Mohučanka u nás mají všechny školky čtyři až šest tříd, to je minimálně sto dětí.
Koronavirus
Ted jste mi pripomeli, jak muz chodil do skoly kde v prvni tride meli tech trid snad 8? Nove sidliste v Ostrave, rocnik 86. To me prislo dost huste. Ja chodila na aj zakladku, takze 3 tridy a slus. Taky to nedelali jako spadovou skolu, byly tam i prijimacky. Pamatuju si jak mamka stala snad od 4 rana frontu na zapis.
rasaNori To je hustý!!
Já chodila na malou základku, 1-4 byla jen jedna třída, od pětky se přidaly děti ze sousední vesnice a bylo A,B, celkem 280 dětí. :-) Když jsem teď hledala školu v Japonsku, jeden z hlavních požadavků byly malé třídy, takže cca 15-20 dětí.
Mohučanka jsem z prvnich husakovych decek a behem meho detstvi u nas vyrostlo sidliste a nova zakladka, kde byly tridy i, j, k, l... chodila jsem tam jen na nemcinu a hrozne vzdycky bloudila:-)
viktorka_od splavu mamka vyždycky vypráví, jak ze začátku chodili na základku na směny - ráno a odpoledne.
Evaeva jj me to nastesti minulo ale mam dojem pataci tak chodili kdyz jsem byla v druhe. a treti jsme meli dislokovanou do stare skolni budovy ve vedlejsi dedine
takze jsem z mesta jezdila busem do skoly na ves, kde vlastni skolu nemeli, vsechny rocniky vyjma toho tretiho chodily do "nasi" skoly. sranda
tak me napada ze komunisti brali tu povinnou dochazku pomerne vazne...![]()
To převážení dětí taky pamatuju. První stupeň byl rozstrkaný do okolních vesnic a vozily to autobusy. V páté třídě jsme se sešli v hlavní budově.
Evaeva směny ve škole jsem taky zažila, někdy v letech 1972-73, než byla postavena nová škola pro sídlištní děti. Uplně jsem na to zapomněla...
dynda ja mela na prvni tridu stesti ze jsme byli v puvodni stare skolni budove co patrila k puvodni zastavbe, nez se zaclo stavet sidliste. bydleli jsme prave na pomezi stareho a noveho, coz bylo skvely, takovy ty sileny panelaky uprostred bahna vyrostly az pak
Vilemina vzpominam jak mi jich bylo lito, kdyz jsem sla ze skoly a uz se stmivalo, pri predstave ze pujdou domu nekdy v osm vecer to bych se byvala hrozne bala.. no dnes dost nepredstavitelny![]()
Jeee, na smeny do jiny skoly jsme chodili, kdyz v nasi skole rekonstruovali topeni, nebo jsme chodili jen odpoledne? Protoze jak k tomu prisli zaci ty druhy skoly? Kazdopadne to bylo super, pamatuju si to jako velky dobrodruzstvi, mozna jsme meli i zkraceny vyucovani, jestli nam orezali telocvik a vychovy?
viktorka_od splavu Ono je to strašně dávno, ale mám pocit, že jsme při odpoledni nebývali ve škole až takhle do večera, byla to druhá třída. Ale já byla vykulená, přestěhovali jsme se z Prahy do okresního města a nastoupila jsem z velký školy do týhle pidiškoly a tam tyhle manévry, navíc introvert, stydlivej, uff...
ale to jsem hodně OT
Já jsem taky měla druhou třídu na vsi :-). Byla to krásná prvorepubliková škola s velkou zahradou. Pamatuju si, jak se hnala bouřka, školník ukončil vyučování a vyhnal nás kupit seno :-). Ráda na to vzpomínám.
999 ježíš, to mi kdysy dělala jedna zaměstnavatelka!
Jakože zatahuje se, v kadeřnictví nikdo není jedem shrabat seno
No a moje alergie, senná rýma a astma...
Ted jste mi pripomeli, jak muz chodil do skoly kde v prvni tride meli tech trid snad 8? Nove sidliste v Ostrave, rocnik 86. To me prislo dost huste. Ja chodila na aj zakladku, takze 3 tridy a slus. Taky to nedelali jako spadovou skolu, byly tam i prijimacky. Pamatuju si jak mamka stala snad od 4 rana frontu na zapis.
já nastupovala do 1.třídy v roce 1990, nové "pražské sídlliště" - spíš paneláky uprostřed
pole, ve třídě nás bylo 34 a 1.A - 1.F, ve třetí třídě trochu zmenšili "objem" tříd a vznikly různé sportovní, jazykové a vyrovnávací třídy a rázem byla 3.A - 3.CH ![]()
Catherinne Já taky alergik, tak šup se mnou do kuchyně škrábat brambory :-).
999 počki, brambory jsou alergen, při strouhání brambor kýchám i já, nealergik..!
Pavlena Fakt? Tak jedna z mála alergií, kterou nemám :-).
999 , Catherinne mám známou, která "dobrovolně" chodila na brigádu k majiteli firmy, když se sklízely brambory. O víkendu ![]()
999 no syrovy tak funguji. Mama (taky 0,- alergii) to ma taky. Geny nevycuras...![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY