Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 24. února 2021 19:55

moora no ještě ten nám tu chyběl.

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 24. února 2021 20:01

rasaNori Na co potřebuješ Ag? Upřímně řečeno, pokud bych nemusela, nešla bych tam. Vezla jsem dnes ráno maminku na PCR do nemocnice, hned za rohem jsou antigeny, byly jsme tam v osm ráno a u těch Ag už byl slušný dav lidí, všichni tam postávali, dva metry ani omylem...navíc se tam musí těch 30 minut čekat. Nevím teda, jestli je to takhle všude, ale já byla dost šokovaná. 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 24. února 2021 20:05

Garfie z mé zkušenosti tam stačí zakaslat a hned más kolem sebe ne dva metry, ale klidne pět. 

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 24. února 2021 20:05

Garfie na antigen jedine na drive, pockat v aute a pak jen pro výsledek ...

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 24. února 2021 20:06

eM v šest je brzo, tak o půlnoci. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 24. února 2021 20:09

continuity proc pises, ze bys na imunitu v souvislosti s Brigitou nespolehala, co mame zname ty doktori, tak ti na to u svych pribuznych dost spolehaji. Jsou na to nejake vyzkumy? 

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 24. února 2021 20:11

continuity Já to myslela tak, že si v těch šest poprvé dneska pustím/prohlídnu nějaký zprávy :)

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 24. února 2021 20:19

moora jo, to miluju : je to příroda, lidi vždycky umírali a umírat budou, smiřme se s tím... tomu se to kecá, když půjde do tuhýho, odletí si s kněžkou na Maledivy a počká, než to přejde. 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 24. února 2021 20:20

Lamicka 

1. U té Jihoafrické varianty se ví ze nebude pořádně fungovat ani AstraZeneca ( úplně s ní přestali ockovat). Běžné protilátky mají v Petriho misce asi 1/10 účinnost. 

2. Ani těch běžných covid reinfekci není úplně málo. Těch 300 lidi nebo kolik to teď je, je potřeba dát do kontextu. Jednak to není z toho 1Mio nakažených, ale z počtu nakažených je potřeba odečíst ty, co se nakazili poslední tři měsíce, druhá věc je, že jsou to ti, kde se na ty reinfekce přišlo. A pak spočítat pravděpodobnost nákazy v populaci, za příslušné období, coz je méně než jedno procento a zjistíš kolik byla sance se znovu nakazit, oproti těm 300, co se papirove nakazili. 

No a ten rozdíl není zas tak závratný, abych si řekla, že se mi už nemůže nic stát. Někdo to počítal, ale už to nedohledam. 

Nevím,jestli je tomu rozumět, co píšu.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 24. února 2021 20:23
Reakce na Jennyfor:

moora jo, to miluju : je to příroda, lidi vždycky umírali a umírat budou, smiřme se s tím... tomu se to kecá, když půjde do tuhýho, odletí si s kněžkou na Maledivy a počká, než to přejde. 

​Ten civilizační nános je u dost lidí opravdu tenká slupicka. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. února 2021 20:25

Garfie u nás dělá Ag i zubařka i jiná místa. Někde je to tak, že pokud nepotřebuješ certifikát, tak čekat nemusíš, přijde ti SMS. Asi je lepší se vyhnout velkým testovacím místům v nemocnicích. Možná by šly i koupit ty plivací samotesty(poznámka.do.plena)

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 24. února 2021 20:25

continuity diky, nejak si to preberu :) 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 24. února 2021 20:25

Lamicka jinak dokud tady nebyly rozsirene ty mutace, tak jsem na to trochu spoléhala, ale teď už fakt ne. Co se bojím, že muž dovleče z práce tu Jihoafrickou. Z letiště to je hned, když vidím, jací jsou ti lidé paka. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 24. února 2021 20:27

continuity A jak si vždycky každý ten hlásač přírody myslí, že on je ten vyvolenej a umírat budou ty slabý kusy.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 24. února 2021 20:27

continuity já ti teda rozumím, ale jednak nevíš, jestli jsou to reinfekce nebo reaktivace, a navíc, to už je riziko který jsem ochotná podstoupit. jinak těch 90 dní co platí u nás je třeba v Maďarsku 6 měsíců, to fakt není nic absolutně danýho

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 24. února 2021 20:30
Reakce na Jitka77:

Na jaře zavřeli všechny obchody a pak dali výjimku pro ty, které slouží jako výdejní místa zásilek. Právě kvůli vyzvedávání balíčků. 

​u nas bylo treba papirnictvi zavrene, zasilkovna mela stul mezi dverma, dovnitr se nesmelo.

Mam na ceste asi 4 veci, vyzvednout to muzu nejdriv v pondeli. To by me teda dost nakrklo, kdyby to neslo. Sice to nejsou nezbytne nutne veci, ale chci je!

Offline Mags
181 příspěvků moje polička 24. února 2021 20:39

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 24. února 2021 20:42

viktorka_od splavu

No nevím no, ale ty reinfekce nejsou JPP, ale ověřené SUKLem nebo, kdo to dělá - rozhodně je jich v populaci vic. Každopádně, předběžná opatrnost. Mě zas ta rouška/ respirátor tak neštve, abych to nevydržela. 

Maďarsko je jediný stat, o kterém vím, ze ma šest měsíců. A taky chtějí Sputnik

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 24. února 2021 20:50

continuity mě to teda štve hodně, já v tom opravdu nevidím tak třetinu zornýho pole, potím se a chytám záchvaty paniky - nicméně tam kde je to povinný tak nosím nebo tam prostě nejdu, vyřešeno. ale abych nevytáhla paty ani k popelnicím tak to fakt ne. sedím doma na zadku, jednou za týden jdu do práce a to jen na vyzvání, když mě tam chtít nebudou tak nemusím, jdu do zásilkovny a na špacír. k rodinným příslušníkům po vzájemném odsouhlasení. žádné návštěvy kámošů, žádné dovolenky, mhd nejezdím, jídlo z rohlíku mi vyhovuje. nevím co bych tak ještě.. jo vlastně, s tou kostkou bych si na výlet vyrazila. dlažební.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 24. února 2021 20:53

viktorka_od splavu dej vedet, az vyrazis