Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 19. února 2021 12:27

mirajo No je to jednodušší, to nerozdělovat, to je jasný!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 19. února 2021 12:30

Sweet Potato já si nestěžuju, já jen nechápu, proč to nařizují, když to stejně nemají naprosto jak kontrolovat, a s ohledem na to, že to vyhlašují po kauze pana odborníka, tak jim na to bude fakt moc lidí úplně kašlat. stačí otevřít libovolnou diskuzi. nevybrali si dobré načasování.

přijde mi, že oni prostě kdykoli zasedají, tak musí přijít s něčím novým. čímkoli, libovolná blbost. část stáda nebude vůbec přemýšlet a do puntíku to splní, část se jim na to vykašle, ale to je jim jedno, kontrola důležitá není, hlavně, že se něco děje.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 19. února 2021 12:38

viktorka_od splavu ja mam pocit, jestli to nepovoloval primo odbor toho namestka, kterej se tam pak taky nechal vyfotit a soudle dle vyjadreni blatnyho se pod nim taky uz trese zidle. takze ministerstvo zdravotnictvi. ale vim kulovy, ja o fotbalu nepisu

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 19. února 2021 12:50

razorblade 

Je to tak, schvaloval to přímo zástupce hl. hygieničky; tak ale on tam byl i ředitel ČT, Mynář, Petra Kvitová...

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 19. února 2021 12:54

Náměstek min zdrav Nemec lze o prevozu ceskych pacientů do Nemecka

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 19. února 2021 12:57

razorblade no tady ale snad nejde o fotbal, ale o princip.. jasně, pošesté vykopneme prymule (schválně, jestli zas oknem vleze nazpátek:P, jak je v téhle situaci možný, že MZdr rozděluje výjimky pro VIP persony na radovánky na fotbalových stadionech? že se potajemky slízají v hospodách a hotelech, to víme a nemůže nás to překvapit.. ale že to mají výslovně povolený

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 19. února 2021 12:59

euridike jj bylo jich tam vic... ale myslim, ze kvitova nebo mynar ten den nerikali do medii, ze bychom meli zavest tvrdy lockdown. Myslim, ze to je to, co na tom lidi nejvic nasralo

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:01

viktorka_od splavu mam pocit, ze bylo povolenych 300 pro partnery (to je to, kde jsme videli prymulu), myslim, ze to byla vyjimka kvuli dulezitosti zapasu? a dalsich 300 bylo v ramci nejakyho toho pilotniho testovani a tam meli bejt na trobune lidi s rozestupama. Tam se snad nejaky fanousci dostali.

49434 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:03

razorblade to mě třeba ne, já to vidím jako JR, oni sami sebe považujou za jinej druh, na ně se to nevztahuje (tím to neomlouvám nebo neschvaluju, konstatuju), mě teda naopak doběla vytočilo, že ministerstvo k tomu přiděluje oficiální výjimku z pravidla, měla bych představu že tu moc přidělit výjimku dostali pro případ potřeby něčeho užitečnýho... tyve ne, pro fotbalový sponzory a tu verbež kolem (seš šťastnej člověk že o tom nemusíš psát)

edit - aha, kvůli důležitosti zápasu, uaaa 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:05

viktorka_od splavu ja se do tohohle neumim vzit, protoze nejsem fotbalovej fanousek, takze necejtim takovy to zdravy nastvani, ze ja nemuzu a nekdo jinej jo

49434 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:06

razorblade aha, tak to já se nemůžu vžít vůbec do situace, že někdo považuje pobíhání čutálistů z jedné strany na druhou za důležitý

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:13

razorblade já necítím naštvání, že nemůžu na fotbal a někdo jiný jo, protože fotbal fakt nemám ráda. Já cítím neuvěřitelnou nasranost, že děti nemůžou venku sportovat (pokud si nepůjdou ve dvojici zaběhat tak maximálně) a na takovou zbytnou hňupovinu se udělí výjimka.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:16

viktorka_od splavu Proste Ivanku, kamarade...taky je mi zle, kolik prachu a podivnosti se kolem tehle lidi toci, neumej poradne ani ten fotbal. 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:17

Jiná Realita nevím jak u vás, ale mě už vrátil panáček u vchodu do hypermarketu a do Lidlu, že jdu jen se svou taškou bez vozíku. Taky koukají, jestli si člověk osprchuje ruce, tak proč by nemohli upozornit na náhubky?

A že to zavedení respirátorů bude časem povinné, to podle mě bylo celkem jasné, moc nechápu, proč s nákupem někdo čeká.

49434 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:17

nonemy

jinak kamarád trénuje (za normálních okolností) v jejich vesnici malý kluky, ze zš. teď samozřejmě nic, tak měl snahu zorganizovat s jejich rodiči aspoň nějaký vyžití, aby se trochu hýbali.. takže běhání po lese. děcka si přivezli rodiče každý zvlášť a ony jen podle pokynů trenéra běhaly po lesní cestě, s odstupama. a - někdo je anonymně "upozornil", že pokud to ještě zopakují, tak je udá na policii že porušují nařízení

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:18
Reakce na Jos:

JankaM Jako mne respiratory prijdou jako dobry napad, ale proboha vyhlasit to v patek kolem obeda a rict od pondeli (pokud jsem to dobre pochopila) je pekne sprosty. A presne zase bez informaci, jestli i pro deti atd

​Toto je mega sprostý. Jako v pondělí prý rozhodnou, kde všude budou respirátory povinné a od půlnoci platnost. Takže dnes před lékárnou "kilometrová" fronta, pojďme tomu naproti, máme tady blbou situaci, tak ať se ti lidi ještě víc promoří Jsou neskuteční idioti, neskuteční ! Tomu nemohli dát třeba týden. A jako úlitba mají být dvě roušky přes sebe, no jasně, už všechny vidím, jak se v tom dusí Já už nemůžu!

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:22

viktorka_od splavu jestli se nepletu, tak fotbal nedostává žádné kompenzace, takže podle mne to povolení pro  sponzory je v rámci toho, aby kluby mohly aspoň někde "žádat" o peníze  a nemusel to být stát. Ale to je moje domněnka k těm zápasům. 

To že tam Prymula byl je špatně, o tom žádná.

49434 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:33

MaeGandal no jestli se ti to zdá jako dobrej důvod, tak mně teda ani náhodou. pro pořádek - nevolám po zakazování čehokoliv. ale pokud už je x věcí zakázaných, tak vytáhnout nějakou okrajovou hovadinu s tím, že to je super důvod vyrazit si z kopýtka pro pár vyvolených a nechat si to schválit ministerstvem zdravotnictví zatímco jeho ministr nám vykládá, že, tyo, najednou - zdroje tu nejsou a nemocní budou ukládáni do tělocvičen.. tak to je teda gól

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:36

Kokoska protože to, že nemáš košík, vidí okem.

to, jestli máš na hubě dvě roušky, okem fakt nepozná. to bude moc na mě ochranka zblízka dýchat nebo dokonce sahat, aby třeba poznala, jestli pod rozpuštěnými vlasy mám dvě gumičky od dvou roušek? a když řeknu, že to, co mám na hubě, je respirátor, a oni budu mít pocit, že je to jen rouška, tak co? zavolají policii? bude mi mít někdo právo sundat něco z obličeje, aby se na to podíval? nebo mi nařídit, abych si manipulovala s rouškama na obličeji, což se z podstaty jejich fungování nemá, abych dokázala, že mám dvě?

ne že bych se k tomu chystala, jen teoretizuju, ale podle mě se chystá brutální buzerace právě těchto veledůležitých strejdů z ochranek.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 19. února 2021 13:39

Kokoska Taky si myslím, že je to další kolo diskuzí "to určitě nebude fungovat". Ano, věřím, že pro spoustu lidí to bude narychlo. Ano, chybí mi balíčky respirátorů pro seniory jako v Německu. Ale očekávat se to dalo už delší dobu.

Včera jsem se rozhlížela v tramvaji. Respirátory a profiroušky už dnes převládají nad šitými. Vždyckyse najde někdo s rouškou pod nosem. Velmi hrubým odhadem jeden z dvaceti? Tak tipuju, že poměr "rebelů" bude zachován.