Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 14:17

AprilTwelve Hele dneska jsme se nemohli shodnout doma, to promoreni nejde testovat zpetne kdo to mel? Jako mel a je vylecen uz? Jako treba nestovice;-)

Offline Korsičanka blogger
13499 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 14:20

moora  myslela jsem, že povinnou školní docházku zavedla marie terezie, jak je možný, že se jí plaga vyhnul? jinak si nedovedu vysvětlit ty nápady, než že v životě ve škole nebyl...

​Dobře se tu řežu Taková škoda, že páni ministři nemůžou číst vaše příspěvky tu

Online Kokoska
35145 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 14:20

Garfie prave jsem to dneska nekde cetla, ze jim to tam narusta.

Online AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 14:23

Karja ja jsem pochopila,  že se ti objeví protilátky,  které právě avizuji, že nemoc už proběhla.  ale kdyžtak ať me někdo opraví,  odborník nejsem 

Online Kokoska
35145 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 14:26

Karja nekde byla zminka v souvislosti s tou hypotezou, ze uz to tady zacalo v prosinci, lednu. Ze by se protilatky zjistit daly, ale nevim, jestli se tim nekdo hodla zabyvat. Docela lidi popisovali ty priznaky dost presne, tehdy se ale netestovalo.

https://www.televizeseznam.cz/video/adost/exkluzivne-coronavirus-se-podle-vseho-v-cr-objevil-uz-na-prelomu-roku-prvni-nemocni-uz-v-prosinci-64052846

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 14:41

Jiná Realita mna stale viac a viac zaujima co take sa clovek musi zaucat dva roky? Nie som ironicka fakt ma to zaujima. 

Offline viktorka_od splavu
49433 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 15:11

Garfie já ale vůbec nemluvím o učení a o těch znalostech, ale o tom, že najednou jde zrušit povinnou školní docházku

49433 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 15:12

Karja jde, ale ty protilátky se testují těma čínskýma rychlotestama:D

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 15:14

viktorka_od splavu Tak ale ty děti co nepůjdou do školy, mají pořád povinnou školní docházku, ne? Osnovy budou muset splnit.....teď snad zrušená povinná školní docházka taky není? A ze zákona lze mít i domácí výuku....

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 15:40

Kokoska no já to řikám furt!! koncem ledna jsem lehla, vysoké horečky, pak se přidal suchý kašel, únava jako blázen. Doktorka nevěděla, co se mnou, atb mi nezabraly, crp v normě. Po třech týdnech to nějak přešlo, ale minimálně měsíc jsem pořád pokašlávala. Chytla jsem to od dcery, ta měla jen tři dny vysoké horečky a pak nic.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 15:42

Janulik03

na to, jak teplou vodu musíš použít, když je venku 20 nebo minus dvacet, kolik jí tam asi dát, jestli do pece pustit víc páry nebo ne, čím to může být, že v chlebu jsou díry uprostřed, nebo na kraji, nebo jsou moc malé, nebo velké (no to každé má svůj důvod). proč, když je nová pec, to peče nahoře moc, a jak to vyštelovat. jak si poradit, když je mouka jarní, nebo když je mouka zimní, nebo podzimní (protože každá má jiné vlastnosti, podle toho, jak je mlýn míchá ze starých a nových, a každý rok je to jinak). proč je chleba najednou placatý. nebo "podlitý" (má spodní kůrku na krajích špičatou). nebo proč je najednou tuhý. nebo bledý. nebo moc měkký. jestli pomůže udělat teplejší kvas nebo tam zkusit hodit nějaký zlepšovací přípravek, protože mouka je naprd a neuděláš nic.

musíš mít prostě strašně moc zkušeností. není to jako pečení doma z mouky koupené v obchodě. pečeš toho třeba dvacet metráků, v tom množství už pak odchylky hrají velkou roli. a každý den jsou vstupní podmínky úplně jiné. jinak se peče přes vánoce, jinak v srpnu. 

máme lidi, kteří to ani po pěti letech prostě neumí. nenaučí se to každý, chce to jistý cit, vlastně je to určitým způsobem umění. umění, které se nedá našprtat. míchat chleba nemůže každý. ten, kdo cit má, a má i rozum, pak přijde, koukne na chleba a ví, co je za problém. 

když ti pak chybí několik lidí, kteří tohle umí, tak ti to ani nemá kdo naučit nové lidi.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 15:50

Garfie tak písemka by asi napsat šla, ale asi ne stylem, že to tam učitel v úterý vloží,ještě bez terminu a nějak to dodejte.

49433 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 15:51

Garfie docházka vs vzdělání

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 15:54

Kokoska já to samozřejmě chápu, vím, že nejsme jediní s problémy a že mnozí mají problémy ještě větší. a to víc si právě myslím, že by se stát neměl zabývat tím, jak dostane čechy na dovolenou, a dojednávat koridory. že má fakt úplně jiné starosti. vůči subjektům, které jsou pro jeho funkci mnohem důležitější než cestovky (bohužel pro ně). protože i programátorská firma, která dělá něco pro nemocnici, je důležitější, než cestovka. o to mi vlastně celou dobu jde, že stát nemá nastavený žádný řebříček, a postupuje dle toho, kdo víc řve, nebo má kamaráda v politice.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 15:58

Jiná Realita stát má řebříček jenom ano/ne.

A to rozhodování je krizový zákon, jsou tam městské úřady, ale očividně se zapomnělo na potraviny. Takze poučení z tohoto celého bude ještě zajímavé.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 15:59

Janulik03 aneb jinak řečeno: když vyrábíš chleba ze směsí, takový ty všechny semínkové rádobyzdravé fit chleby, nebo ze sušeného kvasu, můžeš to dělat jako v anglii, že v pekárně pracují tři ukrajinci, kteří ani neumí anglicky, a mají před sebou papír, na kterém je obrázky popsáno, že do těsta mají dát dva díly z červeného pytle, jeden z modrého a pak sto litrů vody nebo tak něco.

ale když pečeš ze skutečného kvasu, který si pěkně zraješ sama, tak musíš mít chytré lidi, kterým dost dlouho trvalo, než se setkali se všemi situacemi, které taková živá věc přináší.

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 16:02
Reakce na barbucha:

euridike 

Povaleči z kaváren - do polí a továren!

​Já jsem porevoluční dítě, komunistické restrikce se mě přímo nedotkly (byť mé rodiny ano), ale tohle už tedy zatrnulo i mně, i v souvislosti s tím, co se děje v Maďarsku, kdy se z učebních osnov eliminují někteří /často pravicoví/ autoři, např. Imre Kertész, držitel Nobelovy ceny za literaturu, načež je "nahrazen" někým, jako je Ferenc Herczeg, antisemita a podporovatel Mussoliniho... Tohle mě opravdu děsí - v případě ČR hlavně tyhle komunistické manýry a typická rétorika jak z agitačních filmů 50. let...

Offline MP Marge
6919 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 16:02

Jiná Realita Ja s tebou souhlasim. Mimochodem, tady je to to same v blede modrem

Poradit neumim, ale drzim palce! 

Jinak to pekarstvi me fascinuje. Hrozne zajimavej obor. Ja uz nekolik let premyslim, ze se vyucim - je tady v okoli skola, ktera to nabizi...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 16:06

a já jsem si tu původně šla odložit vztek nad novým skvělým plánem.

zaměstnavatel by měl dát zaměstnacům 10k na rekreaci v tuzemsku. pak si to může odečíst z daní. hádám, že je myšleno ze základu. yes.

takže vláda se udělá pěknou, a zaměstnavatelé, kteří už teď přišli o všechen zisk, jsou ve ztrátě, a tudíž poslední, co by si mohli dovolit, je vyplácet hromadně statisíce, budou za svině, protože nechtějí dát lidem těch 10k, co pan babiš slíbil...

jak to někdo trefně popsal, burešova virtuální kobliha.

Online AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 16:12

Jiná Realita ty poukázky na tuzemskou dovolenou má platit zaměstnavatel? to fakt uz ale nemůžou myslet vážně,  ne?

jo tak on to má být pobidkovy program s možností zapojení... i tak chápu, jak to myslíte, že budete za ty špatný,  když se nezapojite a tu možnost zaměstnancům nedáte