Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 25. února 2021 21:35

dynda zatím to neplatí, nebo se pletu? My jsme tu na hranici krajů, takže to přejíždění se děje denně.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. února 2021 21:36

viktorka_od splavu proč se tady pořád něco podsouvá.

já si jen myslím, že manažer na rozdíl od těch ostatních může mít HO.

jako naprosté minimum profesí v tomto státě montoven.

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. února 2021 21:36

Mirka Tohle jsme tu resili nekolikrat, taky se me to tyka (i manzela a kojence). Trvaly pobyt ma vlastne jen nas pes . Myslim, ze to prokazat nelze, ale ani se to neda vymahat. Mozna tak najemni smlouva/registr nemovitosti, ale pochybuju, ze to budou striktne hlidat. Proste to bude na lidech, jak rozumne se budou chovat.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 25. února 2021 21:37

Jiná Realita tak pokud si ty nebo A666 myslíte, že ten pomyslný "manažer ve škodovce" může pracovat takovým stylem, že při tom obstará (před)školní děti, nahradí učitelku, uvaří poklidí vypere, tak to je dost srandovní představa

​Hele vem si třeba Continuity, co dělá v IT a ty děti prostě nějak zvládá...... A takových ženských fakt není málo, naprostá většina co jsou doma na HO se stará zároveň i o děti....

Jinak když se někdo domluví, fajn. Nicméně jako vyvozovat ze zavření škol automatticky že bude horší problém, protože sestřičky a doktorky zůstanou s děta doma moc není o osobních domluvách

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 25. února 2021 21:39

Jos Tak to se omlouvám, nestíhám to tu vůbec dočítat. Katastr nic neřeší, nevlastní tu žádnou nemovitost a co s týká kontrol, tak při v podstatě denním překračování hranic, přijde kontrola dříve, či později.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. února 2021 21:39

Mirka 

Ještě ne, ale co já vím, do čeho se probudím. My hranice okresu překračujeme skoro každou cestou, je to vážný téma.

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. února 2021 21:42

Mirka No pojem bydliste je dost vagni a neni to nikde uvedeno. A vsechna ta opatreni se vztahuji k bydlisti. Tchan ma zase ve vedlejsim okrese mensi hispodarstvi se zviraty, kam denne dojizdi...Za me neresit a pri namatkove kontrole slusne vysvetlit danemu policistovi.

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 25. února 2021 21:48

Jos ano, bydliště je široký pojem, ale snažím se nalézt řešení, jak to prokázat a zbytečně nezdržovat cestovatele a policii. Ještě mě napadlo rodný list dítěte a kopie jeho občanky (dítě už má OP). Dítě má trvalý pobyt v místě faktického bydliště, manželka taky.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 25. února 2021 21:50

A666 tak já třeba vím že můj muž to zvládl. protože musel. ale kdyby taková situace nastala teď, tak bych to po něm nechtěla. předpokládám že v každé rodině se prostě domluví na tom, co jim nejlíp vyhovuje. a že se to tobě nelíbí to je problém tvůj, ne jejich.

ale A666 přece nepíše, že se jí to nelíbí, píše o celkém mindsetu společnosti, který je  zhusta přiživován, mj  třeba i tím, cos psala ty... 

Offline Tabea
8263 příspěvků moje polička 25. února 2021 21:52

Jiná Realita tak pokud si ty nebo A666 myslíte, že ten pomyslný "manažer ve škodovce" může pracovat takovým stylem, že při tom obstará (před)školní děti, nahradí učitelku, uvaří poklidí vypere, tak to je dost srandovní představa

​Přesně tak. Manžel teda manager ve škodovce není, ale když byl doma s dětma a já v práci, tak děti většinu dne proseděly u TV/iPadu a jídlo bylo komplet mnou připravený předem, protože valnou část pracovního dne tráví na konferenčních hovorech, kde prezentuje nebo to řídí a píše si poznámky apod. a při tom se třeba učení s prvňákem dělá dost blbě....

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 25. února 2021 21:55

Jiná Realita K těm fabrikam, jo myslím, že je to velkej zdroj nákazy. Problém není jen jak jste zmiňovali tu hustotu pracovníků a ubytovny, ale i dost velkou mobilitu, můj táta třeba pracuje ve firmě, která dělá tem montovnam zařízení a servis, takže jeden den ve Zlíně, druhý den v Liberci....pak se někde přespí... Kamarád zase dělá v techto firmách elektriku, taky jen rajzuje po republice. A takových lidí jsou mraky, myslím si, že se to z toho fakt slušně rozlejza, protože jsou osm, dvanáct hodin denne na kupe furt s jinýma lidma a na opatření tam docela kašlou a celkově v těch podmínkách je nelze asi bezpečne dodržovat, i kdyby chtěli. 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 25. února 2021 21:56

Tabea ono totiž kdo nezkusil neumí si představit, že pro matku jsou ty děti prioritní a tohle pro ně nechce + jak jsem psala, po návratu z práce to ještě všecko hasit. plus teda já osobně a věřím že spousta dalších žen to nechce udělat ani tomu muži, prostě já ho v práci podporuju a ne abych mu to ještě komplikovala. ale to je nesdělitelný holt

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. února 2021 21:59

Mirka Vidite, my nemame v ruce nic krome registru nemovitosti, kde jsme s manzelem uvedeni oba. Navic bydlime na hranici okresu a nakupovat, k lekari atd. jezdime do toho druheho. Ale takych lidi budou mozna statisice, zase to bude dalsi totalne derave opatreni.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. února 2021 22:03

Jos je to jen další opatření úplně k ničemu, které bude stresovat pár těch "anarchisticky" zodpovědných jedinců, a zbytek na to bude úplně dlabat.

já nějak ani vůbec netuším, k čemu je to vlastně dobré, když kromě hor není vůbec kam jezdit, nedá se cestovat do zámků, zoo, do nějaké restaurace nebo na akci, tak ti, kdo jezdí, jezdí stejně někam, kam víceméně musí. do práce, do školy, k doktorovi, k rodičům a na nákup.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 25. února 2021 22:08

Do statistik uvádím, že muž se o děti postará, když je zrovna doma. Normálně se s nima učí, i oběd uvaří. 

Dále hlásím, že převážně mluvím na videocallech s muži ( často se středními managery) a je zcela běžné, že se občas někdo omluví a jde obstarat děti, vysvětlit úkol nebo resetovat router. 

Jako je to mazec, ale nějak to při rozumne toleranci všech stran jde. 

Mezi našimi kamarády mám dva od manželek zdravotnic, oba do toho pracují a děti nejak obstarají. Už je to taky se.e, ale to i mě. Prostě děti v kombinaci s HO jsou celkem komplikace, vyžadující výbornej time management, aby se denně neobedvaly špagety s kečupem, ale jde to. 

Je pravda že možné, sestry využijí příležitost a celý covid jim hodí o hlavu, ale nebude to primárně kvůli zavřeni škol. Včerejší debata se sousedkou, původně dětskou sestrou. Teď je na JIPu a od září pamatuje asi 3 lidi, kteří intubaci přežili.

Toto nejde vydržet, ne dítě na homeoffice. 

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 25. února 2021 22:21

Ale problémem nebudou jen sestry/doktorky na OČR. Dneska říkal kolega, že jeho mamka, šéfka jednoho maloměstského Kauflandu, v případě zavření škol a školek prostě neposkládá směny.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 25. února 2021 22:37

Isca já šla dneska intuitivně tam, kde jakože uprostřed paneláků "příroda". Jenže tam šli všichni.

Zítra, jestli už mi ty záda povolí, půjdu na druhou stranu, tam je stará vilová čtvrť, majitelé budou nejspíš sedět na svých zahrádkách, proč by někde courali, a hřiště tam je jen jedno.

Budu chodit mezi vilkama, očumovat, jestli jim tam už něco kvete a snad tam davy nebudou.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 25. února 2021 22:37

continuityTo si taky myslím. Mám už tolik otrávených kolegyň, že si myslím, že některé si i rády odpočinou od práce. Od loňska bez volna, bez dovolené a se spoustou přesčasů, ve fyzickém a psychyckém vypětí a vyčerpané. Opravdu si to tady spousta lidí neumí ani představit. Taky se kolikrát už manžel stará velkou část roku a málo z těch chlapů to takhle dá pořád. Doma jsou hádky a ve spoustě rodin to prostě uvítají už oba. 

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 26. února 2021 00:22

Renusatko njn, a posledni proste zhasne... 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 26. února 2021 05:42
Reakce na A666:

​Sorry ale dokud budeme tvrdit, že toho nejsou schopní, tak toho nikdy schopní nebudou