když by tam byly pomalu rychleji pěšky.

Já bych malé město nedala, jsem ráda, že žiju v Praze a všechno co potřebuju mám v dochazkové vzdálenosti. I když je fakt, že kovid mi do šťastného bezautomobilového života trochu hodil vidle :(

49422 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:24

paktofonika neboli:-) Ale já s šalinama problém neměla, nějak nevím proč 

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:24

Pinot Noir to přece může být různé a chápu Zuzuli , že nechce být závislá na řidiči a chce si dojet pro větší nákup sama, nebo cokoli zařídit sama a když to vyhovuje jí. Plus ta možnost zajet si za rodiči, nebo prostě kamkoli mimo Prahu, to je na mateřské k nezaplacení.

Já v Praze jezdím taky denně a to bydlíme v širším centru, v dosahu MHD. Ale jsem tak zvyklá od doby, co mám řidičák, plus možná až moc samostatná :D 

Garfie continuity lidí, co se bojí odbočit doleva a plánují dopředu trasy, taky pár znám. Ale ok, proč se přeceňovat, když se na to nekdo necítí. Jen je dobré si za volantem umět poradit s každou situací a nejezdit jen naučené trasy.

Z dětství si pamatuji, že dopravním strašákem byl Liberec, Šaldovo náměstí :D křížení s tramvají.