A666 jenže tatínek bere často víc peněz než maminka a rodina si nemůže dovolit brát měsíc ten menší plat jako hlavní jen kvůli genderové vyváženosti.
Koronavirus
Já myslím, že tak 15.
Jiná Realita nehledě na to, že fakt málokterej chlap (neříkám že by to nešlo, ale že to není běžný) se bude třeba celý dopoledne učit s prvňáčkem, uvaří mu oběd, uklidí, nakoupí - aby mohla ženská která se přitrmácí z těžké šichty v práci jen padnout a odpočívat.
barbucha v brně též a i třeba pro děti policajtů - akorát u těch co dělají na směny a třeba dojíždí, nemá moc smysl hlídání od osmi do čtyř, když se to s těma směnama nekryje a babička nebo někdo kdo obvykle vodí/vyzvedává je na dědině 30 km daleko
Na jaře byly školky při nemocnicích a větší školy měly družiny pro školní děti všech záchranných složek.
To naše zařízení bylo právě dělaný na ty směny, že tam haranti mohli i spát. Teda před koronáčem, nevim jak je to teď ![]()
viktorka_od splavu barbucha to, že hlídání dětí osobám "z první linie" je k ničemu, protože je třeba od osmi do čtyř, jsem slyšela už víckrát. spíš bych řekla, že výjimkou bude to "na směny".
Jennyfor ty hriste jsou zlo....ja teda s tim bojuju, protoze nikdo respirator/rousku nema, deti se stejne k sobe priblizujou.... Doted jsem chodila v min vytizeny casy a to jsme tam sedely treba 4, kazda v jednom rohu piskoviste a rousky jsme nemely. Odstup 2metry a vic. Jenze posledni dny se to zaclo zahustovat, jak je hezky, tak uz jsem z toho byla nervozni a pak jsem vyslechla jednu matku kus odeme, jak do telefonu rika, ze ji nic neni a ze s ditetem ven musi i v karantene....a tak zas vencim dite jinde, protoze ani s respiratorem bych tam uz nevlezla. Ale stve me to, jak vsechno dodrzuju, tak to hriste je takova varena zaba - porad ti prijde, ze je tam malo lidi a mate odstup a najednou je tam 20 matek a 40 deti na jednom piskovisti. No ale neomlouva me to. Ted uz to dodrzuju.
barbucha vida, týdenní jesle existujou!
tjo nevím, já jen vím že si u nás na to někdo stěžoval, nevím jestli to je u každýho špitálu jinak
Jiná Realita nehledě na to, že fakt málokterej chlap (neříkám že by to nešlo, ale že to není běžný) se bude třeba celý dopoledne učit s prvňáčkem, uvaří mu oběd, uklidí, nakoupí - aby mohla ženská která se přitrmácí z těžké šichty v práci jen padnout a odpočívat.
barbucha v brně též a i třeba pro děti policajtů - akorát u těch co dělají na směny a třeba dojíždí, nemá moc smysl hlídání od osmi do čtyř, když se to s těma směnama nekryje a babička nebo někdo kdo obvykle vodí/vyzvedává je na dědině 30 km daleko
Sorry ale dokud budeme tvrdit, že toho nejsou schopní, tak toho nikdy schopní nebudou ![]()
Znám dost chlapů, co se dovede o děti postarat a u toho i obstarat domácnost, mimochodem stačí se podívat na Twitteru, jak podporuje manžel třeba Barboru Tomšů......
Ad plat - obvykle ty lépe pracené pozice jdou lépe dělat z HO....
Ale jak říkám, je to zbytečný řešit, protože jak už tu padlo, řešení leckde existuje ![]()
Jennyfor Byla by škoda zůstat v díře, nejde naplánovat trasu vyhýbající se hřištím, parkům a "výdejním okénkům"?
A666 Myslim, ze deti zdravotniku zustanou poresene, jak to dosud fungovalo. Ale u nas je snad pulka paru oba zdravotnici, coz uz by bylo kapku neresitelne i pri "schopnosti" otce ditete vse zastat.
a to jsem napsala kde?
Nepsala jsi, že málokterý chlap? Že to není běžný? Běžný to není, protože se to po nich nevyžaduje, oni by to nějak zvládli, kdyby museli.....
Jo, to naprosto chápu a myslím, že je třeba, aby o děti esenciálních pracovníků bylo postaráno. Jen mi přijde absurdní, že u mužů nikoho nenapadne, že by museli zůstat s dětmi doma ![]()
A666 no třeba v celé naší profesi fakt ne. vůbec nikdo.
lepším platem já nemyslím, že matka je sestřička v nemocnici a tatínek manažer ve škodovce, ale že maminka je sestřička a tatínek řidič kamionu, mistr směny, zedník nebo obchodní zástupce...to jaksi na HO fakt nedáš.
A666 tak já třeba vím že můj muž to zvládl. protože musel. ale kdyby taková situace nastala teď, tak bych to po něm nechtěla. předpokládám že v každé rodině se prostě domluví na tom, co jim nejlíp vyhovuje. a že se to tobě nelíbí to je problém tvůj, ne jejich.
Do statistiky hlásím, že jsem byli včera a dnes na kole. Všichni se venčí, všichni bez roušky. Jak jste psaly, zejména hřiště jsou plná děcek a jejich garde bez roušek.
A mám blbý dotaz. Kdyby došlo na zavírání okresů/krajů, lze nějak prokázat, že trvale bydlím v jiném okresu/kraji, i když tam nemám trvalé bydliště? Nápad byl čestné prohlášení a k tomu třeba podepsané prohlášení starosty obce, ve které bydlím? Protože jestli na to dojde, bude kámoš bezdomovec.
Mirka má nájemní smlouvu? Ta by mu mohla stačit.
Jiná Realita tak pokud si ty nebo A666 myslíte, že ten pomyslný "manažer ve škodovce" může pracovat takovým stylem, že při tom obstará (před)školní děti, nahradí učitelku, uvaří poklidí vypere, tak to je dost srandovní představa
Doufám, že zítra ještě stihnu vyzvednout nákup v sousedním okrese. A kočka chalupářka má štěstí, že je ve stejném jako my.
Evaeva nemá, ale napsat by šla. Že by mu manželka pronajala jednu cimru
?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY