Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 25. února 2021 14:26

Resch ty jo, to me prekvapuje! Ja jsem teda o chlup starsi a zakladku mi v prvni tride pocatkem devadesatek malem zavreli, protoze nas bylo tak malo, ze jsme nezaplnili ani jednu tridu. V Praze. 

Ted tu samou skolu prestavuji a rozsiruji tak, ze se tam tech deti ma vejit nekolik set, deti je tu ted dost. Jen si teda rikam, aby tu skolu vubec otevreli a nebyl z ni treba lazaret nebo odberove misto

Offline Jitka77
1957 příspěvků moje polička 25. února 2021 14:30

continuity Je to individuální, určitě. U mého muže jsem nakonec spíš žasnula, že s tím nepraštil už tak před dvěma lety, některé střípky, které jsem znala, mi docvakly až teď.

Offline Jitka77
1957 příspěvků moje polička 25. února 2021 14:32

Isca Zřejmě. Fakt mi to dodneška vrtá hlavou, co mělo být smyslem.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 25. února 2021 14:52

MP Meri jakoze se to bude navrhovat? Protoze ted to deti 2-15 mit nemusi, jen chirurgickou rousku a ty jsou nejlepsi ty pandi z maxe. Jinak detske respiratory maji vietnamci.

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 25. února 2021 14:53

Jitka77 jak se znam, tak u dolni casti bych nakreslila hlavu s kloboukem, z ktereho by rostly ty nohy a krk by byl u horniho okraje:D ale ja byvala na gymplu vyhazovana z hodin vytvarky ze si v nich kreslim... 

Offline Garfie
28628 příspěvků moje polička 25. února 2021 14:58

Lamicka Tady  je přehled těch návrhů, je to hned bod 1. Taky mi to z toho vyplynulo, ale těžko říct, jak to mysleli doopravdy a jestli se to vztahuje i na ty děti. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. února 2021 15:01

Garfie vždyť tam píšou o výjimce do 15 let - stačí rouška

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 25. února 2021 15:06

Garfie Evaeva taky tam vidim vyjimku pro deti, ale je otazka co nakonec vymysli... 

Offline Garfie
28628 příspěvků moje polička 25. února 2021 15:07

Evaeva Jenomže ta věta "výhradně respirátory by pak byly povinné...." je až za tím-a to je právě podle mě matoucí. Dá se to vztáhnout i na ty děti. Osobně si ale myslím, že to tak nemyslí (to je teda věta ).

Offline Garfie
28628 příspěvků moje polička 25. února 2021 15:08

Lamicka Evaeva No každopádně, ať to myslí jakkoli, musí to projít schválením a to neprojde, jak už mnohokrát padlo, oficiálně se respirátory pro děti nedělají. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. února 2021 15:09

Garfie já si myslím, že pro děti bude vyjímka, ty dětské respirátory prostě neexistují. Ne, že by zrovna tohle bylo pro naši vládu překážkou.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. února 2021 15:09

zajímalo by mě, jestli existuje nějaké srovnání počtu pracovních míst v montovnách na počet obyvatel. mám takový dojem, že by to třeba mohlo vysvětlit počet nakažených koronavirem v čr.

když jen ve škodovce tak naprosto namátkou mají pár stovek...

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 25. února 2021 15:16

Jiná Realita třeba by mohli říct jak jsou na tom u vodňaských kuřat nebo tak

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 25. února 2021 15:18

Jiná Realita nevim, ale nad tou souvislosti jsem taky premyslela. Zamorili jsme si krajinu fabrikama a halama, udelali ze sebe montovnu Evropy a ted se diky tomu promorujeme covidem. 

Offline Jitka77
1957 příspěvků moje polička 25. února 2021 15:24

rasaNori Kreslí si v hodinách výtvarné výchovy, omg

Končím offtopic

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. února 2021 15:30

Lamicka 

Oni jsou to montovny a na ně navázané ubytovny. Ty lidi se promořujou 24 hodin denně, předpokládám. Ani si neumím představit, co dělají, když nejsou v práci. Že by se na ubytovně po návratu z dvanáctky pečlivě odizolovali do nástupu na další směnu Dneska jsem četla komentář ze škodovky, že cituji "v taktu" se s respirátorem dělat nedá a odstupy v provozu zajistit taky ne. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. února 2021 15:33

dynda a proto zavřeme prodejny hraček a lidi z kanceláří, kde jsou dohromady 4 v baráku, pošleme na HO, a tím zachráníme svět.

protože na montovny si tady nikdo nedovolí sáhnout, stejně jako na supermarkety (u nás už prodávají i rašelinu, poslední, co jim chybí, jsou ty dětské botičky).

a zavřeme taky školy, abychom za cca deset let měli dost lidí do těch montoven.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. února 2021 15:36

Garfie Lamicka V televizi říkali (bože, zním jak důchodce, ale já s ohledem na homeoffice+dítě doma jsem ráda, že zvládnu aspoň sledovat hlavní proud dění v TV), že pro děti 2-15 povinný respirátor nebo nanorouška do vnitřních prostor, ale čert ví, jak to mysleli, možná neví ani oni sami ... a večer už to může bejt asi zase jinak.

Dík za tip na ty pandy, zkusím sehnat.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. února 2021 15:41

Jiná Realita 

Mě ta infotmace dost překvapila, že tam naprosto otevřeně nezajišťují ochranu před šířením infekce. Psali, že mají ve svých závodech necelých 700 c+. Ono to může skončit jako s těmi doly, kde nikdy v žádném případě není možné přerušit provoz... Moc to nesleduju, ale od toho zastavení se to tam dost zklidnilo, ne? 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 25. února 2021 16:03

dynda ano, vysoká koncentrace fabrik a ubytoven je například momentálním problémem Tachovska. Proto tam jsou ta čísla tak vysoká. Starosta tam prohlásil, že zavření okresu nic neřeší a že na to stejně nemají dost lidí, ale došlo k zavření některých fabrik, protože v nich neměl kdo dělat.