Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 25. února 2021 19:29

A to já bych zase pro nejtvrdší lockdown byla. Na 3 neděle.  Jinak  se z toho nevyhrabeme. Lidi jsou neuvěřitelně neukáznění. Dneska mi jedna zákaznice odsekávala, že respirátor, který je dole vykouslý a leze jí celá huba, tak má být. Prostě nemám na to, kontrolovat a napomínat lidi. Sama mám už za ušima krvavé šrámy od respirátoru, přidušená, štít, a do toho se dohadovat s lidma. A není to jen u nás. Mluví tak všichni  moji známí majitelé obchodů, kde to řeší a vyžadují. Ve spoustě jim je to jedno. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 25. února 2021 19:31

vanilka Jo. A ti mi pak jdou bez té roušky do obchodu. :-(   Ale zase, abych nebyla nařčená z generalizování. 75% lidí se snaží. 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 25. února 2021 19:50
Reakce na Catherinne:

dynda ano, takže tvrdý lockdown je o tom, že zavřeme školky...

​Takze z procesu vypadnou dalsi sestry a doktorky, ktere budou muset zustat s detma doma...

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 25. února 2021 19:56

Já jsem dnes zas po ix týdnech vylezla z nory. V rámci udržení duševní rovnováhy jsem se pokusila vše zorganizovat tak, abych mohla denně aspoň půl hodiny, hodinu na procházku. A tedy nestačila jsem se divit. 

Jak se jindy pohybuju ve vymezeném prostoru - kontejnery na odpadky u zastávky MHD - Albert - zpět, kde jsem vždycky viděla jen lidi s rouškou, tak stačilo zajít kus dál do sídliště, směrem k dětským hřištím, jsou tam i lavičky, parková úprava, ale moc prostoru ne.

A tam všude nával, ženský uprostřed chodníku po pěti, kolem děti na odrážedlech nebo v kočárku, nikdo z dospělých žádnou roušku, ani na krku třeba připravenou, nedalo se projít.  Babky na lavičkách v houfech, taky bez roušek, chlapi s cigárem, ti ještě měli blbý kecy, když jsem se je snažila obejít po trávníku. 
A vrchol všeho bylo, když si přede mnou jeden divnoid uplivnul se slovy: pozor, flušu kovid.

Tak teda nevím, jestli ty procházky budou pro zdraví. Měla jsem respirátor, všude, kde bylo hodně lidí, sundavala jsem tak napůl tam, kde jsem byla sama. 
A přišla jsem úplně zpocená, vytočená, napůl udušená. Asi zas zůstanu v díře.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 25. února 2021 20:10
Reakce na Pinot Noir:

mnum ještě že Rohlík a ne Česká pošta

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 25. února 2021 20:12
Reakce na Kokoska:

​Takze z procesu vypadnou dalsi sestry a doktorky, ktere budou muset zustat s detma doma...

​přesně tak, a nebo ty děti (možná nakažený) dají k babičce, vždyť to už tu bylo...

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 25. února 2021 20:14
Reakce na jinx:

Pinot Noir ale nahodou "vakcina do ruky", to by mohl hit :)

​jenze by se trefili na postu :)

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 25. února 2021 20:16

Tak mam info, ze ve hre uzavera okresu. To jsem zvedava, jak tohle dopadne. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 25. února 2021 20:16
Reakce na vanilka:

Dneska jsem šla okolo dětského hřiště, tam minimálně 30 dětí různého věku a snad 15 maminek v družných hovorech. A nikdo, fakt nikdo, neměl roušku. Ach jo

​na hřištích se nenosí, vždyť jsme na čerstvém vzduchu, ne (obvykle jsem jediná co to nasazené má)... U našeho hřiště je navíc zmrzlinárna, tak jak teď bylo hezky, všichni se zmrzkou, případně kafem a krafají, pohoda 

Offline Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 25. února 2021 20:17

Lamicka spis by mohli ockovaci centrum zridit primo na poste

Dneska jsem cetla clanek, ze na Praze 6 maji hodne nakazenych postaku, tak nemuzou dorucovat zasilky. Neverim tomu, ze muzou dorucovat jeste hur

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 25. února 2021 20:17

Pred chvilkou na ct1 rychly prehled opatreni s kratickymi reportazemi s Danielem Stachem. Vse v pozitivim duchu a s motivací!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. února 2021 20:18

dneska jsem jela skrz zlín. na trase na úplně každé benzince byly odpoledne partičky mladých, kafe, pokec, u divadla jiná aprtička ještě mladších, skejty. u mcdrive partičky, u kfc drive totéž. samozřejmě žádné roušky.

myslet si, že nějak udržíme bez policejního státu zejména mladé lidi bez kontaktů rok doma, je fakt naivní.

Offline Kora
příspěvků moje polička 25. února 2021 20:22
Reakce na Samara:

Lamicka To zni jako Borska pole v nejmenovanem meste :-) kdo mel penize, ten odtama zdrhnul na venkov

​Jo Borská pole to je paráda.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 25. února 2021 20:24
Reakce na barbucha:

​Kristepane. To se ani teď ten Bureš ani trochu nezastydí?!

​nezastydí, on přeci za nic nemůže...

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 25. února 2021 20:25
Reakce na Kokoska:

​nekde jsem cetla, ze skolky pro deti techto pracovniku by snad mohly byt zachovane. Ale nevim zda a jak to fungovalo predtim... 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 25. února 2021 20:28
Reakce na Zuzuli:

Dneska jsem cetla clanek, ze na Praze 6 maji hodne nakazenych postaku, tak nemuzou dorucovat zasilky. Neverim tomu, ze muzou dorucovat jeste hur

​nekdo psal na fb, ze to tam asi covid radi uz 5 let

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 25. února 2021 20:30
Reakce na mnum:

​nekde jsem cetla, ze skolky pro deti techto pracovniku by snad mohly byt zachovane. Ale nevim zda a jak to fungovalo predtim... 

​Taky jsem četla. U nás ve meste byla i jedna škola v provozu pro děti těchto pracovníků. 

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 25. února 2021 20:31
Reakce na Lamicka:

​nekdo psal na fb, ze to tam asi covid radi uz 5 let

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 25. února 2021 20:59
Reakce na Kokoska:

​Ty jo jak to děaly ty doktorky a sestry v Německu Že by to, že školky a hlídání fungovaly pro nepostradatelné pracovníky......

Anebo ta revoluční myšlenka, že by s dítětem doma mohl být tatínek

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 25. února 2021 21:03
Reakce na Kokoska:

​U nás fungovala školka (i pro starší děti třeba prvňáky apod.) celou dobu furt, pro zaměstnance kdo se přihlásil. Prezentovali to spíš jako "hlídání".