Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 19. února 2021 11:47

mirajo a hlavně jak a kdo bude nějak kontrolovat, jestli máš respirátor.

už jsem četla názory, že si lidi fixem napíšou na roušku ffp2.

a co s tím kdo jako udělá? budou je lidem strhávat a posílat na rozbory? bude ustanovena komise, která bude v obchodě hodnotit, jeslti je to rouška nebo respirátor, a jestli má člověk dvě na sobě? bude na mě šahat nějaký strejda z ochranky, aby se přesvědčil, že mám dvě roušky?

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 19. února 2021 11:48

Jos Taky mi to pripada ok, ale hlaska podrobnosti v pondeli...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 19. února 2021 11:50
Reakce na Garfie:

nonemy No mně to teda žíly trhá, poté, co prosazuje zpřísnění opatření a pak tam jde, narvanej mezi ostatníma, rozestupy žádný....a jeho reakce: „Ano, byl jsem s dvě hodiny starým negativním testem a respirátorem na legálním fotbalovém zápase s povolenou návštěvou diváků. Podotýkám, že jsem letos neměl žádnou dovolenou, natož zahraniční. Zdá se, že já smím být pouze doma,“ 

Tvl, tak on se diví, že má být doma, když to chce po ostatních!!!

​podle mě tahle sorta lidí sama sebe mezi lid nezahrnuje, a už při vyhlašování čehokoli ani nečeká, že by se to vůbec mohlo vztahovat i na ně. 

Offline Zuzuli
3858 příspěvků moje polička 19. února 2021 11:51

Tak ty respirátory vyhlásit v pátek , že v pondělí jsou povinné, je taky na hlavu. Potřebuje ho muž, aby mohl v pondělí jet do práce. DrMax má spadlý server, Benu je vyprodané, Good mask hlásí na stránkách, že nestíhá, pilulce padal server taky, ale naštěstí se mi podařilo objednávku odeslat a večer je přivezou. Jinak je ale skoro nikdo přes víkend nedodá, v lidlu jsem je nevidela, jen v globusu před týdnem. Být někde mimo dosah košíku či rohlíku a muset v pondělí do práce třeba vlakem, tak se modlím, ať maj v lékárně aspon jeden... ale logiku v nařízeních a jejich vyhlašování už dlouho nehledam :D

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 19. února 2021 11:52

Jiná Realita Je to papalášství nejtěžšího kalibru, fakt. Při té aféře s restaurací jsem si říkala "to je ale hňup, že se nechá takhle načapat", ale v zásadě mi to osobně nijak nevadilo. Ale tohle už mi vadí fakt hodně, dotklo se mě to. 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 19. února 2021 11:53
Reakce na Jiná Realita:

​podle mě tahle sorta lidí sama sebe mezi lid nezahrnuje, a už při vyhlašování čehokoli ani nečeká, že by se to vůbec mohlo vztahovat i na ně. 

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 19. února 2021 11:54

A platí ty dvě chirurgické rousky přes sebe?

Offline JankaM
3130 příspěvků moje polička 19. února 2021 11:58

Jsem asi úplně blbá, ale roušky co máme doma jsou "non medical", nejsou tedy chirurgické?  

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 19. února 2021 11:58

Zuzuli Platit to začne až z pondělí na úterý. 

A teda myslím, že bylo vcelku jasné, že to k tomu směřuje, na druhou stranu lidi už vypínají a přestávají sledovat, co se děje kole,- 

Karja Jo, platí, aspoň že tak. A platí to jen pro MHD, obchody a nemocnice, pokud jsem to správně pochopila. 

Offline Magráta
8142 příspěvků moje polička 19. února 2021 11:59

Zuzuli zkus ještě DM, kupovala jsem tam české ffp2 (resp ještě minulý týden je měli)

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 19. února 2021 12:00

Magráta  Potvrzuju, koupené včera (já trubka jen jedno balení!)

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 19. února 2021 12:00
Reakce na JankaM:

Jsem asi úplně blbá, ale roušky co máme doma jsou "non medical", nejsou tedy chirurgické?  

​My máme Bari Medical...jak se vlastně pozná na nositeli zda má roušku chirurgickou?

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. února 2021 12:02

Karja Myslim ze plati.

Jiná Realita Tak tohle bude asi na zodpovednosti kazdeho z nas a hlavne to je snadno splnitelne...Ale ne hned v pondeli a melo by se zajistit, ze i duchodci nebo lide ve financni nouzi se k tem respiratorum nejak dostanou. Tohle je hrozne nefer jednani, jenom prikazovat a hlavne kazdou chvili neco jineho.

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. února 2021 12:04

JankaM To nikdo nepozna ani nebude kontrolovat. Je na vas, jestli si casem poridite neco jineho. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 19. února 2021 12:07

Garfie Ja taky uz trochu vypinam a vsem tady zacinam tykat. Tak snad komu to vadi, ozve se. 

Offline Zuzuli
3858 příspěvků moje polička 19. února 2021 12:10

Magráta já už objednáno mám a přivezou je dneska, tak jsme snad v klidu :D

ale německý systém zavedení respirátorů se mi teda líbil víc

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 19. února 2021 12:15

mirajo Tak to už jsi vypnula dávno, my si tady tykáme, padla o tom celoparfu shoda hned ze začátku!

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 19. února 2021 12:21

Garfie Tak zese jsem posledni, kdo to socialne dulezity v kolektivu pochyti jako posledni. A tak ja to mam celej zivot. Ale ziju a delam pokroky!

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 19. února 2021 12:22

Jiná Realita Hele, je to pár dní, co sis stěžovala, že to v obchodech bude povinné jen pro prodavače

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 19. února 2021 12:26

Garfie Ja porad jela, ze pekelnicim se vyka a tem z Ar. tyka. Jenze pak jsem se prestala orientovat, kdo je z jakyho kmene