Potrefenáhusa Ja jednou pocitala, kolik nas stoji rocne chalupa (a to se tehdy delaly nejnutnejsi veci) a vysla mi castka, za kterou by bylo nekolik dovolenych v krasnych penzionech. Pro nas je to ale super reseni. Z Prahy nechceme, v byte se nam libi, ale neradi tu travime vikendy a volny cas.
Koronavirus
No a myslíš, že by většina Čechů chtěla trávit letní dovolenou u moře v Německu nebo Polsku?
Jinak logicky máš samozřejmě pravdu. Minimálně bych čekala, že nejprve začnou jednat s tranzitními zeměmi, přes které je třeba se do toho Chorvatska dostat po zemi.
wendulka v současné situaci je úplně jedno, kde chce kdo trávit dovolenou.
stát má primárně řešit hospodářství a podobné věci, ne se snažit zajistit voličům moře.
až vyjasní klíčové hospodářské a jiné přeshraniční vztahy (například rozdělené rodiny, rozdělené firmy, problémy s cestováním do práce apod.), tak potom teprve přichází na řadu blbosti typu, zda budou moct češi někam k moři.
to by udělal chytrý stát. populistický stát bude slibovat moře. meanwhile lidé jako já budou zoufale telefonovat, jak zajistit lidi právě z onoho příhraničí, aby byl chleba/obilí/zelenina/cokoli. na to ale stát nemá čas.
mně se z ústředí stále nikdo neozval, o tom víc jsem dnes opravdu nasraná, s odpuštěním. a v novinách chorvatsko.
že se stát vůbec nestydí.
ale hlavně, že zajišťuje strejcům moře.
viktorka_od splavu To je jasne. Veci se resi, jak kdo hlasite krici.![]()
Jiná Realita To nevim. Mne to taky prijde jako hrozna blbost. Podle me koridor do Chorvatska neni priorita, kterou se ted maji urednici inzenzivne zabyvat. (a zabyvaji, co jsem tak slysela...)
Hele že se tak ptám - u nás máš nedostatek lidí? nikdo tady neshání práci? že musíš brát ty zahraniční... je to dost nepohodlný právě v podobnejch situacích.
Jiná Realita souhlas se vsim.....je to neuveritelny.
barbucha už jsem to tu psala - ti lidi se na tu pozici učili třeba dva roky. mě fakt nezajímají propuštění číšníci. já potřebuju zpátky svoje vyučené slováky, a to teď hned. zbytek lidí už nemůže. nevím, co mám dělat, všichni jsou vzteklí, unavení, vyčerpaní a vystresovaní.
a jestli se stát místo toho snaží vyjednat moře, tak ať se jde vycpat.
Tak součástíhhospodářství je i cestovní ruch, kterej je teď na nule.
A myslím, že toho se Prymulovo vyhledove vyjádření týkalo.
Jinak z hlediska logického postupu máš samozřejmě pravdu.
Slováci maj jiný učební obory než my? Já ti číšníky necpu (ani nevím na co), to je tvoje věc... ale bylo by hezký, kdybys podpořila i českou zaměstnanost (až půlka lidí přijde o práci), když už máš takovou péči jak pozvednout naše hospodářství ![]()
Prostě každýho zajímá to jeho, se nediv. Ty chceš uvolnit slovenský hranice, jinej zas ty chorvatský (například i naše cestovky by to jistě uvítaly). Tak to je: bližší košile než kabát!
barbucha Tak zas chápu, ze na moravskoslovenskym pomezí je půl zaměstnanců ze Slovenska, to mi přijde celkem logicky?
my jsme tu lidi hledalo dlouho. mnozí se až posmívali představě, že by měli jít pracovat do pekárny. slováci byli rádi a jsou pořád rádi. vyučili jsme si je sami. v česku sice obor i je, ovšem přes naši velkou snahu nikdy nikdo z něj nešel do toho oboru pak pracovat, jsou to zcela nepoužitelní lidé. a rozhodně nejde o peníze, platíme minimálně při srovnání v oboru slušně. prostě se taková práce nikomu nechtěla dělat. slovákům ano.
takže upřímně - mám o české pracovníky přesně takový zájem, jaký měli oni doposud o nás. jestli se to z jejich strany mezitím změnilo, je irelevantní, protože dva roky, než se některý z nich něco naučí, já čekat nemůžu. nejde o to, že nám chybí jeden dva. chybí nám celá směna, to se nedá nijak nahradit.
wendulka cestovní ruchu jsou i všechny hotely apod., ve kterých nikdo nebude, protože odjede do chorvatska. aneb nejsou to dve cestovky, které dokáží zasjitit chorvatsko, ale spíš většina ostatních, u kterých by v případě, že by chorvatsko nebylo, přece jen někdo dovolenou strávil.
Zajímalo by mě, kolik lidí raní mrtvice jen z toho, že si přečtou noviny ![]()
Ale četla jsem, že stát chce koupit ČSA, tak možná že kdo bude chtít do Chorvatska, bude muset povinně letět ![]()
barbucha souhlasím s vami do puntíku.
ps: asi tě nechápu - koho mi tedy nabízíš, když ne propuštěné číšníky, kuchaře, lidi z cestovek apod.? nějaké propuštěné vyučené pekaře? nic takového neexistuje. neexistují ani nepropuštění vyučení pekaři. neexistuje nikdo, kdo by dokázal během měsíce nahradit chybějící lidi, aby mohli ti nechybějící přestat mít trvalou noční směnu.
tohle jsou prostě hraběcí rady.
To plivání po Chorvatsku fakt nemusím.lidi to tam mají třeba rádi, mají tam přátelské vazby po desetiletí, tak se jim nedivím.my třeba taky, můj muž se naučil za těch dvacet let slušně chorvatsky, není to žádný buran a pastikar. A ti Chorvati tam skutečně nic jiného než cestovní ruch a zemědělství nemají. Zajímavý, že na paskalu je roky akorát Chorvatsko, teďka k tomu přibudou pravdepodobne lyžaři z Itálie.to bude taky urážení na roky.
nika tady nekdo plive po Chorvatsku? ![]()
Lamicka jistě , strejci potřebujou jet do Chorvatska atd.
Takto to jede v Čechách roky.to je jedno, hádat se nechci, radeji ti smažu, ani neříkám,že jsme z těch lidí, co do Chorvatska taky jezdí.
Takový posměšky, že někdo jezdí zrovna tam jsou hodně příjemné, když tu zemi máte rád.
nika Mne se treba nelibi zvyhodnovani jednoho statu nad dalsi......Napriklad Recko ma momentalne 2 192 nakazenych,coz je o dost min nez v cesku,na cestovnim ruchu je hodne zavisle ,kazdorocne tam jezdi hodne turistu z cech....a tak proc nejedna vlada,ze tam budou litat letadla??Proc jen Chorvatsko?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY