A to já bych zase pro nejtvrdší lockdown byla. Na 3 neděle. Jinak se z toho nevyhrabeme. Lidi jsou neuvěřitelně neukáznění. Dneska mi jedna zákaznice odsekávala, že respirátor, který je dole vykouslý a leze jí celá huba, tak má být. Prostě nemám na to, kontrolovat a napomínat lidi. Sama mám už za ušima krvavé šrámy od respirátoru, přidušená, štít, a do toho se dohadovat s lidma. A není to jen u nás. Mluví tak všichni moji známí majitelé obchodů, kde to řeší a vyžadují. Ve spoustě jim je to jedno.
Koronavirus
vanilka Jo. A ti mi pak jdou bez té roušky do obchodu. :-( Ale zase, abych nebyla nařčená z generalizování. 75% lidí se snaží.
dynda ano, takže tvrdý lockdown je o tom, že zavřeme školky...
Takze z procesu vypadnou dalsi sestry a doktorky, ktere budou muset zustat s detma doma...
Já jsem dnes zas po ix týdnech vylezla z nory. V rámci udržení duševní rovnováhy jsem se pokusila vše zorganizovat tak, abych mohla denně aspoň půl hodiny, hodinu na procházku. A tedy nestačila jsem se divit.
Jak se jindy pohybuju ve vymezeném prostoru - kontejnery na odpadky u zastávky MHD - Albert - zpět, kde jsem vždycky viděla jen lidi s rouškou, tak stačilo zajít kus dál do sídliště, směrem k dětským hřištím, jsou tam i lavičky, parková úprava, ale moc prostoru ne.
A tam všude nával, ženský uprostřed chodníku po pěti, kolem děti na odrážedlech nebo v kočárku, nikdo z dospělých žádnou roušku, ani na krku třeba připravenou, nedalo se projít. Babky na lavičkách v houfech, taky bez roušek, chlapi s cigárem, ti ještě měli blbý kecy, když jsem se je snažila obejít po trávníku.
A vrchol všeho bylo, když si přede mnou jeden divnoid uplivnul se slovy: pozor, flušu kovid.
Tak teda nevím, jestli ty procházky budou pro zdraví. Měla jsem respirátor, všude, kde bylo hodně lidí, sundavala jsem tak napůl tam, kde jsem byla sama.
A přišla jsem úplně zpocená, vytočená, napůl udušená. Asi zas zůstanu v díře.
Takze z procesu vypadnou dalsi sestry a doktorky, ktere budou muset zustat s detma doma...
přesně tak, a nebo ty děti (možná nakažený) dají k babičce, vždyť to už tu bylo...
Pinot Noir ale nahodou "vakcina do ruky", to by mohl hit :)
jenze by se trefili na postu :)
Tak mam info, ze ve hre uzavera okresu. To jsem zvedava, jak tohle dopadne.
Dneska jsem šla okolo dětského hřiště, tam minimálně 30 dětí různého věku a snad 15 maminek v družných hovorech. A nikdo, fakt nikdo, neměl roušku. Ach jo
.
na hřištích se nenosí, vždyť jsme na čerstvém vzduchu, ne (obvykle jsem jediná co to nasazené má)... U našeho hřiště je navíc zmrzlinárna, tak jak teď bylo hezky, všichni se zmrzkou, případně kafem a krafají, pohoda
Lamicka spis by mohli ockovaci centrum zridit primo na poste ![]()
Dneska jsem cetla clanek, ze na Praze 6 maji hodne nakazenych postaku, tak nemuzou dorucovat zasilky. Neverim tomu, ze muzou dorucovat jeste hur ![]()
Pred chvilkou na ct1 rychly prehled opatreni s kratickymi reportazemi s Danielem Stachem
. Vse v pozitivim duchu a s motivací!
dneska jsem jela skrz zlín. na trase na úplně každé benzince byly odpoledne partičky mladých, kafe, pokec, u divadla jiná aprtička ještě mladších, skejty. u mcdrive partičky, u kfc drive totéž. samozřejmě žádné roušky.
myslet si, že nějak udržíme bez policejního státu zejména mladé lidi bez kontaktů rok doma, je fakt naivní.
Lamicka To zni jako Borska pole v nejmenovanem meste :-) kdo mel penize, ten odtama zdrhnul na venkov
Jo Borská pole to je paráda. ![]()
Kristepane. To se ani teď ten Bureš ani trochu nezastydí?!
nezastydí, on přeci za nic nemůže... ![]()
nekde jsem cetla, ze skolky pro deti techto pracovniku by snad mohly byt zachovane. Ale nevim zda a jak to fungovalo predtim...
Dneska jsem cetla clanek, ze na Praze 6 maji hodne nakazenych postaku, tak nemuzou dorucovat zasilky. Neverim tomu, ze muzou dorucovat jeste hur
nekdo psal na fb, ze to tam asi covid radi uz 5 let ![]()
nekde jsem cetla, ze skolky pro deti techto pracovniku by snad mohly byt zachovane. Ale nevim zda a jak to fungovalo predtim...
Taky jsem četla. U nás ve meste byla i jedna škola v provozu pro děti těchto pracovníků.
Ty jo jak to děaly ty doktorky a sestry v Německu
Že by to, že školky a hlídání fungovaly pro nepostradatelné pracovníky......
Anebo ta revoluční myšlenka, že by s dítětem doma mohl být tatínek ![]()
U nás fungovala školka (i pro starší děti třeba prvňáky apod.) celou dobu furt, pro zaměstnance kdo se přihlásil. Prezentovali to spíš jako "hlídání".
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY