AprilTwelve No, hospoda, byť zahrádka, bez WC..si umím představit, kam se podějou všechny ty vypitý piva ![]()
Koronavirus
Ale neboj se o prázdný regály, von je Penam doplní ![]()
Nicméně... je to sice všecko smutný, ale ty chceš aby se stát zabejval tvým podnikem? Pár lidma, který ty akutně potřebuješ... To je přece taky věc nějaký celkový domluvy/nastavení, těch přeshraničních pracovníků/pendlerů je dost i z naší strany (jen jiným směrem než na Slovensko), a pro všechny platěj stejný pravidla, ne? Nějakou výjimku by chtěl kdekdo, a pak je ti každý pravidlo k ničemu, můžeš ho zrušit a každej ať si dělá, co chce...
Leda byste byli v tý skupině, že by jejich nepřítomnost závažně narušila základní potřeby obyvatelstva - jste v takový? Nebo - abych tomu správně rozuměla - to je ta pomoc, kterou chceš od státu? aby vás do ní zařadili?
Isca no asi tak no... ale tak furt je šance, že se to ještě upravi, doufám teda
jejda, a taky tohle, taky moc vtipný: návrat 1. stupně je dobrovolný, roušku děti nasadí jen při kontaktu.
myslela jsem, že povinnou školní docházku zavedla marie terezie, jak je možný, že se jí plaga vyhnul? jinak si nedovedu vysvětlit ty nápady, než že v životě ve škole nebyl...
moora me by zajimalo, co se na situaci zmeni 1.zari... vcera mi volala kamaradka a rika: mam pocit, ze nekdo si mysli, ze posledni vir zamackneme 31.8. a pak bude vse v pohode.
moora díky! Muz tu včera dělal paniku kvůli oběma táborům pro děti, navíc přišel z práce úplně vyřízeny, tak nebyl úplně schopen jasné myslet. ty tábory jsou jeho srdcovka. Já mu říkala, že se to ještě nějak vyvine. ( Navíc oba dva by slo lehce přeložit), jeden je v úplně divočině a nestřídají se tam žádné turnusy, ten druhý potřebuje akorát otevřené kempy a vodu v řece, taky jediný turnus za celé léto.
continuity no však, "náš" tábor představuje asi tak 20 dětí + 5 vedoucích + 3 králici tři týdny uprostřed hlubokých lesů...
moora jinak se skolana, včera byl na ČT24 jakýsi velký rozhovor o školství a opatřeních a dokud jsem měla sílu koukala jsem na to. zjistila jsem akorát, že nikdo neví nic.
Plaga je v té vládě klasický podrž taška a půjč mi drát. Tuším na seznamu? byl komentář, že to měli rozmyšlene se skolana celkem racionálně, ale krizový štáb mu to zamazl. Tak se krucinál do toho měl opřít, je to jeho rezort, snad mu rozumí! Tak ať se za to pere. To je ta vláda jako firma ![]()
moora tak podle techto kriterii by byl "nas" tabor v cervenci ok, ale kdo vi, jak se to bude vykladat...
je to prkotina, ale po x mesicich v izolaci by se tabor fakt hodil a pozvedlo by to i tělo i ducha :)
Tulipe a rodiče ![]()
Jiná Realita promin, vim, ze te to trapi, ale problemy nemas jen ty. Napr.nase programatorska firma je ze 100% zavisla na financni situaci ve zdravotnictvi. A jake poradi pro placeni faktur asi bude mit nemocnice, kdyz ma platit za elektriku - vodu - leky - zamestnance - ochranne prostredky - pristrojove vybaveni - software? Uz ted maji nektera zarizeni ve smlouvach splatnost faktur 3 mesice a neni vyjimkou, ze jsou nam dluzni vic nez rok. Visi nad nama druhotna platebni neschopnost, ted vic nez kdy jindy. Cca 40 lidi je mesicne hezka palka na mzdach a odvodech a urady se ptat nebudou, kde na to vezmem. Jedina vyhoda je, ze se hodne veci da udelat na dalku pres internet a nemusime "zastavovat vyrobu", ale dlouhodobe to taky nejde.
myslela jsem, že povinnou školní docházku zavedla marie terezie, jak je možný, že se jí plaga vyhnul? jinak si nedovedu vysvětlit ty nápady, než že v životě ve škole nebyl...
já docela myslím teďka na ty odmítače školní docházky, jak se proti nim docela bojovalo, domácí výuka byl dost problém ne? a vidíš, najednou to jde![]()
Četla jsem komentář, že min.skolstvi mělo plán odsouhlaseny odborníky, Zeman měl projev, kde preferoval tvrdou linii opatření a prymula s hl.hygienickou otočili, plán byl smeten ze stolu a vytvoreno toto.plaga má špatnou pozici, Babiš ho nemá rád, tak ustoupil.
Jo a s těma hranicema
Když Babiš říká, že dovolená v ČR, tak to tak bude.prymula je zastánce rozhodnutí dle situace v jednotlivých zemích,ale určitě změní názor.
A takto je to se vším.
viktorka_od splavu no jde, je velký eufemizmus.
Dnes dítě psalo velkou písemku z matiky. Ona je takove trdlo, takže si jeste jeste stopla čas, ale nedělám si iluze, jak tomu přistoupila půlka spolužáků, když k tomu nedostali žádné jiné noty.
continuity no jde.. jde o to, že doteď to jinak být skoro ani nesmělo, prostě docházka je základ a přes to nejede vlak.. nikdy nešlo o to, co a jak se děti naučí. šlo o to, že do školy musí chodit. a teď najednou je docházka dobrovolná![]()
od pondělí se má rozběhnou to plošné testování až 28 tisíc lidí, aby se zjistila ta promorenost. do toho Prymula hazi info o tom, že jestli stoupne číslo denně nakažených na 400, že zase utáhnout šrouby... když se bude víc testovat, bude víc pozitivních nálezů. budou do toho cisla počítat vysledky toho plosneho testování... a pokud ano, jak z toho chtějí oddělit ty případně nárůsty z toho našeho neposlouchani o Velikonocích? nebo je to jen pojištění si toho prodloužení nouzového stavu? samé otázky... ale sama jsem fakt zvědavá na to promoreni, tak snad se jim to povede zrealizovat a mít nějaká objektivnejsi data
euridike
A koukám, že do toho pro jistotu povolal všechny vysokoškoláky, jako za starých dobrých časů chmelových brigád! Původně jsem myslela, že chce nahnat třeba jen ty z hnojárny!!
Jiná Realita Jinak s tebou souhlasím, taky myslím, že jsou důležitější věci než řešit letní dovolenou (ze strany vlády). Průjezd zemí se ale udělat dá, Rakousko ho dlouho mělo (nevím, jestli má pořád), ale na vstupu jsi musela podepsat čestné prohlášení, že nebudeš zastavovat na benzinkách (ani na wc), zkontrolovali ti plnou nádrž a na koneci ti zkontrolovali čas...
Garfie co ten znamy Japonec, uz to nejak vyresili?
moora Vis co, ja nechapu,proc se k tema taborum a skolam nepristupuje trochu individualne. Nase skols ve vsi ma presne 22 deti, dva ucitele, jednu druzinarku, ta skols je nova a obrovska s x mistnostma, tam se muzou z pohledu hygieny a karanteny realizovat jak draci.
Kokoska Jojo, děkuju že sis vzpomněla :-) Nakonec je převezlo taxi a už jsou v Japonsku. Ovšem tam teď některé části vyhlašují nouzový stav, taky žádná legrace :-(
continuity Ségra píše písemky normálně online, rsp. mají nějaký spešl program na písemky a třeba za půl hodiny se ti test nekompromisně zavře. Dost kluků už si na to stěžovalo, že třeba začali později a měli o to míň času. Ale ta ségřina skvadra je vůbec specifická, do školy chodit nemůžou, zato je většina z nich na brigádě, dokonce se kvůli tomu omlouvají z online hodin! ![]()
viktorka_od splavu Taky bych si nebyla úplně jistá, že to jde. Já jsem doma, vcelku na obě děti dohlížím. Na toho mladšího teda intenzivně, starší si všechno řeší sama, jen se jí ptám, jestli s něčím nepotřebuje pomoct atd. Teď jsem zjistila, že je (navzdory velikonočním prázdninám) ve skluzu, už má zabavený telefon, asi 10 knížek a čtečku. Jo a taky má zaracha
Je to třídní premiantka, stejně jako její spolužačka, která se ještě vůbec neozvala anglčtinářce, která dětem před třemi týdny napsala a zorganizovala online výuku po skupinkách, tahle hočička na ni vůbec nezareagovala, neposílá úkoly, nic. Je to nejlepší žákyně ve třídě, psala jsem si dnes s její mámou, která vůbec netuší, že by byl nějaký problém. Takže to je vzorek dvou třídních premiantek, z nichž jedna má doma permanentně otravnou matku. Vůbec nechci vidět, jak vypadají ti "horší", zvlášť když rodiče třeba chodí do práce.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY