Já ti nikoho nenabízím. Jen jsem netušila, že český pekaři jsou tak úzkoprofilový zboží. Cestovky jsem zmínila proto, že tak jak ty chceš prodávat rohlíky, tak chtějí ony prodávat zájezdy, to je vše. A tak jako ty si patrně nenecháš mluvit do toho, jak maj bejt ty rohlíky zakroucený, tak zas nech cestovky, aby organizovaly svoje zájezdy tam, kam chtěj. Jednoduchý.
Koronavirus
Jiná Realita
Hele že se tak ptám - u nás máš nedostatek lidí? nikdo tady neshání práci? že musíš brát ty zahraniční... je to dost nepohodlný právě v podobnejch situacích.
Já vím, že jak cestovní ruch funguje a co všechno zahrnuje. Jsem to studovala.
Ale skutečně čekáš, že většina českého národa dá dobrovolně a uvedomele přednost domácím luhum a hájům a českým hotelům i v případě, že by nakonec neměli možnost strávit letošní letní dovolenou u moře vůbec nikde?
Znova opakuju, logicky ti dávám za pravdu, ale prakticky mě zrovna tohle populisticky kompromisní gesto drásá nervy nejmíň, když z toho budou mít alespoň něco cestovky a přepravci, než vůbec nikdo.
euridike Zrovna jsem četla, že nezaměstnaní mohou jít pracovat do zemědělství a hned mě napadlo, jestlipak to od vlády dostanou v rámci nouzového stavu příkazem...
Jsem si na Tvůj post hned vzpomněla...![]()

Zarinya ano, na vás a na Řecko jsem taky myslela, je to země, kam jsem se vždycky chtěla podívat a vím, že je to u vás dobré, to taky nechápu, proč by se tam nemohlo vycestovat, když to tak zůstane.
nika Ja osobne nastesti nejsem zavisla na rozhodnuti ceska,takze my se tam mozna dostaneme,ale je mi to moc lito za Reky,protoze turisti z ceska nejsou mala cisla a Recko se jeste ani nevzpamatovalo z krize 2009 a ted dalsi rana.
Tak sezónní dělníci pro sklizeň na polích jsou trochu něco jinýho, než celoroční zaměstnanci...
Povaleči z kaváren - do polí a továren!
euridike Sklízet budeme řepku. Teď jsem jela z Benešova do Prahy po cestách vedlejších a NIC jinýho jaem na polích neviděla ![]()
![]()
wendulka přesně tak . Babiš řekl, co bychom prý jinde hledali , všechno mame tady.ze by moře? Lidi si odlozi peníze a pojedou k moři, az to bude možné.treba mimo sezónu,v září , v říjnu,kde je pěkně i v tuto dobu anebo az příští rok.
jsem nad tím ještě přemýšlela v autě :)
rozumný stát nejprve zajistí, aby mu fungovalo zásobování, především zásobování potravinami, a potom řeší dovolené. my jsme to první. zásobujeme v podstatě jeden celý kraj. očekávala bych státní pomoc dřív, než státní pomoc cestovnímu ruchu. zakroucenost rohlíků v tom nehraje roli. bohužel stát zajímá jen kritická infratruktura (= babišovy firmy), nic menšího je momentálně nezajímá. bohužel, s lítostí musím říct, že na slovensku se k tomu postavili jinak, pro ně bylo zajištění zásobování otázkou, kterou je nutno se důkladně zabývat. vůbec ke všemu se postavili jinak, ke komunikaci, k přístupu k mně, coby volajícímu zoufalci. to srovnání mě fakt bolí.
právě proto, že nerozumíš rohlíkům, nedávej rady, a nemyslím to vůbec útočně. my se pořád považujeme za rodinnou firmu. i kdyby nic jiného, tak tihle lidi s námi vydrželi dost negativního, a já je nemíním hodit přes palubu. i kdybych měla letadlo plné rumunů, kteří mi je nahradí. oni by si taky na slovensku v současné situaci blbě hledali práci.
pokud máš starost, jestli já má starost o české hospodářství, tak pokud budu mít ještě chvíli problém s návratem slovenských lidí, začnou mít problém i momentálně zaměstnaní čeští zaměstnanci. ne že budu nabírat nezaměstnané, ale začnu je vyrábět.
jako jedna z mála firem v našem oboru jsme nikdy nepřešli na hromadu ukrajinců. preferovali jsme české, a když nebylo možno, tak slovenské pracovníky. platili jsme vždycky mezd, co to jen šlo. odvedli jsme miliardu daní. nečerpáme ani covid, ani antivirus. nic po nikom nechci, jen aby se stát zabýval tím, že potřebuju pomoct sem vrátit pár lidí před tím, než začne řešit, kam pojedem k moři, aby tak za 14 dnů neměli někde lidi prázdný regál.
pro tohle všechno mě tak nebetyčně štve, že mi zatím nikdo neměl čas ani odpověď na email, protože má plné ruce práce s dojednáváním koridoru přes rakousko.
nika ja mam Chorvatsko i Chorvaty rada, 2x jsme ho cele procestovali, mam velmi dobrou kamaradku Chorvatku... to, ze pastikari musi do Chorvatska beru s rezervou a nevidim tam kritiku te zeme... Osobne radsi stravim hezkou dovolenou tady a k mori si zaletim, az se situace uklidni nez abych se hnala do Ch. pres koridor. Taky myslim, ze ted je treba resit dulezitejsi veci, plno podnikatelu ceka co bude, lide maji rodiny v zahranici... a na MZV resi dovolene v Ch. Je mi lito treba atopiku, astmatiku a dalsich, kterym more vyznamne pomaha a diky pobytu u more treba preziji bez potizi zimu (moje mama), ale neexistuje jen Chorvatsko.
Jiná Realita strašně ti držím pěsti!
já jsem někde jedním okem zahledla info, že při těch debatách, co kdy uvolnit malem nejvic času strávili u svateb... víc jsem to zkoumat fakt nechtela a pokud je to pravda, tak se nemůžeme divit, že ten plán vypadá, jak vypadá. známý hospodský může otevřít hospodu "uz" 25.5., ale jen venku a jen bez wc... tak to je fakt wtf stejně jako ta sportoviště a fitka bez wc. hlava mi to nebere. pořád se nemůžu zbavit dojmu, že se pořád řeší co ne a jak ro nejde, ale nehledá se moc rozumných cest jak ano
teď jsem zahlídla titulek "vláda jednala o svatbách, opomněla bohoslužby"? jako to je furt. proč řešej jmenovitě jednu každou blbost, prostě vydám nějaký obecný podmínky (počet lidí, OOP ano / ne a jánevímcoještě) a je vymalováno. buď se do toho ta akce vejde nebo nevejde.
moora to je ten babisuv mikromanagement
totéž tábory. co to jako je "tábor"? Zákon hovoří pouze o tzv. zotavovací akci, což je organizovaný pobyt pro více než 30 dětí do 15 let po dobu delší 5 dnů, cokoli menšího / kratšího se nazývá "jiná podobná akce po děti".
takže akce do 50 osob od 8. června a tábory v druhé půlce prázdnin je jako co?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY