Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. března 2021 11:15

Mne se libi,jak vlada chrli jedno opatreni zachranujici svet za druhym...a uz ale naprosto pohrbila veskere ostatni zakony. Nejake hygienicke normy, to,ze firmy maji interni predpisy,ktere se pracne zpracovavaly,aby dostaly predchozi legislative...gdpr,co to je?na to nikdo ani nevzpomene,policii prej mame ukazovat pracovni smlouvu(?!),na jakem podklade mam ja testovat zamestance,to neresi nikdo,ted uvazuju o narizeni prace z domu...

Proste neco vecet napadne jednu z tlustosek nebo nektereho z usoplesku,a do rana voila,mame nove narizeni zcela bez jakehokoli ukotveni do soucanse existujici extremni byrokracie...a zamestnavatele,nejak si poradte.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 02. března 2021 11:17

Sweet Potato Každá ta parta má svoji svačinárnu. Do jídelny se chodilo na etapy, protože by se tam stejně všicni naráz nevešli. Před chvílí tam šel kolega, že se podívá, jestli mu něco dají (zaplacený oběd) a vrátil se najezený. Že prý až od zítřka budou fólie.

PS: Stejně se všichni na fajront sejdeme u píchaček.

Offline Sweet Potato
40639 příspěvků moje polička 02. března 2021 11:19

Jiná Realita Práce z domu...budete moc na své výrobky hrdě nalepit cedulku "domácí"

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. března 2021 11:21

Sweet Potato jasne,kazdy pekar neco doma napece,pak to ridic vyzvedne svozem a rozveze

Online barbucha blogger
36120 příspěvků moje polička 02. března 2021 11:26
Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 02. března 2021 11:29

Bledule To je vlastně taky sranda, oni si to stejně vyzvednou v kantýně a někam přenesou....to je fakt na hlavu i v provozech, kde se to dá udělat.

Mám další zkušenost od mého švagra z fabriky. Mají obrovskou kantýnu, v ní každý druhý stůl bez židlí, u stolu jen dvě místa, pro celou fabriku časovky, aby se tam nepotkávalo moc lidí...takže ode dneška jí po deseti chlapech v šatnách o velikosti 2x2 metry (to asi přehání, ale o moc víc to nebude)...

Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 02. března 2021 11:30
Reakce na Jiná Realita:

Mne se libi,jak vlada chrli jedno opatreni zachranujici svet za druhym...a uz ale naprosto pohrbila veskere ostatni zakony. Nejake hygienicke normy, to,ze firmy maji interni predpisy,ktere se pracne zpracovavaly,aby dostaly predchozi legislative...gdpr,co to je?na to nikdo ani nevzpomene,policii prej mame ukazovat pracovni smlouvu(?!),na jakem podklade mam ja testovat zamestance,to neresi nikdo,ted uvazuju o narizeni prace z domu...

Proste neco vecet napadne jednu z tlustosek nebo nektereho z usoplesku,a do rana voila,mame nove narizeni zcela bez jakehokoli ukotveni do soucanse existujici extremni byrokracie...a zamestnavatele,nejak si poradte.

​jojo. a prvni na rane - naridili nosit respiratory ktere nesplnuji evropskou normu. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 02. března 2021 11:51

barbucha Tak sázky: Blatný ustoupí za 3, 2, 1 den....

A Sputnik jde vítat delegace na Ruzyň, alegorické vozy, krojované družiny, chléb se solí. Opět přišli včas. Daragije druzjá.....

asi začnu kopat ten bunkr.

49444 příspěvků moje polička 02. března 2021 12:09

Garfie u nas to sicd neni obrovske, ale jinak to same co pises, ta opatreni se dost prisne dodrzuji. takze po tom "vylepseni" je to velky krok zpet

49444 příspěvků moje polička 02. března 2021 12:11
Reakce na barbucha:

​Já tohle nechápu. Přece je každýmu jasný, že je to neschopnej psychopat... tak proč ho nenechaj ať si mele co mele, ať třeba leze po zdi, a neudělaj to podle svýho? Když začne mečet, odejdeme vedle a tam se třeba zamknem Sám by nic nezmoh, nic! Kdyby se na něj všichni vykašlali... ani by se pomstít nemoh... nemůže přece jen tak zrušit celou vládu, vyházet všechny ministry, zavřít všechna ministerstva... to jest kdyby jeden každej ministr jel na svý triko jak uzná za vhodný, i přes nepříčetný mečení, moh by si ten trtko akorát trhnout nohou. To by už ani Zeman nenadělal nic.

Ovšem to by předpokládalo určitou pevnou vůli a zásady, a vizi, že jo. Ne že tam vlezli kvůli teplý židli a bezpracnýmu zajištění.

​ono to bohuzel funguje tak jak psala Jennyfor.. nikdo se zasadami a vizi tam bohuzel neni, bud ho to ani nenapadlo nebo davno utek. takze - mame co si zaslouzime:-(

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. března 2021 12:46

mohl by prosím nějaký novinář razorblade (?) zjistit, jestli je pořád otevřená poslanecká kantýna?

protože jestli je, je opravdu načase si přestat nechat s odpuštěním srát na hlavu a vydávat to za boj proti viru.

Offline Sweet Potato
40639 příspěvků moje polička 02. března 2021 12:49

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. března 2021 12:53

Jiná Realita to nařízení platí jen pro soukromé firmy, poslanci se můžou v klidu najíst

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 02. března 2021 12:54

viktorka_od splavu  Já myslím, že velký krok zpět je to snad ve všech normálních provozech, podle mě se všude snaží ty potíže eliminovat, ve vlastním zájmu. Teď zrovna na Idnesu čerstvě řeší, že jsou v tom "omylem" zahrnuté i kantýny pro zdravotníky, jaká hrůza! Já nezpochybňuju, že to je potíž, ale ti zdravotníci si většinou asi mají aspoň kam to jídlo odnést, stoly jsou na sesternách, ve vyšetřovnách i na chodbách pro návštěvy, zrovna paradoxně ty nemocnice jsou v tomhle nařízení nejmenší problém, podle mého názoru. Fakt nevím, co by na ty fabriky řekla hygiena.

Muž byl ráno úplně rezignovaný, prý-já ráno klidně ohraničím v kantýně stoly páskou, řeknu lidem, že tam nesmí z nařízení vlády jíst....a co si oni pomyslí o vládě? Vždyť to je totální poslední kapka.

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 02. března 2021 12:55

Jiná Realita Ano je, poslanci totiž nejsou zaměstnanci, poslanecká kantýna podle mě nespadá do kategorie "zaměstnaneckého stravování". Navíc to nařízení platí jen pro soukromé firmy. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 02. března 2021 12:58

Evaeva Jen pro soukromé firmy? A ve státním se jako korona šířit u jídla nemůže?

49444 příspěvků moje polička 02. března 2021 12:58

Garfie ano presne, to jsem psala uz vcera  spitaly nejsou jen statni preci

to je az komicky, oni fakt na co sahnou to pos...

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 02. března 2021 13:00

andulka01 Kdepak, úředníci mají na covid přirozenou imunitu, to jsi nevěděla?

Oficiální zpráva říká: 

Stravovací (gastronomická) zařízení v Poslanecké sněmovně jsou provozována v souladu s aktuálními opatřeními na základě příslušných rozhodnutí vlády.

Co si pod tím představit, těžko říct.