Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Garfie
28628 příspěvků moje polička 25. února 2021 11:47

dynda Na tohle vzpomínala kamarádka z Velkých Karlovic. Je učitelka a dost se zajímá o historii školství na Valašsku...to byly historky! Jak třeba jeden učitel objížděl víc škol, někde učil ve středu, v pátek a v sobotu a jinde v pondělí a úterý....:-) Ne že bych tě podezírala, že to pamatuješ!! 

999  Tyhle vesnický školy jsou super, já ještě pamatuju, že se ve třídách topilo v kamnech, osmáci chodili přikládat....to nám na posledních srazu třídní omítala uvěřit, že si pamatujeme!  Tělocvičnu jsme neměli, šplh se třeba učil na laně, které bylo přivázané na stromě...jéje, přijde mi, jako bych chodila do školy ve středověku!!! Přitom jaká vesnice, normální předměstí...

Offline 999
19894 příspěvků moje polička 25. února 2021 11:51

rozarka Já si za totáče užila tolik povinných bramborových brigád, že to nebylo hezký. Klidně i tři týdny mimo školu. A k obědu papírovej pytlík a v něm 20 deka gothaje vcelku :-).

Offline rozarka
4226 příspěvků moje polička 25. února 2021 12:01

999 za totáče jasně. Ale aby prodavačka sklizela úrodu na panském ve svém volnu, to už tak běžné (snad) není. 

Offline Pinot Noir
30028 příspěvků moje polička 25. února 2021 12:07

Pavlena jo, to mám taky, nejhorší je škrábání nových brambor. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. února 2021 12:10

Garfie 

Tohle už nepamatuju, ale měla jsem nějaký čas třídu v tělocvičně. Ale už si nepamatuju, jestli to byl celý rok nebo jen část kvůli něčemu

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 25. února 2021 12:20

Garfie to je jak z Cimrmana  :)  "tělocvik se má učit v praxi, ne ve sterilnich podmínkách. Když tě posledně hajný hnal z lesa, taky jsi neměla čas převléknout se do trenýrek"

já jsem na menším městě chodila prvních pár týdnů do školy, kde byla vzadu kamna na pevné palivo, ale pak nás přestěhovali do moderního pavilonu :)

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 25. února 2021 12:20

Pinot Noir presne!

Offline Garfie
28628 příspěvků moje polička 25. února 2021 12:28

Tulipe  Jo, to je přesný!! Pak jsem si na gymplu mezi těma spolužákama z moderních sídlištních škol připadala jako mimoň! A dodnes tělocvičny nemám ráda...

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 25. února 2021 12:30

Evaeva máme jet až od neděle. Jako já s tím napůl počítám, že to neklapne, ale stejně mi to vadi. a muž, ten bude úplně v háji. 

Včera přišel z práce s tím, že ho naštvali tak, že dá výpověď. Já do toho migréna a ten demwnt Babis. No otevřeli jsme si láhev a nějak to vydychal, ale stejně je to cele dírou ke zdi. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. února 2021 13:01

Dneska jsem opět slyšela, že děti 2-15 let respirátor nebo nanorousku na verejných místech. Kde kupujete ty dětšké nano, aby to sedělo i úplněmu prtěti? A jak já sakra trefím tu velikost ?

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 25. února 2021 13:20

MP Meri myslim, ze chirurgicka staci. Tu jsem ted detskou videla v lekarne (Dr.Max) - este takovy roztomily pandi design..

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 25. února 2021 13:45

Pavlena Jo, pandy kupujeme ve velkém, ale jsou na starší děti (naši mají 8 a 10).

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 25. února 2021 13:46

Asi je to sobecké, ale zavřené školy, proč???

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. února 2021 13:47

brrr 

Mám pandy a dělám uzlíky na gumičkách.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 25. února 2021 13:58

brrr na to zrovna data jsou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. února 2021 14:01

continuity já počítám tak na 75%, že to nevyjde, vlastně jsem s tím už nepočítala. Ale doufala jsem, že to budu vědět dřív než v pátek o půlnoci, až to všechno zabalím a uložím natěšené dítě.

Offline Jitka77
1957 příspěvků moje polička 25. února 2021 14:13

continuity Tlapkám. Můj muž nakonec z firmy opravdu odešel, ono to tam už nějakou dobu nebylo dobré (poté, co zemřel jeden ze spoluzakladatelů, se tam nějak divně rozložily síly ve vedení, navíc ten zemřelý měl na starosti i personální agendu a lidský přístup - IT firma, tahle vlastnost není součástí základního vybavení - personalistiku dali befelem dosavadní recepční k její normální práci, prostě no comment) a HO na podzim prostě na kost obnažilo, jak moc mu ta práce zasahuje do života, kolik toho po něm chtějí a jak málo mu dávají, spíš ještě klacky pod nohy. Nakonec jsem ráda, že je teď doma v klidu, mám víc klid na svoji práci a finančně to zvládneme.

Offline Jitka77
1957 příspěvků moje polička 25. února 2021 14:19

K historkám ze škol, já jsem chodila v 80. letech na velkou nově rozšířenou základku ve střediskové obci, měli jsme speciální učebny na fyziku, chemii, výtvarku a podobně, takže spousta místa navíc ke kmenovým učebnám. Když jsem byla v 6. třídě, přidali k nám na  několik měsíců asi pět šestých tříd ze zlínského sídliště, kde se něco přestavovalo. Jezdili k nám i jejich učitelé, některé předměty jsme měli společně a učili nás ti jejich učitelé. Taky dobrá šaráda.

(Mám z téhle doby trauma z výtvarné výchovy: zadání znělo namalovat vodníka, který bude přes celý papír na výšku a nohy mu porostou přímo z hlavy. Dostala jsem trojku s odůvodněním, že můj vodník má moc dlouhé nohy.)

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 25. února 2021 14:23

Jitka77 kdybych si myslela, že mu prospěje dat tu výpověď, tak ho podpořím, ať to udela, ale on se už tři měsíce tak napůl povaluje doma a moc dobre to není. 

Navíc by to znamenalo jít někam delat nekvalifikovanou práci, max mozna automechanika. No radši si zatim nepředstavuji, co by to s ním provedlo psychicky. Do zahraničí to teď nejde,navíc tam ta práce taky není.  no celé zle. 

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 25. února 2021 14:25

Jitka77 Takže ti jedničkoví vodnící museli mít velké hlavy !