ionicera mě to nedělá dobře na žaludek.
Koronavirus
dynda bezpříznakový taky mohl být falešně pozitivní (tady se to nerado slyší, ale je to docela běžná věc)
U nás to na jaře zavřeli sakum prdum, zůstal jen Albert.
A máme tu právě Papírnictví, kde byla dřív zásilkovna, pěkně po ruce.
Tak tam se to s prvním locdownem zavřelo a po otevření už zbylo jen papírnictví. Byla jsem se ptát, paní mi říkala, že toho už měla plný zuby, fůra práce s balíkama, jiný platební terminál než pro normální prodej, prostě prej vopruz a málo za to.
Tak teď mám nejbližší zásilkovnu dost z ruky. Ale pořád lepší než pošta.
Tak doufám, že ta zůstane otevřená.
dynda bezpříznakový taky mohl být falešně pozitivní (tady se to nerado slyší, ale je to docela běžná věc)
Z posledni doby? Vem si nas. Pozitivni, negativni, pozitivni, neg a neg a to v 30 dnech ![]()
Ja vim jen o lidech, kteri meli pcr negativni, i kdyz meli priznaky a pritom maji protilatek na rozdavani.
To neumím posoudit, ale myslím, že s tím virem nikdy nebyli sami, to už by byla velká náhoda - několik c+ na pracovišti, ale někteří z nich falešně pozitivní. Teď nevím jak dlouho, ale dělají si nejdřív ag testy, pozitivní jdou na pcr.
Vyjádření szu k těm žďárského testům. To se tady řešilo před pár stránkami?
viktorka_od splavu Lamicka tak zadne testy nemají 100% senzitivitu a 100% specificitu, ani ty protilatkove. To prostě nejde. Ale zas, je to statistika, dá se to zohlednit a s tou pravděpodobností pracovat.
continuity dneska v noci se nedohodli, prej budou pokračovat zítra večer. Můj soukromej tip je, že se pozde v noci dohodnou, co bude platit od víkendu. Vůbec bych se nedivila, že to je strategie. Probudit se rovnou do lockdownu, aby předešli tlačenici v obchodech.
žluťásek my máme od soboty jet na hory do pronajaté chalupy. Zatím jsme to neodpískali, ale zítra už se potřebuju začít chystat
fakt jsem doufala, že je to budu vědět dřív než v pátek o půlnoci.
žluťásek Mě by docela zajímalo, proč ty jednání probíhají vždycky večer. Jak můžou po celodenní práci kompetentně těšit něco tak zásadního, mi hlava nebere.
continuity no jenze se to stalo nam, stalo se to tchyni a stalo se to nekolika znamym. To pak se ti uz nechce verit, ze to je jen statisticka odchylka.
Praha 6 testovala skolaky 2 ZS, cca 400 deti. Nejdriv antigenni testy a pak overeni PCR. Uz se vi, ze z antigenu byl pozitivni 1 skolak, ostatni negativni. Dnes by mely byt vysledky PCR.
Lamicka já jsem to nějak nepochopila, 2 školy, celkem 400 dětí, tj cca 200 na školu. Vždyť jsou otevřené jen první a druhé třídy? Kolik škol má A, B, C, D? Je to na p6 běžný?
Lamicka jo, to zminoval Flegr, ze to neodpovida ani statisticke chybe, to jsem zvedava..
viktorka_od splavu Lamicka tak zadne testy nemají 100% senzitivitu a 100% specificitu, ani ty protilatkove. To prostě nejde. Ale zas, je to statistika, dá se to zohlednit a s tou pravděpodobností pracovat.
![]()
žluťásek jj, testovali 1.a 2. tridy ZS Cermaka a Emmy Destinnove. Cermak ma myslim 4 prvni tridy - bilingvinni, program Zacit spolu a 2 klasicke. Emma ma taky minimalne 3, spis 4, co si pamatuju.
Na P6 je hodne deti a o skoly je velky zajem, jsou kvalitni, takze si sem prehlasuji bydliste lidi z okolnich obci. Nespadovi nemaji sanci a dokonce se nekdy musi losovat spadovi.![]()
žluťásek takze jestli se ti libi nejaka ZS, treba kvuli programu, tak je dobre si prihlasit bydliste k nekomu, kdo tam je spadovy. Nam se libila spadova skola, tak jsme to neresili.
žluťásek možny je asi všechno, já byla tuhle překvapená, když jsem četla o výzkumu ze školek, že ty postižené kovidem měly 20+ zaměstnanců. Vůbec nevím, že takové školky existují - já chodila do běžné školky, kde byly 2 třídy po 25, celkem 4 učitelky (jedna z nich ředitelka), uklízečka/vrátná a 2 kuchařky, a dcera teď chodí do školky, kde jsou 2 třídy po 10 dětech, 6 učitelek a 1 kuchařka. A naše místní základka měla kolem asi 450 dětí od 1. třídy do 8. (Jestli dobře počítám
)
Mohučanka nase skolka ma asi 180 deti :)
Lamicka mně se zdá, že máme nejspíš spádovou stejnou? Ale u výběru školy zdaleka nejsme :)
Máš pravdu, že vlastně a b c d nejsou úplně mimořádný.
Ségra teď vybírá pro syna předškoláka, je v některých směrech velmi nadaný, ale nejsou to ty věci, co se očekávají od prvňáčka. Nechtějí nic elitního, ale zároveň se bojí pančelky, co bude bazírovat jen na tý písance. Ale to může nastat kdekoliv, i na vyhlášené škole :(
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY